HELP CENTER (TP)

Moderator: Moderatorzy

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 10 grudnia 07, 18:07

Małpa owszem jest za mostami, ale tą zdobędziesz później. Zawróć i poszukaj w całej dostępnej ci części dungeona tej 4 małpy, gdzieś na pewno jest.

Chociaż... nie jestem pewien, czy przypadkiem te 3 małpy ci nie wystarczą. Z głównej (pierwszej) sali idź na północ. Tam gdzie został rozwalony most. Być może 3 małpy wystarczą żeby się przedostać na drugą stronę.
Kuchar's mentor :)

joachim8012
Kokiri
Kokiri

Postautor: joachim8012 » 10 grudnia 07, 20:56

probowalem i nieda rady tymi 3malpkami

[ Dodano: Pon 10 Gru, 2007 ]
zostalo mi znalesc ta nieszczesna malpke tylko pytanko gdzie ona moze byc :?: :?: :?: :?: :idea:

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 10 grudnia 07, 21:47

joachim8012 pisze:probowalem i nieda rady tymi 3malpkami

[ Dodano: Pon 10 Gru, 2007 ]
zostalo mi znalesc ta nieszczesna malpke tylko pytanko gdzie ona moze byc

Nie wiem dokładnie gdzie jesteś. :P

BTW wszystko jest opisane w solucji:
http://zelda.com.pl/viewpage.php?page_id=180
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 07, 21:47 przez MasterLink, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 10 grudnia 07, 21:47

Poszukaj jakichś drzwi do których nie wchodziłeś. Albo sprawdź wszystkie, bo może się tylko zdawać że tam byłeś (zdarza się :/).

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 4 stycznia 08, 17:24

Hejka, mam pytanie odnosnie Death Mountain.
Kiedy jestem wilkiem i zaśpiewałem przy zielonym głazie, to pokazał mi się ten gość(w postaci wilka), który przed Forest Temple dał mi pierwszy secret skill(czy jak się to tam nazywa, w każdym razie Finish atack). Coś mi powiedział zeby isć za nim, na mapce mi się pokazało gdzie jest. Wtedy poszedłem dalej, i w pewnym momencie było coś takiego:
Stoi przede mną duch gorona(oczywiście widzę jak użyje X-sense) i mówi mi coś ze za każdym razem go zdmuchuje gejzer. Jak tam idę, to się włącza, a jeśli jestem kawałek dalej, to się wyłącza, i nie wiem co zrobić ::(
A więc:

1. Czy w dobrym miejscu szukam tego gościa co daje te ukryte skille?
2. Jak mogę przejść przez to miejsce
3. Jeżeli to nie tam, proszę o podanie mi miejsca w którym on się znajduję.

Z góry dzięki,
Hitex.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 4 stycznia 08, 18:27

Nie wiem w jakim miejscu gry konkretnie jesteś :?:

Nie dostaniesz się tam dopóki nie zdobędziesz Iron Boots.
Ale najpierw musisz zdobyć wszystkie insekty (masz je pokazane na mapie). Wtedy Link odczaruje się z klątwy wilka i... na razie tyle. Jak przejdziesz daj znać.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 5 stycznia 08, 02:02

Nie wydaje mi się, aby ten kolo od sztuk walki chował się na górze goronów. Ale tak czy siak żeby on ci się na coś przydał, musisz być w postaci człowieka. A do tego, jak już powiedział MasterLink, potrzebne są insekty.

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 5 stycznia 08, 08:47

Dzięki za podpowiedż. Bo nie wiedziałem czy od razu zdobyć ostatniego insekta(bo został mi tylko 1 w Kakariko Village), czy próbować iść do tego gościa.

P.S. Johnyu, jest tam ten gość. Nie wiem, czy ty w połowie drogi na Death Mountain(a mianowicie do tego miejsca co były potwory które trzeba zabić na raz, a 1 był w klatce) jest zielony głaz. Może go nie zauważyłeś, ale trzeba było przy nim zawyć melodię :
A w góre, A na środek, i a na dół a potem to samo jeszcze raz. Wtedy pojawiał się ten gość(w postaci ducha wilka) i powiedział coś w stylu "Come to me...) czy jakoś tak i uciekł, a potem pokazała mi się jego ikonka na mapie, w tym miejscu które opisywałem dalej od tego gejzeru (ale o gejzerze nie rozprawiajmy już, bo odpowiedż została mi udzielona)

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 5 stycznia 08, 09:19

Ale ja nie wiem jak dojśc do nieba w poprzednich postach help center jest to tak dziwnie wytłumaczone niech ktoś to inaczej wytłumaczy.
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 5 stycznia 08, 10:03

Hitex - White Wolfa na 100% nie znajdziesz na Death Mountain. Jest tam tylko Howling Stone, ktory wywoluje go, a on w tedy ucieka i jako wilk pojawia sie w innym miejscu. W tedy sie do niego idzie jako czlowiek. Jak przyleziesz jako wilk, on tylko powie: "With sword in hand return to me".

Ganon - powiedz, w ktorym jestes 'etapie' drogi do 'nieba'. Tzn, czy byles juz w Hidden Village, czy moze jeszcze nie widziales sie z Shadem w piwnicy Renado?

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 5 stycznia 08, 10:42

Byłem już u Shada i mam jakiś taki indiański list a w Hidden Village jeszcze nie byłem.
Obrazek

"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 5 stycznia 08, 11:43

Z listem idziesz do Telmy, ona da Ci rachunek, a z rachunkiem idziesz do doktora (taki budynek, zwykle byl zamkniety, przy bocznej bramie [zalezy na czym grasz, ale jest po przeciwnej stronie tej, przez ktora sie wchodzi, poki sie nie naprawi mostu nie zdemoluje jednej sciany..., wiec chyba nie bedzie problemu). Dalej powinienes sie zorietowac co robic.

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 6 stycznia 08, 08:43

Wondercrow - wielkie dzieki. Bo jestem w Goron Mines i się martwiłem że go ominąłem :D
A przy okazji - Gdzie sie pojawia? :P

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 6 stycznia 08, 10:31

Zalerzy przy ktorym Howling Stone'ie go przywolasz. Jego lokacja pokazuje sie na mapie, ale na stronie glownej jest opis miejsc i Howling Stone'ow.

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 6 stycznia 08, 13:41

Powinieneś mieć na mapie zaznaczoną jego lokację - w postaci żółtej kropki (przy zbliżeniu - biało-żółtej głowy wilka).

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”