Legend of Zelda: Skyward Sword

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 14 listopada 10, 23:00

A będzie? Zajmie pewnie ze 20+ h za pierwszym podejściem. I tak wybije się ponad 8-10 h normę.

Ale dwie poprzednie odsłony a mianowicie PH i ST były dość krótkie a zwłaszcza ST którego przeszedłem w tydzień a TP zajęło mi za pierwszym razem 70 godzin grania a za drugim 45 godzin grania.TP to chyba najdłuższa część serii. :)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 14 listopada 10, 23:15

ja liczyłem że SS będzie (stylistycznie) po prostu seqelem i bardzo się zdziwiłem kiedy na e3 zobaczyłem trailer. SS ma taką hybrydową stylistykę (TP+WW). Fajnie jakby hyrule (albo inny land) było ogromne i miało dużo side questów. Taki Zelda sand box.
(jakby TP połączyć z MM)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 15 listopada 10, 07:57

Nowe przenośne zeldy są krótkie. Ale nie mają one nic wspólnego z tymi "dużymi". Myślę, że możesz spać spokojnie. Spędzisz dłuuugie godziny nad Skyward Sword.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 28 listopada 10, 21:26

A wiecie może czy w pobliżu są jakieś targi bądź coś gdzie można pokazać gry?Bo mam nadzieje że przed premierą tzn. 1 kwietniem pokażą jeszcze gdzieś Skyward Sworda.Wiecie coś na ten temat?
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Taro
Kokiri
Kokiri

Postautor: Taro » 29 listopada 10, 21:48

Witam,

w necie nic na ten temat nie ma. Jeżeli targi odbywają się co rok, mogę się mylić, jednak z tego co pamiętam to mniej więcej tak jest, 2010 mamy z głowy, a nie sądzę by przed kwietniem były jakieś targi. Sądzę że teraz możemy czekać na ewentualne wywiady, treści wyrwane z reportaży które MasterLink z pewnością nam tu podsunie.

Osobiście żadnych danych na ten temat nie znalazłem, czekam z niecierpliwością na premierę.

Z poważaniem
Taro

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 1 grudnia 10, 18:21

Może pokażą cokolwiek na Nintendo World 2011 (8-10 stycznia).

Z poważaniem
starfoch :>
Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 1 grudnia 10, 19:13

starfoch pisze:Może pokażą cokolwiek na Nintendo World 2011 (8-10 stycznia).

Z poważaniem
starfoch :>

Fajnie.Mam nadzieje że jednak coś pokażą. ;)

Z poważaniem
ganon :3
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
eviltwin1
Zora
Zora

Postautor: eviltwin1 » 2 grudnia 10, 16:29

Po co Nintendo ma pokazywać wszędzie Skyward Sword, jeśli może pewnego dnia po prostu - walnąć w sklepy zalewem pudełek z Zeldowymi płytami? I ty, zaskoczony klient, pobiegniesz do jakiegoś giercowego szopu, zapłacisz mnóstwo kasy, wrócisz do domu i, podniecony w cenzurę, spoconymi łapskami odpalisz ten zacny kawałek plastiku na jeszcze zacniejszym ponadkawale plastiku (który, nawiasem, mało też nie kosztował).

I wtedy - Nintendo ma kasę, ty masz grę - a jaka ta gra to już nikogo - prócz Ciebie, drogi kliencie - nie obchodzi.

This is very sprytna taktyka.

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 2 grudnia 10, 18:58

eviltwin1 pisze: This is very sprytna taktyka.

I wouldn't be so sure about it.
Pomijam sam fakt, że gra mogłaby wtedy nie zostać w ogóle zauważona podczas premiery, (bo któż chciałby w ciemno kupować grę, która może i kusi tytułem, ale poza tym niewiele o niej wiadomo), przecież wiadomo, żę odpowiednie dozowanie informacji o grze jest częścią dokładnie przemyślanej taktyki i tworzenia hype'u wokół gry.
Poza tym zazdroszczę Ci jeśli naprawdę jesteś w stanie ot tak wyskoczyć do sklepu i lekką ręką wyłożyć dwie stówy za "kawałek plastiku" xP

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 3 grudnia 10, 06:31

@eviltwin
Teraz Nintendo po prostu skupia się na świętach i na produktach, które są w tym okresie dostępne. Miną święta to z pewnością będzie o Skyward Sword więcej wiadomo.
Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
eviltwin1
Zora
Zora

Postautor: eviltwin1 » 3 grudnia 10, 13:46

Karn pisze:gra mogłaby wtedy nie zostać w ogóle zauważona podczas premiery

Pamiętaj, że Zelda to swoisty symbol dla wielu graczy. Osoby nieco bardziej poinformowane, zaangażowane w sprawy dot. gier (no cóż, ja taką osobą nie jestem), które grały we wcześniejsze odsłony i owa zabawa im się spodobała - jestem pewien, że kupią Skyward Sword bez wahania. Gdybym miał Wii też bym kupił.

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 3 grudnia 10, 17:36

Pamiętaj tylko, że "wielu graczy" to za mało, i Nintendo na pewno nie zadowoli się niewielką sprzedażą
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 3 grudnia 10, 17:42

eviltwin1 pisze:This is very sprytna taktyka.

Gdyby n tak robiło już dawno by nie istniało. Jak chcesz sprzedać cokolwiek bez wcześniejszego zareklamowania
i zachęcenia odbiorców? Jechanie na sentymencie fanów nie zawsze działa, bo to co pokazano na prezentacji SS, wielu rozczarowało.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 11 grudnia 10, 22:33

Chyba jeszcze żadna z dobrych gier nie miała przypadku aby jej chociaż 3 razy nie pokazali przed premierą.Skyward Sworda pokazali dopiero 2 razy więc może jeszcze jeden raz pokażą. :)
Obrazek

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 12 grudnia 10, 16:19

Na pewno :PP do premiery jeszcze trochę czasu jest :D
i powiem Wam że mnie Skyward Sword przekonał po trailerze ;p tym gdzie pokazali przedmioty z innych cześć
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”