Legend of Zelda: Skyward Sword

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 7 czerwca 09, 23:07

Zaraz doczytam wasze posty ale najpierw...

Mada12 pisze:Podobno na obrazu widac Ganona,

Lol widzę że powtarza się z historia ze stroną Konami dot projektu kolejnego MGS'a. Wtedy fani próbowali wydobywać różne obrazy z chmur płynących na stronie. Było tego dużo, a raczej, Oj czego tam NIE było. Nic ważne że temat się kręci.

PS: A to tak przy okazji:
http://img29.imageshack.us/img29/9913/1jpggg.jpg

oki EDIT:

Mada12 pisze:A kto zauwayl bez ogladania podanego wczesniej filmiku, ze Link trzyma tarcze w lewej a nie prawej rece?

Przecież to widać na pierwszy rzut oka. Też wolałbym leworęcznego Linka. Może w grze będzie można zmieniać strony ;)

Wondercrow pisze:Link wygląda jakby nie miał kilku palców w prawej ręce?

To tylko tak wygląda na arcie. Bez przesady.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
pablo_jar
Goron
Goron

Postautor: pablo_jar » 8 czerwca 09, 00:28

Mada12 pisze:A kto zauwayl bez ogladania podanego wczesniej filmiku, ze Link trzyma tarcze w lewej a nie prawej rece? :shock:

Ja zauważyłem :wink: Po tym jak odwrócili cały świat TP razem z Linkiem, tak już chyba zostanie na Wii. Jestem praworęczny, więc dla mnie jest to na rękę (dosłownie :lol: ). Głupio byłoby mi władać mieczem lewą ręką (tym bardziej dziwnie byłoby z Motion Plus). Chyba, że machałbym po prosu prawą ręką, a Link lewą (też dziwnie). Ale nie można zapominać o leworęcznych. :wink:

MasterLink pisze:
Mada12 pisze:A kto zauwayl bez ogladania podanego wczesniej filmiku, ze Link trzyma tarcze w lewej a nie prawej rece?

Przecież to widać na pierwszy rzut oka. Też wolałbym leworęcznego Linka. Może w grze będzie można zmieniać strony ;)

Przydałaby się opcja zmiany stron.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 8 czerwca 09, 12:43

Mój Brachol jest leworęczny a ja prawo i jak gra w TP na Wii to ja muszę grać za niego bo on nie potrafi!!! :lol:
Ale skoro Ganondorf zginął w TP to oznacza że Nowa Zelda na Wii będzie musiała dziać się przed nią.A skoro Minish Cap jest pierwsza w chronologii a OoT druga to oznacza że w MC nie ma Ganondorfa tylko jest Vati a w OoT już jest i tam w MC też nie ma Master Sworda a w Oot jest.Oznacza to że Nowa Zelda będzie pomiedzy MC a Oot.Może MS był normalnie człowiekiem tylko że coś go zmieniło.Trochę popaprane.
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 8 czerwca 09, 14:34

pablo_jar pisze:Przydałaby się opcja zmiany stron.

Ich zadaniem jest dostosowanie gry tak by mógł w nią grać zarówno prawo i leworęczny gracz.
Tym razem nie może być zabawy w lustro bo gra od razu powstaje z myślą o Wii i wszystko musi być przemyślane.
Myślę że świat w Zeldzie Wii będzie przygotowany i dla prawo i dla leworęcznego Linka, a my będziemy wybierać odpowiedniego dla nas na początku przygody tak jak to było ze stylusem w Phantom Hourglass.
Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 8 czerwca 09, 15:24

Nie wiem co to za problemy... - jestem leworęczny i jakoś Wii-mote w prawej ręce nie sprawia mi problemów z graniem. 'Analog do poruszania się postacią' był zawsze z lewej strony(w n64 był na środku ale to nic nie zmienia), a przyciski po prawej i jakoś nikt nie narzekał - z Wii-mote/Nunchuck jest tak samo tylko że dodatkowo wykonujemy ruch nadgarstka. Co innego stylus bo tam rzeczywiście mogą być problemy z pisaniem po ekranie czy nawigacją. Ale wii-mote z lewej strony? To jest niewygodne nawet dla leworęcznych. :L
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 8 czerwca 09, 16:00

Owszem teraz wykonujemy ruch nadgarstka.
Ja jednak miałem na myśli WM+ bo choć to nie jest w 100% potwierdzone to mam nadzieję że Resort się sprzeda i Zelda będzie korzystać z tego Motion Plusa.
WM+ 1:1 a ruch nadgarstka to jednak spora różnica.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 8 czerwca 09, 16:24

Sorry, moja wypowiedź dotyczyła ogółu wii-mota i nie miałem na myśli WM+ ten ruch nadgarstkiem mogłem dać w „ ” :P

I nie wiem dlaczego ktoś leworęczny mógłby mieć problemy z graniem trzymając wii-mota w prawej ręce itd.
Obrazek

Awatar użytkownika
pablo_jar
Goron
Goron

Postautor: pablo_jar » 8 czerwca 09, 17:53

starfoch pisze:
pablo_jar pisze:Przydałaby się opcja zmiany stron.

Ich zadaniem jest dostosowanie gry tak by mógł w nią grać zarówno prawo i leworęczny gracz.
Tym razem nie może być zabawy w lustro bo gra od razu powstaje z myślą o Wii i wszystko musi być przemyślane.
Myślę że świat w Zeldzie Wii będzie przygotowany i dla prawo i dla leworęcznego Linka, a my będziemy wybierać odpowiedniego dla nas na początku przygody tak jak to było ze stylusem w Phantom Hourglass.

Chodziło mi o samego Linka, właśnie tak, jak Tobie chodziło (tylko ja myślałem o zmianie stron Linka w dowolnym momencie gry, w opcjach - ale jednokrotny wybór na początku gry byłby lepszy, bo po co to zmieniać po kilka razy) :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 8 czerwca 09, 19:25

MasterLink pisze:I nie wiem dlaczego ktoś leworęczny mógłby mieć problemy z graniem trzymając wii-mota w prawej ręce itd.

Ja w sumie też choć zawsze znajdzie się ktoś komu może to sprawiać problemy (jak w przypadku brata Ganona)

pablo_jar pisze:Chodziło mi o samego Linka, właśnie tak, jak Tobie chodziło

Wiem Pablo.
Chciałem tylko rozwinąć to co napisałeś : )
Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 9 czerwca 09, 18:55

Goron? Ganon? Taaaa xD A ten niewyraźny piksel w prawym górnym rogu to Vaati! :P
MasterLink pisze:Lol widzę że powtarza się z historia ze stroną Konami dot projektu kolejnego MGS'a. Wtedy fani próbowali wydobywać różne obrazy z chmur płynących na stronie. Było tego dużo, a raczej, Oj czego tam NIE było. Nic ważne że temat się kręci.

Podobnie było z filmem "Cloverfield" (Projekt Monster) - świat obiegła wieść, że jedna z chmur widocznych na plakacie przedstawia głowę potwora. Jak się potem okazało, rzeczony potwór wyglądał zupełnie inaczej :P
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 10 czerwca 09, 21:36

MasterLink pisze:
Wondercrow pisze:Link wygląda jakby nie miał kilku palców w prawej ręce?

To tylko tak wygląda na arcie. Bez przesady.

To miało formę żartu XD (no, ale na serio jakoś go tak niedokończyli D: Biedny Link)

Goron? Ganon? Taaaa xD A ten niewyraźny piksel w prawym górnym rogu to Vaati! :P

O nie, jak mogliśmy przeoczyć tak istotną rzecz?!

A tak na serio, jak mówiłam... artwork wygląda na niedokończony, bądź też robiony na szybko - główny nacisk był na dziewczynę i twarz Linka, i to wszystko. Widać to właśnie, między innymi, w zapomnianych palcach Linka XD (hahaha, ja chyba nie dam im spokoju za to P: )

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 11 czerwca 09, 00:00

Tego nie poprawią, raczej zrobią inny. Niedokończony? Zobaczcie lepiej artworki Shinkawy..
Poza tym nikt nie mówił że artworki z LoZ mają być zawsze wyraźne.
Obrazek

Awatar użytkownika
pablo_jar
Goron
Goron

Postautor: pablo_jar » 11 czerwca 09, 13:10

Może, po prostu, chodziło o lepsze wyeksponowanie twarzy Linka i dziewczynki, położenie nacisku na to.
Obrazek

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 11 czerwca 09, 13:56

Może, po prostu, chodziło o lepsze wyeksponowanie twarzy Linka i dziewczynki, położenie nacisku na to.

Czytałem gdzieś że profesjonaliści potrafią kierować uwagą oglądającego obraz właśnie w ten sposób.Ale to działa gdy patrzymy na całość jednak fani z całego świata doszukują się Ganonów i innych ukrytych postaci na zoomie, oglądają każdą część ciała Linka pojedynczo i taki tego efekt :lol:
Takie elementy jak ręka czy czapka są wykonane nieco "przez mgłę" by widz zwracał uwagę na co innego gdy widzi całość.
Dla mnie art jest jak najbardziej dokończony i raczej nikt się tu nie śpieszył.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 11 czerwca 09, 16:20

Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Skyward Sword”