Legend of Zelda: Skyward Sword
Moderator: Moderatorzy
ganon pisze:Epickość Oot,Pomysł z MM i Grafika z TP.Gdy by taką Zelde zrobili to na 100% zdominowali by rynek.
Coś mi nie gra z grafiką z TP, w nowej zeldzie na Wii powinna a nawet musi być lepsza. Link w SSBB wygląda lepiej niż Link z TP, więc już widać, że z Wii można wycisnąć lepszą grafike.
Jeśli chodzi o wiek Linka z TP to ma chyba 17 lat, w nowej zeldzie będzie jeszcze starszy (18-19). Jak tak dalej pójdzie to będziemy grać Linkiem dziadkiem
- starfoch
- Zora
- Kontaktowanie:
Nawet animacje MUSZĄ poprawić.
Bo jak dla mnie to Link z TP biega jak sztywniak i widać że to tylko poprawiony silnik Wind Wakera.
Motion Capture też jest tylko na cut scenkach.
Ja bym chciał żeby tym razem silnik został znacznie podrasowany i dodali więcej animacji, lepszą fizykę (o tekstury się nie martwię bo nawet w Mario Kart Wii są nie najgorsze i konsola ma na to moc).
Bo jak dla mnie to Link z TP biega jak sztywniak i widać że to tylko poprawiony silnik Wind Wakera.
Motion Capture też jest tylko na cut scenkach.
Ja bym chciał żeby tym razem silnik został znacznie podrasowany i dodali więcej animacji, lepszą fizykę (o tekstury się nie martwię bo nawet w Mario Kart Wii są nie najgorsze i konsola ma na to moc).
Nom zgadzam się, ale jeśli ta zelda będzie taka dopracowana to co z datą premiery, skoro pokazywane są dopiero artworki to możemy się spodziewać, że gra jest dopiero w początkowej fazie produkcji co oznacza parę lat czekania. W tym czasie może wyjść jakaś nowa konsola Nintendo i będzie historia jak z NGC:-x
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Nowa LoZ na pewno będzie na nowym silniku, poza tym już od jakiegoś czasu przy niej dłubią.
Taki schemat już był. Raz wystarczy, to sprawia że schemat jest oryginalny. IMO fabuła z MM była ciekawsza od tej z OoT.
Jeszcze za wcześnie na to.
ganon pisze:Pomysł z MM
Taki schemat już był. Raz wystarczy, to sprawia że schemat jest oryginalny. IMO fabuła z MM była ciekawsza od tej z OoT.
anmarolka pisze:W tym czasie może wyjść jakaś nowa konsola Nintendo i będzie historia jak z NGC:-x
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
starfoch pisze:Nawet animacje MUSZĄ poprawić.
Bo jak dla mnie to Link z TP biega jak sztywniak (...)
Też zwróciłem na to uwagę, dzisiaj to trochę dziwnie wygląda - Link macha rękoma jak manekin
starfoch pisze:Motion Capture też jest tylko na cut scenkach.
Gdy porówna się naszego Hero w czasie rzeczywistej gry i na cut scenkach kontrast w jego ruchach jest wyraźnie dostrzegalny.
Grafika na pewno będzie lepsza i jeszcze żeby fizyka grała... Nie mogę sie doczekać
starfoch pisze:Niech się zreflektują i dołączą do pudełka z grą wielki plakat z dokładnie opisaną i zilustrowaną chronologią
Tylko by o tym marzyć.Ale to jest jak dla mnie nie wykonalne by chyba nawet samo BigN nie wie jaka jest chronologia.
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"
Shigeru Miyamoto
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
900 post!
Animacja Linka jak na rok wydania gry jest dobra - nie sądzę żeby zbytnio ją zmienili od początkowych trailerów (więc jeszcze wcześniej).
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
starfoch pisze:Niech się zreflektują i dołączą do pudełka z grą wielki plakat z dokładnie opisaną i zilustrowaną chronologią bo to najlepszy moment by postawić sprawę jasno.
Na pewno zdobyli by jeszcze większe uznanie fanów.
Może w chronologii zostałoby jeszcze kilka "dziur", ale mogliby to zrobic właśnie teraz (fajna sprawa ) W przyszłości ewentualnie mogliby to wszystko połatać do końca.
MasterLink pisze:anmarolka napisał/a:
W tym czasie może wyjść jakaś nowa konsola Nintendo i będzie historia jak z NGC:-x
Nie sądzę. Cofnijmy się w przeszłość. Od NGC do wyjścia DS minęło około 2 lata (2002-2004),od DS do Wii też minęły mniej więcej 2 lata (2004-2006),od Wii do DSi minęły też następne 2 lata (końcówka 2006- końcówki 2008). Można się więc spodziewać, że za około 1,5 roku (bo premiera DSi była trochę więcej niż pół roku temu) pojawi się nowa konsola Nintendo. W tej chwili nowa TLoZ jest robiona z myślą o Wii więc nawet jak się pojawi przed premierą nowej konsoli to i tak owa konsola może być w tym czasie już reklamowana i wtedy zrobią kopie zeldy na Wii na tę nową konsolkę. I powtórzy się historia z gacusiem Jedyny ratunek dla nowej zeldy na Wii jest jej premiera PRZYNAJMNIEJ 6 miesięcy przed premierą nowej konsolki Big N (i najlepiej żeby nie było o nie wiadomo)
To trochę skomplikowane, ale logiczne, tylko trzeba pomyśleć
Jeśli chodzi o chronologię to myślę, że tak naprawdę jej niema. Oczywiście są kontynuacje niektórych gier jak np OoT-MM ,WW-PH-ST ale nie ma powiązania pomiędzy wszystkimi zeldami. Twórcy sobie wymyślają historie zeldy nie patrząc na jakąś chronologie, chociaż niektórym wydaje się że mimo wszystko są ze sobą związane. Można na 100% stwierdzić, że WW, PH i ST dzieją się po wszystkich zeldach bo Hyrule została zalana oceanem, ale ścisłej chronologii z gry do gry raczej nie ma
- starfoch
- Zora
- Kontaktowanie:
anmarolka pisze:Jeśli chodzi o chronologię to myślę, że tak naprawdę jej niema.
Może i nie ma lecz wśród fanów jest w tej sprawie ostatnio głośno, a Nintendo nie jest głuche.
"Jeśli tego chcą to zróbmy zebranie i wykombinujmy tę chronologię żeby było git dla wszystkich bo co nam zależy"
Jak już pisałem Zelda Wii to doskonały moment na ten zabieg
Śmierć zabija.
Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”