Legend of Zelda: Skyward Sword

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 20 grudnia 09, 12:08

lukaszSA pisze:Czas czasem, ale Wii jest tylko lekko zmodyfikowanym GameCubem

Tak, ale to wcale nie przeszkadza w wydaniu gry na nowym silniku. Zwłaszcza że to gra robiona specjalnie pod Wii. Zresztą zobaczymy ;)
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 20 grudnia 09, 18:40

To oczywiste, że gra będzie miała nowy silnik, modyfikacja starego nie wystarczy. Gamecube i Wii może i są podobne ale gry dla nich pisze się inaczej. To dwie różne bajki. Mogą owszem modyfikować silnik TP, ale w tedy to już by było totalnie zabugowane pomieszaństwo: silnik pierwotnie napisany dla gamecube'a zmodyfikowany dla wii jeszcze raz modyfikowany dla wii motion plus... epic fail
Obrazek

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 20 grudnia 09, 21:08

Ja mam na myśli silnik grafiki, fizyki. Sterowanie to najmniejszy problem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 20 grudnia 09, 21:10

Jak dla mnie zbyt optymistycznie do tego podchodzicie. IMO graficznie między TP a Zeldą Wii nie będzie dużej róznicy.. No, może jednak w końcu naprawią bug z czapką Linka ^^.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 20 grudnia 09, 22:06

No właśnie chodzi mi a grafikę i fizykę. Wiadomo że nie będzie to poziom x360/ps3, ale gra może być jedną z najładniejszych na wii.

To byłaby już 3 LoZ na tym samym zmodyfikowanym silniku.. Przydałaby się jakaś zmiana, nie?
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 21 grudnia 09, 08:36

Będzie różnica w grafice mocna, zobaczycie. TP to gra na gamecube'a nie wii, to gra średnia graficznie, wcale nie jakaś cudowna. Gamecube jest w brew pozorom konsolą dużo słabszą od Wii, zapominacie o tym. Przyjrzyjcie sie grą pisanym specjalnie dla Wii. Zelda Wii ma być wybitnie realistyczna, grafika będzie na poziomie FFCC:CB albo Brawl'a. Nie ma co myśleć o TP, to inna bajka. A Zeldy to zawsze były gry które wykorzystywały możliwości konsol ile by tylko można było
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 21 grudnia 09, 13:33

Mary1517 pisze:grafika będzie na poziomie FFCC:CB albo Brawl'a

Weź pod uwagę, że w Brawlu jest renderowana tylko mała mapka+ kilka postaci. Gdyby Wii miało renderować ( nawet w pojedyńczych lokacjach ) nową Zeldę to już by tak gładko nie poszło. Przynajmniej ja tak sądzę :P.

Ale to tylko moje sceptyczne spekulacje, na które możecie przymknąć oko ;).

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 21 grudnia 09, 13:44

No oczywiście bijatyka to nie gra z otwartym światem. Na pewno będzie brzydsze. Mi tam wystarczyłby poziom Metroid Prime 3. Ale jak już mówiłem nowa Zelda będzie tylko trochę ładniejsza od TP
Obrazek

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 21 grudnia 09, 13:55

ech.. a czy po Twilight Princess tak bardzo było widać, że była pisana na starszą generację?
w to, że możliwości sprzętowe wii zostaną w pełni wykorzystane nie wątpię, ale największe nadzieje pokładam w teksturach i modelach postaci, bo to przecież one waliły po gałach bardziej niż jakiekolwiek parametry techniczne :o

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 21 grudnia 09, 15:13

Mary1517 pisze:TP to gra średnia graficznie

Mary1517 pisze:Zeldy to zawsze były gry które wykorzystywały możliwości konsol ile by tylko można było

No to więc jak w końcu? TP to jedna z najładniejszych graficznie gier na GCN
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 09, 16:33 przez MasterLink, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 21 grudnia 09, 15:58

Ładna może jest, ale tekstury ma tragiczne. Wystarczy, że je poprawią i będzie git
Obrazek

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 21 grudnia 09, 16:21

lukaszSA pisze:Ja mam na myśli silnik grafiki, fizyki. Sterowanie to najmniejszy problem.

No wow, fizyka moj panie musi byc inna bo tym razem miecz ma miec naturalne a nie z gory ustalone ruchy. Gameplay podobno tez ma sie nieco zmienic. Skonczcie mówić na tematy techniczne na ktore i tak ponad polowa z was nie ma zielonego pojecia ;> co widac jak sie go troche ma i czyta te bzdury.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 09, 16:22 przez pablo1517, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 21 grudnia 09, 16:33

Masterlink pisze:
Mary1517 pisze:TP to gra średnia graficznie

Mary1517 pisze:Zeldy to zawsze były gry które wykorzystywały możliwości konsol ile by tylko można było

No to więc jak w końcu? TP to jedna z najładniejszych graficznie gier na GCN.

Na GCN tak, na Wii nie; z tym średniawym, to własnie miałam na mysli Wii.

A ja, że wam tak zmienie temat... myślałam ostatnio o Zeldzie, w sensie o księżniczce Zeldzie. Wszystkim się spodobała rola jaką pełniła w Spirit Tracks, już nie była porywaną bezradną panienką o której ledwo w grach sie mówiło. W WW odegrała już jako taką role, w TP była już bardziej wmieszana w fabułę, była nawet bossem, w ST była jedną z można powiedzieć grywalnych postaci. Nintendo chyba polubiło wykorzystywać ją coraz bardziej w grach. Myślicie, że w ZWii znowu spełni jakaś ważniejszą rolę?
Obrazek

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 21 grudnia 09, 18:29

no fajnie by było jakby zrobili tak ze zelda była związana z fabułą i pomagała nam w dalszych przygodach , ciekawe jak to by wyglądało typu wielka miłość zelda i link
Obrazek

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 21 grudnia 09, 19:20

pablo1517 pisze:
lukaszSA pisze:Ja mam na myśli silnik grafiki, fizyki. Sterowanie to najmniejszy problem.

No wow, fizyka moj panie musi byc inna bo tym razem miecz ma miec naturalne a nie z gory ustalone ruchy. Gameplay podobno tez ma sie nieco zmienic. Skonczcie mówić na tematy techniczne na ktore i tak ponad polowa z was nie ma zielonego pojecia ;> co widac jak sie go troche ma i czyta te bzdury.

Panie to że mówią że miecz będzie miał naturalne ruchy nie znaczy że tak będzie. A po za tym miecz to tylko miecz. Nawet jak jednak będzie miał naturalne ruchy to czy wrogowie będą mieli naturalne odruchy? Mam nadzieję, że tak, ale zbytnio się nie napalam. No chyba, że by wykorzystali Euphorie (o ile jest na Wii) wtedy to by była niezła jazda.
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”