Final Fantasy

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
axxonnn
Goron
Goron

Postautor: axxonnn » 7 października 07, 19:25

ja też miałem z nim problemy i po miesiącu go pokonałem(szczerze? to jeden z prostrzych boosów). :41
Obrazek

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 8 października 07, 14:19

Kiedys gralem w tactis i ta mnie wciagnela w finala
A obecnie juz drugi raz gram w FF3 DS, jedwabista :]
Moj FC 4253 1398 2955, wersja EU

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 10 października 07, 20:26

Mada12 pisze:tactis

Chodzi o wspaniałą Final Fantasy Tactics z PS1 czy o tego gniota z GBA o podtytule Advance?

Kwazio
Kokiri
Kokiri

Postautor: Kwazio » 19 października 07, 17:59

Ja mam FFX i mam trudnosc z Avrea czy jakos tak na tym statku latajacym trzeba ja zabic (smok)
Obrazek
Obrazek
Czas na Wii moze uda sie zebrac kase (Boże Dopomóż :P)

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 19 października 07, 18:39

Smoczek jest prościutki. Naparzaj go najsilniejszymi atakami, miej w pogotowiu Al Bhed Potiony (ulecza i zdejmuje petryfikację) i Soft (zdejmuje petryfikację). Gdy zacznie ryczeć będzie to znak, że będzie atakował silnym atakiem. Wtedy naciskasz na padzie strzałkę w lewo i wybierasz opcję "Pull Back". Statek się odsunie od wroga przez co nie dosięgnie cię jego atak. Lulu jak i Wakka mogą atakować na odległość więc skorzystaj z tego. Gdy sytuacja wydaje się być bezpieczna ponownie naciśnij lewo na padzie i wybierz opcję Move In. Poza tym zapewne masz jakieś ciekawe przedmioty, których mogłaby użyć Rikku.

Powinieneś sobie poradzić ;)

Kwazio
Kokiri
Kokiri

Postautor: Kwazio » 20 października 07, 19:22

Sprubuje ale nieweim bo probowalem juz go chyba 30 razy zabic . Raz zostalo mu 2000 Hp i mnie zabil tym mozcnym atakiem ktory zaraza
Obrazek
Obrazek
Czas na Wii moze uda sie zebrac kase (Boże Dopomóż :P)

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 20 października 07, 21:32

Kwazio pisze:Raz zostalo mu 2000 Hp i mnie zabil tym mozcnym atakiem ktory zaraza

Jak wspomniałem, bardzo przydatne są Al Bhed Potiony- nie tylko uleczają całą drużynę za 1000HP, ale zdejmują też niechciane statusy. Trudniej będzie, gdy nie jesteś w posiadaniu jakiegokolwiek >.> Niemniej nie poddawaj się- w końcu musi paść ;)

Awatar użytkownika
axxonnn
Goron
Goron

Postautor: axxonnn » 23 października 07, 15:43

ale muisz jeszcze na evre rzucić slow a na siebie haste(chociaż na tidusa).statystyki powtaci niech powyżej 30(u mnie był to tidus)rzuć jeszcze 5 razy cheer i focus jak masz lulu masz w grupce.za pomocą rikku możesz jej podprowadzić water gemy,których łączna moc wynosi 1000.można też ciągle być w oddaleniu i walić wakką i czarami lulu.oczywiście masz z oddalenia 3 strzały z dział airshipa. jak sie do tego zastosujesz to nie masz prawa przegrać :wink:
Obrazek

Darkkoki
Kokiri
Kokiri

Postautor: Darkkoki » 25 października 07, 14:29

Najlepsze moim zdaniem są FF wydane na starego PSX'a :} FF X-2 traktuję jako nieśmieszny żart :-? A ff X jest fajne(Dark Aeony to bardzo dobry pomysł)

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 11 lutego 08, 16:10

Cóż....Od niedawna jestem ogromną fanką FFVII. Stawiam ją na równi z Zeldą OoT-dwie moje ukochane gry.Do tego stopnia FF VII mnie wciągnął, że mam już z niego dwie przypinki i zamówiona figurkę Aeris.
Co ciekawe, żaden inny Fajnal mnie nie interesuję, no może jeszcze ósemką kiedyś sie zajmę. Reszta-odpada... bo żadna inna fabuła mnie nie zaciekawiła.
Obejrzałam Adventa(boski, tylko treści więcej by sie przydało^^"), niedługo wezmę sie za nowelki i obejrze Last Order. Będe musiała sie też doedukowac w sprawach DoC i Crisis Core za pomocą internetu, bo narazie sobie w nie nie pogram. Może kiedyś..
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
axxonnn
Goron
Goron

Postautor: axxonnn » 16 marca 08, 16:02

Mam pytanie odnośnie final fantasy x-2: oco cfodzi z wersją international+last mision bo słyszałem że:

są dwa nowe ciuszki(ponoć boskie)

nowe garment grids(WOW)

łapanie fiendów(potworów i użytki w walkach)

shinra jest jakimś potworem w jakiejs misji

no i to tyle i tu pytanie: CZY JEST WYDANY W POLSCE?jak tak to gdzie i za ile(coś typu poniżej 90zł było by dobrze)
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 6 października 08, 16:33

Skonczylam Kingdoma dwojke i gram teraz w dziesiatke. Fajne, fajne. Mimo, ze zaczyna sie beznadziejnie i megaefekciarsko, a Tidus jest lekko przyglupi. Ale od momentu spotkania Yuny jest tylko lepiej...a wspomnialam, ze Lulu jest boska?;)
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 17 lutego 10, 19:57

Mówcie co chcecie, ale Crisis Core jest naprawdę świetne. A zakończenie iście epickie. Nie chodzi mi tutaj o sam moment śmierci głównego bohatera, ale właśnie o to jak do niej doszło. To Zack jest prawdziwym hero, żaden Cloud.

Tak a propo tego blondasa: nie dziwi was jak ze zwykłego przydupasa soldierów stał się mega hiper extra soldier rzeźnik? Przecież nawet nie załapał się na Soldiera 3 klasy, a w FF7 wywija mieczem lepiej niż te ludzie z 1st class.
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 6 marca 10, 18:18

Eee, Cloud jest fajny.
Bardziej do mnie przemawia, niż Zack.. Można się z nim identyfikować, acz jego historia też się czasem nie trzyma kupy.
Zack ma w CC z tego co wiem w ogóle inny charakter niż FFVII. Tam był zwykły chłopak marzący o przyziemnych sprawach, tu mamy zgejowanego("Angeal, I really love you!" czy jak to tam było :P) optymiste pełnego energi O.o
Ale i tak lubię Zacka i nie moge się doczekać , kiedy zagram w CC ;)

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 7 marca 10, 14:10

Albo ty za mało znasz Zacka, albo ja za mało Clouda ;p.
Obrazek

Wróć do „Gry”