Jakie bronie/przedmioty pojawia sie w Zeldzie TP??

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Fixer
VIP
VIP

Postautor: Fixer » 19 grudnia 05, 17:24

Tak czy inaczej będzie Master Sword bo zawsze (od czasu ALTTP) jest :D bo inczej Link nie rozwali Ganona :) i nie uratuje Zeldy :)

Tyle że wiecie co zobaczyłem w tej grze jest ŚMIERĆ :D tzn. przedtem przeciwnicy rozsypywali się w pył itp. a tutaj normalnie trupy :D:D:D zwłko, martwe ciala :D

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 19 grudnia 05, 17:42

Dlatego mówiono w wywiadach,ze ma to być najmroczniejsza czesc Zeldy.Jak dla mnie pomysł genialny,przez co gra klimatem pojdzioe w strone RE tyle ze takiego łagodniejszego :mrgreen: jak najbardziej na plus.Bo juz mam dosyc oglądania postaci Zeldy super cukierkowatej gdzie postaci w grze wyglądają jak wyjęte z kreskówki,bardziej wole gre ktora jest realistyczna ,a co najlepsze klimatem mroczna.
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 21 grudnia 05, 18:08

im wiecej trupów tym, lepiej...........

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 21 grudnia 05, 19:34

No w sumie az tylem trupow nie musi byc,ale niemiałbym nic przeciwko temu :wink:
Jak Zelda przybierze bardziej mrocznego klimatu ,to wiecej ludzi po nia siegnie

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 22 grudnia 05, 19:26

może są zwolennicy "cukierków" :wink:
ja i tak nie lubie zeldy 3D..... Wole 2D np.Zelda MC, Zelda OOA i OOS, Zelda LA :|
[center]Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek[/center]

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 22 grudnia 05, 20:09

Zwolennicy "cukierków" taaa młodsza czesc publicznosci :wink: nikt poza tym.Wiekszosc lubi klimat typu ciemnosc,napiecie i adrenalina :mrgreen:
Dla mnie Zelda 3D jest genialna i wprost przeciwnie,ja znowu nie lubie Zeldy 2D.

Awatar użytkownika
Hummiter
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Hummiter » 22 grudnia 05, 20:21

Szczerze?? Lubię gierki z mrocznym kliumatem, takie zazwyczaj mocniej wciągają. Ale w "cukierkowate" przyjemnie jest pograć np. przed klasówką, wprawiają w taki optymistyczny nastrój i relaksuja....
a jakby wonsz boa zjadl pajonka to pajonk by ugryzl wonsza od wnentrza ?

Awatar użytkownika
misiokmaster
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy
Kontaktowanie:

Postautor: misiokmaster » 22 grudnia 05, 21:26

Ja lubie i zeldy 3D i 2D. Lubie gry mroczne i powazne, ale lubie tez gry z bardziej bajkową stylistyką. I właśnie Zelda powinna taka według mnie zostać. Jasne mogą zrobic pare takich gier, ale calosc powinna zostac taka jaka jest. A po za tym oot i mm wcale nie byly takie cukierkowe. Raczej te 2D i ww takie są.
Co jest kurde?

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 2 stycznia 06, 17:07

Adrenalina,ciemnośc(nie znowu az tak wiele :mrgreen: ),napiecie połaczone z kolorowym dniem gdzie idzie robic mase rzeczy,takie połaczenie Zeldy,moze nie cukierków ale kolorowej gry z czasem zmieniajcej sie w mroczna to wydaje mi sie najbardziej trafne.Połączenie kilku gatunków naraz tak jak to miało miejsce w poprzednich czesciachg niech tak pozostanie tylko troche wiecej ciemnosci.Wtedy Zelda dla mnie bedzie idealna grą.Jak narazie TP sie na taką zapowiada :mrgreen:

Awatar użytkownika
misiokmaster
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy
Kontaktowanie:

Postautor: misiokmaster » 2 stycznia 06, 17:13

O tak by bylo lepiej gdyby za dnia po prostu byla kompletna sielanka (chyba ze jestes gdzies w dungeonie albo w innym miejscy gdzie przeciwnicy są a w nocy sie zmienia w cholernie mroczną. Chodzi mi o to ze na przyklad jestes w jakims miejscu spokojnym w dzien kompletna sielanka biegają jakies zwierzątka wiatr lekko szumi poruszając lekko trawą ludzie chodza rozmawiając ze sobą az w koncu nadchodzi noc i wszystko sie zmienia diametralnie. Wtedy człowiek rozluzniony po calym dniu (czasu gry) bylby bardziej zaskoczony zmianą i nie przygotowany na nadejscie ciemnosci.
Co jest kurde?

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 2 stycznia 06, 18:12

Misiokmaster dokładnie o to mi chodzi,podobny gust mamy :mrgreen: Opisałes to bardzo dobrze własnie o taką gre chodzi.Zmieniający sie klimat to było by wielkim zaskoczeniem dla graczy w sensie pozytywnym. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kaczor
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: Kaczor » 2 stycznia 06, 19:36

to niech odrazu po nadejsciu nocy wszyscy się do bunkrów niech chowają...i wychodzi mega big boss ale to józ lekka przesada........ :wink: :wink: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Hummiter
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Hummiter » 2 stycznia 06, 19:42

Wydaje i sie ze to był tylko przykład..... Niekoniecznie to musi być noc/dzień , może chodzić o cos a'la dark world/light word (to chyba było w LttP, ale nie jestem pewien). Albo np, przy takim bieganiu po polu moze być sympatyczny i relaksujacy klimacik, a w częściach "skradankowych" (kocham to....) nieco mroczniejszy (Thiefem zatrąca)

Awatar użytkownika
misiokmaster
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy
Kontaktowanie:

Postautor: misiokmaster » 2 stycznia 06, 20:13

No na przykład teraz sobie wyobrazilem że jest miasto spokojne i tak dalej jak opisalem wczesniej i wtedy nadchodzi noc ludzie idą do domów, robi sie coraz ciszej ulice pustoszeją. Jest juz kompletnie ciemno, i bez lampy nic nie widac na wieksza odleglosc. Niebo zachodzą chmury, zaczyna padac. Link chodzi po miescie wchodzi na mury i w oddali widzi jakies swiatla ale gracz nie przejmuje sie tym i wraca do centrum miasta, choc to juz jest dla niego dziwne bo wczesniej tych swiatel nie bylo. chodzi jeszcze chwile po miescie. Pada już porzadnie błyska, slychac grzmoty. Nagle cos uderza w bramy miasta. Zza murów dochodza krzyki. Przez mury przeskakują przeciwnicy przy okazji zabijając strażników. Brama pęka pod uderzeniem taranu. Przez bramę wbiegają setki przeciwników. Przebiegają przez miasto wywlekając ludzi z domów i zabijając ich nie oszczedzając nikogo nawet dzieci. I gracz jako link wie ze z taka iloscia przeciwników nie jest w stanie sobie poradzic i jest kompletnie zaskoczony poniewaz to co sie dzialo w dzieni wieczorem czy kilka minut temu nie wskazywało w żadnym stopniu że nastąpi atak. Mi taka akcja by sie podobala :mrgreen:
Co jest kurde?

Awatar użytkownika
Hummiter
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Hummiter » 2 stycznia 06, 20:53

Oł oł oł.... powoli schodzimy z tematu broni. Jak zwykle ktos musiał na to zwrócic uwage ;)

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”