Quiz - czyli co Hylianie lubią najbardziej
Moderator: Moderatorzy
Quiz - czyli co Hylianie lubią najbardziej
Każdy wie na czym quiz polega
Gdzie i jak złapać lodową osę? Co z nią można zrobić?
[ Dodano: Pią 28 Kwi, 2006 ]
Ludzie to naprawde nie jest trudne jak nie wiecie to w necie poszukajcie
Gdzie i jak złapać lodową osę? Co z nią można zrobić?
[ Dodano: Pią 28 Kwi, 2006 ]
Ludzie to naprawde nie jest trudne jak nie wiecie to w necie poszukajcie
- Domin189
- Kokiri
- Kontaktowanie:
Lodową pszczołę ("bee" to pszczoła z tego co wiem ) możemy znaleźć w południowo-wschodniej części Hyrule, wchodząc do lodowej jaskini. Należy z rozpędu (używając Pegasus shoes) uderzyć w posąg wróżki. Błyszcząca się pszczoła z niego wyleci. Należy ją złapać i udać się do Kakariko, gdzie istnieje możliwość jej sprzedaży u sprzedawcy (paradoks? ) butelek... za całe 100 rupii
Rozumiem, że zadaję pytanie?
Będzie to mała łamigłówka, dla naprawdę głęboko zakorzenionych w tej grze:
Jak wiadomo, Magiczny Proszek ma niewiele zastosowań. Jednakże jego szokująca właściwość może pewnemu stworzeniu przywrócić ludzką postać! Pytanie brzmi: czym jest to stworzenie i gdzie się znajduje?
Rozumiem, że zadaję pytanie?
Będzie to mała łamigłówka, dla naprawdę głęboko zakorzenionych w tej grze:
Jak wiadomo, Magiczny Proszek ma niewiele zastosowań. Jednakże jego szokująca właściwość może pewnemu stworzeniu przywrócić ludzką postać! Pytanie brzmi: czym jest to stworzenie i gdzie się znajduje?
I tak narodziła się legenda, jak Zelda...
Posypujemy babcie na ganku proszkiem i mamy wróżkę
Moje pytanie:
Co powie nam gościu który ciągle przed nami ucieka (oczywiście jak go dogonimi butkami )
- jak bt ktoś nie kojarzył jaki koleś 8)
Moje pytanie:
Co powie nam gościu który ciągle przed nami ucieka (oczywiście jak go dogonimi butkami )
- jak bt ktoś nie kojarzył jaki koleś 8)
Ostatnio zmieniony 22 maja 06, 18:16 przez Dragonek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Domin189
- Kokiri
- Kontaktowanie:
Hehe...
Odpowiedź jest prosta, jednak wolałbym uzyskać odpowiedź na nią od innego członka forum Nie odbierajmy innym możliwości wykazania się. Zachęcam do odpowiedzi na to pytanie...
Apropo tej strony... jestem jej autorem Domin189 się kłania
Pozdrawiam,
Dominik.
Odpowiedź jest prosta, jednak wolałbym uzyskać odpowiedź na nią od innego członka forum Nie odbierajmy innym możliwości wykazania się. Zachęcam do odpowiedzi na to pytanie...
Apropo tej strony... jestem jej autorem Domin189 się kłania
Pozdrawiam,
Dominik.
- Domin189
- Kokiri
- Kontaktowanie:
Ojej!
Ależ oczywiście, MR.M ma rację! I teraz doznałem olśnienia... CELOWO zadałem pytanie o POSTAĆ LUDZKĄ, ponieważ dosłownie - chodzi o przemianę PEWNEGO STWORZENIA w CZŁOWIEKA - nie odwrotnie (Dragonku - babcinka jest człowiekiem, a wróżka stworzeniem)! Ogłaszam wszem i wobec, iż nadal czekam na prawidłową odpowiedź!
W kwestii wyjaśnienia:
sam nie wiem dlaczego, ale uznałem odpowiedź Dragonka za prawidłową... starzeje się chyba
Ponawiam pytanie - Jak wiadomo, Magiczny Proszek ma niewiele zastosowań. Jednakże jego szokująca właściwość może pewnemu stworzeniu przywrócić ludzką postać! Pytanie brzmi: czym jest to stworzenie i gdzie się znajduje?
Podpowiedź:
owe stworzenie nie jest - tak jak stara, zamiatająca babuleńka - wbrew pozorom bezbronne...
P.S.
Wielkie podziękowanie dla MR.M, którego czujne oko wyłapało błąd! A teraz się okaże, na ile znacie tę wspaniałą grę...
Ależ oczywiście, MR.M ma rację! I teraz doznałem olśnienia... CELOWO zadałem pytanie o POSTAĆ LUDZKĄ, ponieważ dosłownie - chodzi o przemianę PEWNEGO STWORZENIA w CZŁOWIEKA - nie odwrotnie (Dragonku - babcinka jest człowiekiem, a wróżka stworzeniem)! Ogłaszam wszem i wobec, iż nadal czekam na prawidłową odpowiedź!
W kwestii wyjaśnienia:
sam nie wiem dlaczego, ale uznałem odpowiedź Dragonka za prawidłową... starzeje się chyba
Ponawiam pytanie - Jak wiadomo, Magiczny Proszek ma niewiele zastosowań. Jednakże jego szokująca właściwość może pewnemu stworzeniu przywrócić ludzką postać! Pytanie brzmi: czym jest to stworzenie i gdzie się znajduje?
Podpowiedź:
owe stworzenie nie jest - tak jak stara, zamiatająca babuleńka - wbrew pozorom bezbronne...
P.S.
Wielkie podziękowanie dla MR.M, którego czujne oko wyłapało błąd! A teraz się okaże, na ile znacie tę wspaniałą grę...
- Domin189
- Kokiri
- Kontaktowanie:
Póki co, nadal czekam na poprawną odpowiedź - może zachęci to innych fanów tej gry do udziału w quizie. Pytanie znajduje się dwa lub trzy posty wyżej i zapewniam, że jest poprawnie sformułowane Jeśli stopień trudności jest za wysoki, to następnym razem postaram się o jakąś kolejną małą podpowiedź. Proponuję włączyć grę i posypywać proszkiem wszystko, co się da
- Domin189
- Kokiri
- Kontaktowanie:
To nadal nie jest poprawna odpowiedź ;] Ale cieszy mnie, że próbujecie... Poczekam jeszcze kilka dni, jeśli nikt nie udzieli poprawnej odpowiedzi, to chyba przyjdzie mi zagadkę rozwiązać
Podpowiedź:
...szukajcie w Kakariko! a gdy literki "a" zmieni się na "o", odpowiedź będzie jeszcze bliżej...
Spróbujcie chociaż...
Podpowiedź:
...szukajcie w Kakariko! a gdy literki "a" zmieni się na "o", odpowiedź będzie jeszcze bliżej...
Spróbujcie chociaż...
- Domin189
- Kokiri
- Kontaktowanie:
Trudno jest dawać więcej podpowiedzi, osobiście jestem za rozwiązaniem zagadki. Niestety nie zrobiłem screenów (jeśli bardzo chcecie, to się o takowe postaram)... następny post, jaki napiszę w tym temacie będzie zawierał pełną odpowiedź
Pozdrawiam,
Domin.
Kakariko +Magiczny proszek + "koko..." = ...?
Pozdrawiam,
Domin.
Kakariko +Magiczny proszek + "koko..." = ...?
Wróć do „Legend of Zelda: A Link to the Past”