Nintendo vs .......
Moderator: Moderatorzy
Nintendo vs .......
No tak.. w swiecie gier wideo, a tym bardziej na rynku kieszonkonsolek rządzi (bynajmiej takie jest moje zdanie 8)) Nintendo. Dzięki dużemu doświadczeniu wiedzią jak to się robi.. (bez skojażen ) i dlatego np. Sony nie pobije jej swoim PSP, bo poprostu nie ma szans. Nie muwie tu o grafice jakie mogą wyświetlić ich konsole. Chodzi mi o promocje itp. ważne aspekty, które pomagają dążyc do sukcesu. Zresztą wszystko co zrobi BIG-N skazane jest na sukces...
Pytanie jest proste i nastepującej treści. Otóż jakie jest wasze zdanie? 8)
pozdro.
Pytanie jest proste i nastepującej treści. Otóż jakie jest wasze zdanie? 8)
pozdro.
PocKet Area - Robimy to z my?l? o was. >>> www.pocket.glt.pl <<<
Cytuje: Nie muwie tu o grafice jakie mogą wyświetlić ich konsole. Chodzi mi o promocje itp. ważne aspekty, które pomagają dążyc do sukcesu.
Chodzi mi np. o zyski ze sprzedaży, bo ja nie wieże, że PSP sprzeda się w wiekszej ilości niż NDS. Dlatego też NINTENDO RZĄDZI. Wie co zrobić, by pokonać konkurencje.. reszta w obecnej chwili nie ma szans, a jedyny poważnym konkurentem jest Sony, chociaż oni nie mają doświadczenia na rynku kieszonkonsolek, bo jak ja już muwiłem "nie wie jak się to robi" .
Żeby wszystkich fanów PSP bardziej wkurzyć - NINTENDO RZĄDZI!! :twisted:
I tyle...
Chodzi mi np. o zyski ze sprzedaży, bo ja nie wieże, że PSP sprzeda się w wiekszej ilości niż NDS. Dlatego też NINTENDO RZĄDZI. Wie co zrobić, by pokonać konkurencje.. reszta w obecnej chwili nie ma szans, a jedyny poważnym konkurentem jest Sony, chociaż oni nie mają doświadczenia na rynku kieszonkonsolek, bo jak ja już muwiłem "nie wie jak się to robi" .
Żeby wszystkich fanów PSP bardziej wkurzyć - NINTENDO RZĄDZI!! :twisted:
I tyle...
Nintendo przewyższa Soniaka w wiele kwestiach, ale najistotniejszą jest to, że gry na konsole Nintendo nie są brutalne. Pokażcie mi gre na N gdzie chodzi tylko o zabicie przeciwnika? A jeśli naprawde taką znacie to mi nie mówcie Faktem jest, że są elementy w których celem jest wbicie komuś kosy w plery, ale nie jest to główny wątek misji, czy całej gry. Pozatym jeszcze nie widziałem gry na konsole Nintendo, gdzie podczas walki widoczna jest krew...i to jest duży plus, bo firma zbiera hajs na dzieciakach, którym rodzice kupią pudło, bo te gry nie są tak "złe" jak na Soniaka.
Dobra, a teraz podstawowy powód, dlaczego Nintendo jest najlepsze...zresztą chyba wszyscy wiedzą ...bo na Soniaka nie ma Zeldy
Dobra, a teraz podstawowy powód, dlaczego Nintendo jest najlepsze...zresztą chyba wszyscy wiedzą ...bo na Soniaka nie ma Zeldy
Człowieku, ty chyba nie widziałeś Resident Evil...
Na PSP gry tworzyć ma Capcom, czyli na NDS nie będzie np. DMC.
A co z tego, że będzie Zelda, jest wiele lepszych gier np. przepiękne eRPeGi od Square itp.
Co ma znaczyć, że Sony nie zna się na rynku kieszonsolek, ich konsola ma kilka razy wyższe parametry. Nie gadaj mi tu o tym, że Ninny jest już doświadczone w tworzeniu pockets`ów, że będzie mieć lepsze gry itp. Tak samo było z PSX. Najpierw odszedł Sega Saturn, ale z niego prochów powstał Dreamcast, potem N64, Dream i dopiero na końcu PSX. W dzisiejszych czasach konsolce Sony nadal powodzi się najlepiej:) Tak trzymać Sony:P
PS: Jak się nie mylę PSP sprzedaje się lepiej niż NDS:P. Sony nie nadąża z produkcją, ale NDS`ów sprzedało się więcej, bo wyszły wcześniej i są tańsze. Niedługo może dogoni NDS`a
Na PSP gry tworzyć ma Capcom, czyli na NDS nie będzie np. DMC.
A co z tego, że będzie Zelda, jest wiele lepszych gier np. przepiękne eRPeGi od Square itp.
Co ma znaczyć, że Sony nie zna się na rynku kieszonsolek, ich konsola ma kilka razy wyższe parametry. Nie gadaj mi tu o tym, że Ninny jest już doświadczone w tworzeniu pockets`ów, że będzie mieć lepsze gry itp. Tak samo było z PSX. Najpierw odszedł Sega Saturn, ale z niego prochów powstał Dreamcast, potem N64, Dream i dopiero na końcu PSX. W dzisiejszych czasach konsolce Sony nadal powodzi się najlepiej:) Tak trzymać Sony:P
PS: Jak się nie mylę PSP sprzedaje się lepiej niż NDS:P. Sony nie nadąża z produkcją, ale NDS`ów sprzedało się więcej, bo wyszły wcześniej i są tańsze. Niedługo może dogoni NDS`a
Ostatnio zmieniony 8 marca 05, 09:14 przez Zero, łącznie zmieniany 1 raz.
8=============D
Ali pisze:Zero po raz kolejny ma racje... Niestety pomimo WIELKICH gier Nintendo nie ma szans z SONY... Osobiście oczywiście wole Nintendo... bo ma klase
Nie masz szans pod wzgledem specyfikacjii itp. rzeczy ale nie pod wzgledem mocy marketingu jakie posiada Nintendo!! :twisted: Sukces jest duży Sony bo zrobili o wiele lepsza konsole niż NDS, ale mi ciągle chodzi o całokształt. CZYLI ZNOWU - NINTENDO RZĄDZI!!! Zreszta i tak wole stare dobre Mario, Zelde i społke a nie jakieś kosmiczne strzelanki, metale itp. bo one sa przeznaczone na konsole stacjonarne (najlepiej się tam czują)... Co nie oznacza, że ich nie lubie .
pozdro.
Merdock pisze:No to może i są brutaly na Nintendo, ale i tak najlepsze gry wychodzą na tą konsole. I tu wkraczamy w kwestie gustów...wiec bedzie spora dawka bezowocnych wypowiedzi typu: "a nie bo ja wole...bla bla bla, jest lepsze" Ja wyraziłem swoje zdanie, ...koniec w tym temacie z mojej strony.
Z mojej też... 8)
Zero: Zobacz sobie na sprzedaż konsol. PSP sprzedano 500 000 tys, a DS 1 500 000 mln. Ludzie wybierają ds'a, bo jest tańszy, orginalny i ma dużo must have'ów. Co do residenta, to ta seria jest także na ngc. Skąd wiesz że ds nie będzie miał gier z tej seri ? DS zresztą ma więcej gier, wygra tą "wojne" z PSP.
Sam mam ds'a, a także grałem na psp. ds jest dużo lepszy, dotykowy ekranik rządzi !
Sam mam ds'a, a także grałem na psp. ds jest dużo lepszy, dotykowy ekranik rządzi !
Miałem problemy z komputerem. Ale teraz wracam =].
Tylko, że PSP są skupowane od Sony na bieżąco...
Poza tym NDS wyszedł wcześniej
NDS nie wygra:P przecież w walkach PSX,N64,DC i PS2,GCN,X-Szajs zawsze wygrywa Sony. Tylko nie piszczie mi tu o tym, że nie ma doświadczenia w pockets`ach, bo na konsolach stacjonarnych też się niby nie znali... ... ... ... ... ... ... ... :mrgreen:
Poza tym NDS wyszedł wcześniej
NDS nie wygra:P przecież w walkach PSX,N64,DC i PS2,GCN,X-Szajs zawsze wygrywa Sony. Tylko nie piszczie mi tu o tym, że nie ma doświadczenia w pockets`ach, bo na konsolach stacjonarnych też się niby nie znali... ... ... ... ... ... ... ... :mrgreen:
8=============D