Legend of Zelda: Skyward Sword

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 20 lipca 10, 23:22

Taro pisze:A teraz, czy mamy jakiejś konkretniejsze terminy niż początek (wiosna) 2011 roku do Zeldy?

Niestety nie.Ale wiosna 2011 to raczej pewny termin.Na TGS raczej powiedzą datę premiery.

PS:Witaj Taro.Bardzo ciepło cię przyjąłem dzięki tej opowieści.Fajnie że do nas zawitałeś bo u nas teraz akurat nie ma za dużego ruchu a ty może trochę ożywisz to forum. :)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 21 lipca 10, 00:27

ganon pisze:Ale wiosna 2011 to raczej pewny termin.

OMG. Ganon, nie zakładaj, że coś jest pewne- wiele może się wydarzyć.

PS: cześć, Taro. :)

Taro
Kokiri
Kokiri

Postautor: Taro » 21 lipca 10, 05:22

Dziękuję za ciepłe powitanie, tak właśnie mi się przypomniało że do mojej kariery zapomniałem dopisać Minishów :D

Tak słyszałem głosy że to ma być "pewny" termin, miejmy nadzieję że tak. Nie mogę się już doczekać. Na początku, jeśli mam być szczery to zniechęciłem się rysunkową grafiką, jako że nigdy nie grałem w Wind Walker etc. jednak gdy pooglądałem kilka game playów to aż chciałem krzyknąć "Tak!". Zaprawdę grafika jest mało istotna, a wręcz zaczęła mnie zachęcać, nie mówiąc już o nowym przedmiocie który wychwyciłem. Zamiast typowej przyciągarki (czy jak to się tam zwie naprawdę) Hook coś tam (przez całe życie nazywałem to laserem przez OoT i czerwoną kropkę :D) pojawia się samonaprowadzający przedmiot który lata i zabiera np. bomby z podłoża. Zastanawiam się czy to rozszerzenie do Hooka czy może nowa wersja bomerangu. Mam nadzieje że ta Zelda zabierze mi dużo więcej czasu niż TP.

Jednak winę za przechodzenie mogę zrzucić tylko na wiek. OoT przechodziłem jak byłem mały i zajęło mi to... ponad rok (fakt że nie codziennie grałem bo tylko jak zgromadziłem rodzicielke przed TV a z tym był problem :) ), TP i Majora przeszedłem bardzo szybko, jednak były niemniej ciekawe. TP to był na prawdę hit, jeszcze teraz jeżdżę po polach i latam na (tutaj kolejny niedobór fachowym nazw) tej zębatce pustynnej (to najlepszy rodzaj deski jaki widziałem :D), jest fanstastyczna. TP zaoferowało sporo nowych przedmiotów, tutaj, zamiast tego mamy mieć rozszerzenia przedmiotowe (kilka funkcji dla jednego przedmiotu) o ile dobrze słyszałem. System drzwi i oka vs miecz też mi się podoba. Zastanawiam się tylko czy kontrola nad mieczem faktycznie będzie taka dobra, czy nie będzie opóźnień etc. Ponoć trailerowe na pokazach były spowodowane złym czymś tam, mam nadzieje że to się nie przeniesie. Jak na razie zbieram miłe wrażenia. Swoją drogą, fajnie by było się dowiedzieć co z Midną, jednak to nie ta część, to dzieje się duuużo wcześniej, co też może być interesujące.

~Taro

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 21 lipca 10, 08:20

Witam nowego użytkownika! :)
Planowana data wydania Skyward Sword to "wczesny rok 2011", więc możliwe, że nowa Zelda zawita do nas już zimą! (choć nie byłbym tego tak pewien - patrz TP)
Na oficjalnej prezentacji Miyamoto miał rzeczywiście niemałe problemy z kontrolerem, jednak demo udostępnione na E3 działało bezproblemowo (ruch miecza został w grze dokładnie odwzorowany)

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 lipca 10, 13:25

Również witam.

Na prezentacji SS były małe problemy ze sterowaniem, ale były one spowodowane zakłóceniami.
W demie w które można było zagrać na e3 wszystko działało poprawnie. :)

http://www.youtube.com/watch?v=1XQV7rybPMc
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Taro
Kokiri
Kokiri

Postautor: Taro » 21 lipca 10, 18:00

Dziękuję za nowe powitania (nie żebym nie czytał wcześniej Waszych postów :) ), pisałem taki długi post i mi się skasował :roll: a teraz nie wiem co dokładnie pisałem, no nic...
Dobrze że jest takie miejsce jak to gdzie można porozmawiać o najlepszej na świecie grze :) jestem maniakiem (fakt nie takim żeby liczyć drzewa na Hyrule Field w OoT, jak to było kiedyś w którymś z quizów :lol: , ale jestem fanem :) ).

Co do pokazanego filmu, faktycznie synchronizacja jest godna podziwu, wręcz zachwycająca, ciekawy jestem tylko na ile pozwoli nam ta gra, na jakie ruchy. Zapewne wielu z Was, w tym ja, chcielibyście mieć 100% kontrolę nad mieczem. Ja zawsze chciałem wywinąć młynka stając przed przeciwnikiem, przerzucić miecz z ręki do ręki, parować ciosy, uderzać pod sobie znanymi kątami. Chciałbym aby sposób władania mieczem był proporcjonalny do umiejętności gracza, mianowicie, polegałoby to na realnych ćwiczeniach, ruchy początkowo koślawe, potem profesjonalne, to by było naprawdę coś, szermierka, parowanie, bloki, ataki, młynki i tym podobne, w połączeniu z akrobacjami wychodzi Nam niezłe cacko.

Jak na razie znamy tylko ogólnikowe fakty, ma być zachwiany system jaki był dotychczas, miejmy nadzieje że na lepszy, tak czy inaczej, nie mogę się już doczekać. Fakt że zostałem studentem nawala mi roboty ale na Zelde zawsze jest czas.

~Taro

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 21 lipca 10, 19:43

kto ma w domu Wii Sports Resort to już wie jak będziemy sterować w SS
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 lipca 10, 20:09

Kolejne potwierdzenie Aonumy na to, że oficjalny timeline istnieje. Również informacja o tym kiedy będzie rozgrywać się akcja SS.
"Yes there is a master timeline but its confidential document!” explains Aonuma-san. "The only people to have access to that document are myself, Mr. Miyamoto and the director of the title. We cant share it with anyone else! I have already talked to Mr. Miyamoto about this so I am comfortable in releasing this information – this title [Skyward Sword] takes place before Ocarina of Time. if I said that a certain title was ‘the first Zelda game’, then that means that we cant ever make a title that takes place before that! So for us to add titles to the series, we have to have a way of putting the titles before or after each other."

Cały wywiad:
http://www.zeldadungeon.net/2010/07/sky ... -timeline/

Edit: Widzę że już dodane do tematu o chronologii. ; )
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Taro
Kokiri
Kokiri

Postautor: Taro » 22 lipca 10, 10:41

Ah... coraz to kolejne screeny i coraz bardziej chce mi się grać :} Chronologia? Powstało sporo Zeld, więc tutaj jest sporo bazgrania i domysłów, jednak jak widziałem stworzyliście już jakąś chronologie, pytanie czy prawidłową, wiemy że Sky będzie pierwszą Zeldą (przynajmniej dopóki nie zrobią następnej :D ).

Co do Wii sports resort, to nie wiem czy mówisz o zestawie dodawanym bezpośrednio do Wii czy może o dodatkowym (to z szermierką etc.), tego w każdym razie nie mam, mam tylko podstawową wersje.

~Taro

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 22 lipca 10, 15:39

WiiSportsResort to to z łucznictwem i walką na miecze
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 23 lipca 10, 11:46

Szkoda tylko, że nie chcą opublikować tej chronologii. Przecież zawsze nowy tytuł może być prequelem/sequelem innej części, nie muszą iść zgodnie z 'czasem' określonym przez timeline.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 24 lipca 10, 20:40

Nowe info:

1. W grze będzie Zelda.
2. W grze nie będzie Voice Actingu.
3. KLIK
Obrazek

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 25 lipca 10, 07:31

MasterLink pisze:2. W grze nie będzie Voice Actingu.

Spodziewałem się tego, ale i tak mają za to u mnie ogromnego minusa. Przecież to średniowiecze...
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 25 lipca 10, 19:31

bardzo dobrze że nie będzie voice actingu no ale ta wiadomość że w grze będzie zelda to normalnie tak mnie zaskoczyła :shock: że zaplułem touchpada :P
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 25 lipca 10, 19:33

piotrek94 pisze:wiadomość że w grze będzie zelda to normalnie tak mnie zaskoczyła że zaplułem touchpada

Co w tym dziwnego? :p

Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”