Oryginalna gra sie wiesza

Moderator: Moderatorzy

supermen
Kokiri
Kokiri

Oryginalna gra sie wiesza

Postautor: supermen » 24 czerwca 08, 09:49

Mam problem. Czy komuś również sie to zdarza? mianowicie oryginalna gra mi sie wiesza :cry: Mam Majore na GC (ta kolekcjonerska) i im dalej jestem z postępem tym częściej mi sie wiesza. i zauważyłem ze najczęściej jak mam zwolniony czas. Jest to straszne jak 3 dnia wiesza sie gra i 3 dni trzeba od nowa przechodzić.Aż sie nie chce grac.

Co mam zrobić? Gra nie jest porysowana.Ewentualnie jakieś drobne ryski ale z doświadczenia wiem ze to jest nic.

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 24 czerwca 08, 09:58

W innych grach się nic nie dzieje? Możliwe, że to laser.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 24 czerwca 08, 10:05

Konsola NGC czasem źle emuluje MM - może to jest powód zawieszeń. Lub czytnik konsoli jest uszkodzony.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 24 czerwca 08, 13:49

Ja słyszałem, że Collectors Edition ma bubel i składanka nie jest dobrze zrobiona i właśnie MM się zwiesza...
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

supermen
Kokiri
Kokiri

Postautor: supermen » 25 czerwca 08, 06:25

Ale skąd.Moja konsola jest tak pieszczona ze laser jest lepszy niż jak z fabryki wyszedł :D Inne gry śmigają aż miło. jeżeli powodem jest to iż rzeczywiście gra jest bublem to w tym momencie zawiodłem sie na wielkim N :cry: Chyba im maila wysmaruje. Aż nie chce mi sie wierzyć żeby źle ja przekonwertowali

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 3 maja 13, 20:15

Czyli wychodzi na to, że MM tylko na N64? A już miałem kupić ją przez Nintendo Shop na Wii. Czytałem, że wszelkie kombinowania z pirackimi wersjami WAD najwyżej dają grę, która działa na 70% szybkości. Myślałem, że kupię wersję na GC, ale widzę, że też lipa :neutral:

MandragGanon
VIP
VIP

Postautor: MandragGanon » 4 maja 13, 13:09

Wiesz.. Ja mam majorę na GC i chodzi aż miło. Nie wiem, czemu mi się nie wiesza :P

Awatar użytkownika
Boryn
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 4 maja 13, 18:14

Przez Wii schopa powinna normalnie śmigać
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 5 maja 13, 14:40

Zaryzykuje tego Wii Shopa, 7 funtów mnie to wyniesie, także jeszcze do przeżycia :wink: Z tego co wiem, to z OOT nie ma problemu, MM potrzebował Expansion Packa więc to pewnie dlatego są takie kłopoty z tą grą.

Awatar użytkownika
Mary1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Mary1517 » 5 maja 13, 19:36

Ja mam majore z wii eshopa, nigdy nie miałam z nią żadnych problemów, kolekcjonerskiej nie mam akurat tej, ale miałam okazje grać na czyjejś płytce i jakoś... nie przypominam sobie problemów... Ale zrobię research i popytam, jak natrafię na rozwiązanie to się podzielę :42
Obrazek

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 18 czerwca 13, 00:08

Mam pytanie odnośnie Zeld na N64. Ostatnio wpadłem na pomysł żeby kupić jakieś N64, bo do stówki całkiem ładne zestawy chodzą, ale mam telewzor LCD 42 cale, a słyszałem, że Niny strasznie źle wygląda na tego typu TV. Nie chcę wpędzać się w koszta po to tylko żeby grać na kineskopie. Czy bardzo duże są różnice w obrazie porównując N64 na LCD z wersją GC czy z Wii Shopa?

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 18 czerwca 13, 14:58

Mam telewizor LCD(bodaj że 32 cale albo trochę więcej) i gry wyglądają bardzo dobrze! Gra na nim na każdej konsoli więc powiem Ci że różnic nie widać. Niestety nie wiem jak będzie w twoim przypadku bo 42 cale to już jednak jest więcej...
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Trociniak
Goron
Goron
Kontaktowanie:

Postautor: Trociniak » 18 czerwca 13, 15:41

Wiesz, mogę się grać spokojnie 4 metry od TV, chodzi mi o to, czy to wygląda, tak jak na Wii, bo np. PS One w ogóle nie wygląda na LCD, z PS2 nie jest wcale lepiej. N64, to dość stara konsola i tak się zastanawiam, czy tylko pod kineskop to się nadaję. Zdaję sobie sprawę, że rozmycie przy takim ekranie będzie niesamowite, ale w PSX obraz jakoś myga i w ogóle nie idzie tego używać.

Kupiłem OOT na Virtual Console i jest nędza. Muza działa płynnie, w mniejszych pomieszczeniach i domach jest ok, ale jak przyjdzie biegać nawet po Kokiri Forest, to jakoś nie jest to płynnie, tzn. nie wierzę, że tak to docelowo wyglądać powinno (na N64 i VC). Jak odpaliłem potem WW, to aż mi się w głowie zakręciło, taka płynność w grze. Pomijam grafikę, po prostu ilość klatek w OOT jest podejrzana. Nie wiem, ostatni raz zainwestowałem w to badziewie, lepiej kupić normalną konsolę i oryginalną grę.

[ Dodano: 23 Styczeń 14, 14:47 ]
Szybkie pytanie do kogoś, kto posiada N64 z MM i Wii z edycją CE. Grałem w MM na Wii z tego składaka z GC i się strasznie tnie, ale obraz całkiem ładny. Czy jak podłączę N64, to też będzie tak samo, czy jakoś dramatycznie gorzej na LCD pod względem obrazu? Jutro chcę licytować N64, ale nie chcę bardzo na CRT tego przechodzić. Pomóżcie :wink:

Wróć do „Legend of Zelda: Majora's Mask”