Final Fantasy

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Final Fantasy

Postautor: Boryn » 2 maja 07, 00:49

Witam, w tym temacie piszcie na temat sagi gier Final Fantasy.

EDIT Boryn:
Zapraszam i proszę udzielać się tą tematyka na moim forum:
www.tamersite.myfreebb.com
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
axxonnn
Goron
Goron

Postautor: axxonnn » 3 czerwca 07, 12:12

to co zrobić by przejść świątynie djose w final fantasyX
Obrazek

Awatar użytkownika
Zill
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Postautor: Zill » 3 czerwca 07, 12:58

Djose Cloister of Trials

Zaraz na początku zauważysz dwie Djose Sphere, które należy umieścić w drzwiach, które prowadzą do kolejnego pomieszczenia na północy labiryntu. W tym pomieszczeniu zauważysz, że w posadzce są wyryte runy, które w dodatku zapalają się po włożeniu sfer Djose w odpowiednie miejsce. Jak łatwo się domyślić, trzeba zaświecić całość, by przejść dalej. Po prawej stronie run w podłodze znajdziesz trzy otwory - jeden zaraz koło drzwi prowadzących w górę oraz dwa kolejne gniazda, blisko siebie, połączone "przewodem" nieco dalej w prawo. Właśnie w te gniazda należy włożyć po jednej sferze - zapali się piedestał zwisający ze sklepienia. Teraz należy wykorzystać piedestał stojący na runach, włożyć weń pozostałą sferę Djose i przepchnąć pod świecący piedestał sufitowy. Naładuje to kulę umieszczoną w piedestale.

Tą naładowaną kulę należy włożyć w prawy otwór przy drzwiach nad runami - te tworzą się, a w oddali będzie widać kolejną sferę Djose. Ale droga jest niedostępna. Należy zresetować piedestał (panel znajduje się po lewej stronie) i włożyć weń dwie sfery Djose, wykorzystane wcześniej do naładowania tej trzeciej. Piedestał przesuwamy na północ i zrzucamy go w przepaść. Występujące tam wyładowania oraz sfery z piedestału utworzą z niego przejście, po który możemy udać się do przełącznika zawierającego sferę Djose. Popchnij przełącznik - jedna z run powinna się zaświecić. Wróć do miejsca z runami, zresetuj piedestał i umieść pozostałe trzy sfery tak, by zapaliła się reszta run - jedno z gniazd jest po zaraz obok piedestału, lekko po lewej stronie, obok drzwi, pozostałe dwa gniazda są przed drzwiami, które otworzyłeś/otworzyłaś a początku.

Gdy to zrobisz pojawi się winda, która zawiezie cię piętro wyżej. Na górze nie korzystaj z widocznego zaraz po lewej stronie przejścia po schodach na górę. Zamiast tego udaj się w głąb pomieszczenia, na północ. Tam czeka cię wepchnięcie 5 przycisków. Nie wszystkie są dobrze widoczne. Gdy już uruchomisz kolejną maszynerię wróć na dół i dotknij glyphu, który się tam pojawił. Otrzymasz Destruction Sphere. Wróć na górę i włóż sferę Destrukcji w piedestał, który stoi nieopodal. Rozkruszone mury ujawnią skrzynię, która kryje w sobie Magic Sphere. Teraz masz już wszystko i możesz skorzystać z przejścia po schodach na górę.

Tam czeka cię krótka rozmowa, gdy odzyskasz kontrolę na Tidusem, spróbuj wyjść a gra potoczy się dalej - ty znajdziesz się na zewnątrz świątyni. W gospodzie znajdziesz nową skrzynię, w której znajdziesz Switch Hitter. Po zapisaniu gry udaj się z powrotem do świątyni, gdzie w pomieszczeniu po lewej stronie znajdziesz Yunę. Teraz możesz wrócić do rozdwojenia dróg, tam gdzie można było skręcić do Moonflow. Po drodze spotkasz kilka osób, od których dostaniesz 2x Hi-Potion, 10x Potion oraz Halberd. Teraz już możesz iść do Moonflow.
12. Moonflow
Przedmioty: Al Bhed Primer XII, Antidote x4, Ether, Lv. 1 Key Sphere x3, Magic Defence Sphere, Mega-Potion, Phoenix Down x2, Summoners Soul, X-Potion

Idąc zaglądaj do skrzyń oraz postaraj się naładować Overdrive Yuny oraz jej Aeonów (pozo Ixionem), przydadzą się podczas kolejnego starcia z Belgamine. Gdy ją spotkasz czeka cię kolejna walka z jej Aeonem, na podobnych zasadach jak poprzednia.

Nigdy nie grałem w Final Fantasy X, jednak może ten kawałek solucji ci pomorze.
Powyższy Fragment pochodzi ze strony http://www.k-ff.com/ .

Awatar użytkownika
axxonnn
Goron
Goron

Postautor: axxonnn » 22 czerwca 07, 19:30

dzięki. właśnie jestem przy extraktorze a ixion ma powera :D
Obrazek

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 22 czerwca 07, 20:00

Zill pisze:pomorze

A nie, bo Mazowsze XP

A może podzielicie się informacją o tym, którą z części lubicie najbardziej? Jakiś pusty ten temat ^^

Awatar użytkownika
axxonnn
Goron
Goron

Postautor: axxonnn » 22 czerwca 07, 20:18

ja najbardziej lubie dziesiątkę
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 22 czerwca 07, 21:13

Ja najbardziej lubię FFX-2. Dlaczego? Jedyne FF w które grałem XD.

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 22 czerwca 07, 22:55

amadis, to szybko nadrabiaj zaległości, ino już :D

Ja osobiście preferuję Final Fantasy VI ze SNESa, choć trochę do ideału brakuje ^^

Awatar użytkownika
Boryn
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 23 czerwca 07, 08:18

Ja przeszedłem:
FF1- FF9. FF tactic ( na psx ) i najbardziej z tych podoba mnie się FF8 ;p
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
mnich 88
Goron
Goron

Postautor: mnich 88 » 23 czerwca 07, 12:45

Zdecydowanie polecam FF 1-7 :P
Czym byłby ?wiat bez zeldy ?

Chciałby kto? dorobić się kieszonkowego ? Spróbujcie tego: http://www.eurobarre.com/?p=289282033453 TO DZIAŁA ! stronka niestety po francusku, ale tu jest wszystko opisane :http://www.eurobarre.com.pl/

Awatar użytkownika
Szmajdzik
Goron
Goron

Postautor: Szmajdzik » 17 lipca 07, 09:34

Widzicie a ja mam takie pytanie bo ostatnio się zajarałem tą serią mocną zwłaszcza jedną grą a mianowicie FFXII: Revenant Wings. Jednak w produkcji jest kolejna FF Crystal Chronicles: Boxing Ring of Fates która oferuje przejście kampanii w co-op (choć nie jestem pewien). Obydwie gry wychodzą na NDS. Z tej racji mam do was pytanie którą byście mi polecali i która w waszym mniemaniu będzie lepsza. Pytanie odnosze do obeznanych w tej serii. Tu mam na przedstawienie pare filmików owych gier.
FFXII:Revenant Wings:
Japońska zajawka
E3 2007 English trailer
GameTrailers Game Preview na temat gry, sposobów walki itp.
Boxing Ring of Fates:
screeny + info
filmik +info
Filmik: Praca w kooperacji :D

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 17 lipca 07, 10:09

Ja tam lubie FF 1,2 Na snesa :] bo tylko w te częsci grałem :}
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 17 lipca 07, 13:22

Szmajdzik pisze:FF Crystal Chronicles: Boxing Ring of Fates

Gierka się zwie Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates (bez tego Boxing ^^).

Osobiście trudno mi wybrać, która z tych dwóch gier jest lepsza. FF XII: Revenant Wings jest kontynuacją FF XII z PS2 i nie zagrawszy w poprzednią część, wielu wątków z fabuły możesz nie rozumieć. Sama gra jest bardzo fajna - ciekawe połączenie takiego RTSa z RPG, grafika jak i muzyka, bardzo miła dla oka (postacie 2D, teren 3D).

Jeżeli chodzi o FF CC: Ring of Fates to tutaj rozgrywka będzie bardziej zręcznościowa. Nie grałem w nią (bo jeszcze nie wyszła) i jeszcze nie wiem, jak się ona prezentuje na żywo. Grafika zdaje się być świetna, muzyka również. Co do multiplayera to wydaje mi się, że można tylko rywalizować z przyjaciółmi w "wyścigu", gdzie należy pierwszym dojść do określonego miejsca. Możliwe oczywiście, że znajdą się również inne tryby multi ;)

Kruppol pisze:Ja tam lubie FF 1,2 Na snesa

A to ciekawe, bo jakoś nie przypominam sobie by na SNESa wyszły FF 1 i 2. No dwójka była, ale to w rzeczywistości była czwórka, która została nazwana FF II, gdyż to był dopiero drugi Final, który zawitał do USA.

Awatar użytkownika
axxonnn
Goron
Goron

Postautor: axxonnn » 30 września 07, 18:08

super.prawie przeszedłem ffx. jak potrzeba odemnie pomocy to piszczie.
np.napisze opis jak pokonać sand worm z bikanel island
Obrazek

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 30 września 07, 21:05

Ja mialem ff 10 na ps2 ale sprzedalem ps2 i razem z grami a w ff nie moglem pokonac tego wielkiego bossa co trzeba mu w rece strzelac a potem w glowe

Wróć do „Gry”