Legend of Zelda: Skyward Sword

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 17 czerwca 10, 12:55

Gameplay:
http://www.gametrailers.com/video/e3-20 ... ard/700266

Kilka info na temat gry i fabuły:

> KLIK
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 17 czerwca 10, 13:54

Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 17 czerwca 10, 16:55

Im wiecej razy ogladam trailera tym bardziej mi sie podoba nowa Zelda. Cos czulem patrzac na jednego screena z niebem i duzym drzewem, ze chyba ta technika, ktorej uzyli do grafiki to impresjonizm (ciapanie pedzlem) no i sie nie mylilem.

Coz wydaje mi sie, ze nastepna Zelda na konsole wyjdzie szybciej, poniewaz maja grafike mhroczna, ktora zamienili na nowy styl jakim nas tu uraczyli. Wystarczy ze ta co mieli tu uzyc podrasuja jeszcze troche i beda miec na zas. No i jeszcze dorobia silnika i wiecej nowych gadzetow.
Nastpna nastepna Zelda bedzie bardziej graficznie niz TP \o/ yey!

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 17 czerwca 10, 17:37

Ja tak samo jak Mada12 przyzwyczaiłem się do tego pięknego cel-shadingu po 15 razach obejrzenia trailera.Bardzo podoba mi się robal który lata i łapie bomby i zrzuca na przeciwników.Polecam oglądać trailer na youtube w HD. :)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 17 czerwca 10, 18:58

Mada12 pisze:Coz wydaje mi sie, ze nastepna Zelda na konsole wyjdzie szybciej, poniewaz maja grafike mhroczna, ktora zamienili na nowy styl jakim nas tu uraczyli.

Pod warunkiem, że nie używali grafik z TP po to żeby mechanikę zrobić, a teraz po prostu podmieniają na tą właściwe.
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 10, 21:53 przez starfoch, łącznie zmieniany 1 raz.
Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 17 czerwca 10, 21:22

Mada12 pisze:Im wiecej razy ogladam trailera tym bardziej mi sie podoba nowa Zelda.

The same i jeszcze screeny.

Mówili że wzorowali się na Cézanne zmieniając stylistykę gry.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Armis
Goron
Goron

Postautor: Armis » 18 czerwca 10, 07:25

PiotrW pisze:
Armis pisze:
Zasnąłem na klawiaturze -.- ma może ktoś linka do eventu ??

http://e3.nintendo.com/e3-presentation/index.html ;)

Chodziło mi o Miyamoto event o 4.00 rano czasu Polskiego :wink:

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 20 czerwca 10, 11:43

Wyczuwam tu lamenty jak z czasów pierwszego trailera Wind Wakera. Zarzekajcie się dalej, że was grafika zawiodła i tak się w niej zakochacie jak gra już wyjdzie. Albo jak ze Spirit Tracks? "Lolz wtf!? co to ma byc, opowiesc o Linku ktory jeździl koleją? to jakiś żart1 Nintendo i Zeld dla mnie umarły!" przyszła premiera gry, ludzie w nia zagrali i nagle "najlepsza Zelda od czasów wind Wakera".
Poczujcie koncepcje - nie zauważyliście JAK ta gra jest zrobiona? jest jak rysowana pastelami, bo to prequel prequelów. To najstarsza ze wszystkich Legend dlatego wygląda jak ilustracje z książki. Czemu w logo jest znak Hylian a nie tarcza czy cokolwiek innego co było zwykle? A zastanawialiście cie się czemu w herbie Hylianów są skrzydła? Jak powstał Master Sword i czemu on też ma skrzydła? Podniebne królestwo jak z Minish Cap? To najstarsza z legend, dlatego ma taki styl graficzny. Tam na górze na tej wyspie gdzie żyje Link jest wszystko słodkie i kolorowe a skąd wiecie czy Hyrule pochłonięte przez ciemność które jest na dole nie jest mroczniejsze? Myślcie bardziej kreatywnie...
Nie jestem chorym fanboyem któremu spodoba sie każdy crap, a jakoś ta gra mi sie podoba, bo ma ogromny potencjał i będzie na pewno niewiarygodnie za**bista.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 20 czerwca 10, 11:47

Zgadzam się z Mary1517 w 100%.Tak samo z resztą pisałem w temacie ogólnym o ST.Narzekacie jak stara babcia na zdrowie a jak przyjdzie premiera to będziecie piać o tym że to dzieło sztuki.Dajcie luz. :D
Obrazek

"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 20 czerwca 10, 11:51

Mary1517 pisze:Wyczuwam tu lamenty jak z czasów pierwszego trailera Wind Wakera. Zarzekajcie się dalej, że was grafika zawiodła i tak się w niej zakochacie jak gra już wyjdzie.

Narzekałem i narzekam dalej :<.

A z resztą się zgodzę.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 20 czerwca 10, 14:05

ST naprawiło wiele niedociągnięć które były w PH, lecz to za mało żeby stwierdzić że to "najlepsza Zelda od czasów WW". Ale od czasów PH na pewno. ST jest tym czym PH powinno być od początku.

W SS pokazali jedną mroczniejszą lokację gdzie walczyło się ze Stalfosem, więc skąd wiadomo, że takich lokacji czy miejsc nie będzie w grze więcej?
Obrazek

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 20 czerwca 10, 15:36

Tu nie chodzi o sam styl graficzny, tylko o techniczną stronę.
Roślinność wygląda jak kupa:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 21 czerwca 10, 09:10

TP też miała być niewiarygodnie za**bista.
I co? I nico. Wyszła mdła gra o silnym posmaku OoT, którą oceniam na góra 7+/10.
Trzeba poczekać aż gra wyjdzie i dopiero się przekonać.
Ja nie jestem ani na tak, ani na nie - spodziewam się przeciętnej Zeldy, ale miło będe rozczarowana jak będzie ona naprawde ekstra ;)
Jeszcze coś - wszystko da się fabularnie uzasadnić, a jak nie podoba mi się jakiś styl graficzny, to mi się nie podoba - i fabuła nie ma nic do tego.
Ewentualnie mogę przetrzymać kiepski wygląd gry dla świetnej fabuły (co w Zeldzie mieć miejsca nie będzie raczej) , gameplayu (to już jak najbardziej) bądź sentymentu (to też :D )
Nie wiem, czemu Nintendo tak się trzyma kreskówkowej wizji Zeldy. Ja wiem, że Zelda , że AoL, że LTTP, że Zeldy na gameboya.... ale te części miały grafikę, jaką miały, bo takie były czasy - realizmu się oddać nie dało.
A lekko mroczniejsza, bardziej fantasy niż cartoon Zelda to najlepsze, co może przydarzyć się tej serii.

(I tak... roślinność naprawde tragicznie wygląda, ale pewnie to dopracują :) chociaż troche późno na to...)
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 czerwca 10, 10:45

Widać za dużo oczekiwałaś od TP. Tak to czasami jest jak się oczekuje od gry bóg wie czego przed premierą.

Deedlith_Anthy pisze:Ewentualnie mogę przetrzymać kiepski wygląd gry dla świetnej fabuły (co w Zeldzie mieć miejsca nie będzie raczej)

Cytat z zeldawiki:

Skyward Sword will feature a new map that is "a lot easier to follow than previous attempts." According to Aonuma and Miyamoto, this should "cut down on the amount of time you spend lost." Moreover, since recent Zelda games have been focusing on things like story and dungeons, this title will focus more on "fun."

Seria nie idzie z duchem czasu bo brak w niej voice actingu? Proponuję skupić się najpierw na fabule, bo jeśli znowu będą wałkować ten sam schemat to... ile można. Marnują potencjał, skoro mogli zrobić coś innego np. w LA, MM czy WW (w WW chodzi mi tu głównie o zatopienie hyrule ahh).
Obrazek

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 21 czerwca 10, 13:03

Co do TP - mi się podobała i to bardzo, jedyną jej wadą był zbyt niski poziom trudności. Mroku trochę było, wątki takie jak książę zbierający siły by zająć miejsce zamordowanej matki zostały przedstawione całkiem nieźle. Nie aż tak dobrze jak w MM, ale ja byłem zadowolony.

MasterLink pisze:Seria nie idzie z duchem czasu bo brak w niej voice actingu? Proponuję skupić się najpierw na fabule, bo jeśli znowu będą wałkować ten sam schemat to... ile można.

Na razie o fabule wiemy niewiele, może nas jeszcze zaskoczą.

Ciekaw jestem, czy w SS dostaniemy jazdę konną. A skoro będziemy się przemieszczać między ziemią na dole, a w chmurach, to może na czymś sobie polatamy? Pegaz? Smok? :) Byłoby bardzo zacnie.
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”