Ulubiona konsola current-gen

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 6 maja 07, 20:25

Ja tam mam PS2 i NGC. Ale do NGC jestem bardziej przywiązany :}
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Squall
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Squall » 7 maja 07, 17:19

Ja tak samo :14

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 8 maja 07, 20:55

Moja ulubiona konsola Current-gen(w zasadzie to past-gen) jest Dreamcast oj taaakkkk :D nigdy nie zapomne tych chwil spędzonych z nią, Dreamcast jest jak dla mnie najładniejszy i pomimo że miał spory pad to jednak był o wiele wygodniejszy i miał o wiele lepsze gry od np. takowego X'a aha i kocham go za ten jego indywidualny klimat no poprostu był i jest dla mnie boski(kocham tą muzyczke podczas pojawiania się Loga), tym bardziej Shenmue rządzi po całości :D na pewno za niedługo jeszcze raz kupie DC tym razem sprawnego :), później jest GaCek za też swój ciekawy klimat, za pada i za boskie serie jak Zelda czy Resident które nie zobaczy się na innych konsolach, Wii też będzie drugim GaCkiem pod tym względem XD. Lubie też Ds'a za innowacyjne gry i unikatowe sterowanie jak i za możliwosć grania online XD
Wii FC: 7964-7540-9921-2263

MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 8 maja 07, 21:08

chrno pisze:miał o wiele lepsze gry od np. takowego X'a

Oj, a miałeś/masz Xboxa, że tak twierdzisz? IMO konsoli M$ brakowało tylko jRPGów, ale DC wcale nie posiadał wielu w swojej bibliotece gier, więc dziecko Billa nie było w dużo gorszej pozycji. IMO iX ma dużo lepsze gry (fakt, że na DC znajdziemy parę perełek, ale ogółem Xbox jest lepszy), a co najważniejsze- dużo więcej.

chrno pisze:Shenmue rządzi po całości

Druga część też wyszła na Xboxa ;P

homer1995

Postautor: homer1995 » 23 lipca 07, 13:45

Dreamcast także jest curent-genem ponieważ jest 128 bitowom konsolą tak jak xbox, gacek, ps2. :P Pierwszy dla mnie jest gacek, xbox, playstation 2, dreamcast. Dreamcast był nawet bardziej zaawansowaną konsolą graficznie niż playstation 2. Dreamcasta nie trzebabyło przerabiać wystarczyłoby mieć wgranego bota na płytce z grą (piratem). :( Sega właśnie przez ten powód straciła dużo kasy i przestała robić konsoly. Gacka bez sensu byłoby go kupywać jeśli nie gry nintendo. Xbox także ma dobre gry. Playstation 2 sami wiecie (tekken,mgs God of War). Ja mam wszystkie te konsole i najbardziej podoba mi się gacek. :P

Awatar użytkownika
mate
Goron
Goron

Postautor: mate » 23 lipca 07, 16:37

homer1995 pisze:Sega właśnie przez ten powód straciła dużo kasy i przestała robić konsoly.

???? Dreamcast upadł przez Playstation2.

Cytat : "Dreamcast okazał się hitem i najlepiej sprzedającą się konsolą Segi, ale i najkrócej "żyjącą". Gracze doświadczeni przez Saturn'a woleli poczekać na premierę PSX2. Marketing Sony zmiażdżył swojego konkurenta prowadząc do jego całkowitej klęski."

wcale się nie dziwię, ze Sega zrezygnowała z konsol po takim upokorzeniu, dobrze, że chociaż N próbuje walczyć i na razie im się to udaje.

Co do tematu głosuję na Dreamcast. No i częściowo na GC.

[/quote]

Awatar użytkownika
frioniel
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: frioniel » 25 lipca 07, 14:00

homer1995 pisze:Dreamcast także jest curent-genem

Dreamcast jest PAST-GENEM, tak jak PS2, GC i Xbox. Od ponad roku panuje obecna generacja, tj. Xbox 360, Wii i PS3.

homer1995 pisze:Dreamcast był nawet bardziej zaawansowaną konsolą graficznie niż playstation 2.

Konsola Segi nigdy nie była bardziej zaawansowaną konsolą graficznie (lol). Pewnie chodzi ci o to, że początkowo na PS2 wychodziły gry dużo brzydsze niż te z DC, który już trochę był na rynku. Potem sytuacja oczywiście uległa zmianie (developerzy zaczęli wykorzystywać potencjał nowej konsoli, jaką było PS2) ^^

mate pisze:homer1995 napisał/a:
Sega właśnie przez ten powód straciła dużo kasy i przestała robić konsoly.

???? Dreamcast upadł przez Playstation2.

Oboje macie rację. Wejście na rynek konsoli Playstation2 było znacznym ciosem dla Segi, głównie dlatego, że DC nie mógł się pochwalić odtwarzaczem płyt DVD, które było nadchodzącym standardem. Wielu ludzie kupiło czarnulę chociażby właśnie dla DVD.

Mimo to Dreamcastowi nie powodziło się aż tak źle, jednak Sega chcąc konkurować z konsolą firmy Sony zaczęła sprzedawać swoją konsolę poniżej kosztów produkcji (czyli tracili na każdym egzemplarzu), nastawiając się na zyski z gier. I tutaj właśnie dzięki bardzo łatwemu odpalaniu piratów na konsoli, Sega musiała uśmiercić swoje dziecko, gdyż jak sami wspominali "musieli zatamować wylewającą się krew z tej rany firmy", czy coś w ten deseń ^^

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 25 lipca 07, 18:12

wybieram GC za... Zelde oczywiście. :*
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 25 lipca 07, 19:04

najlepsze to nintendo wszystkie a najlepsze to wii gc i 64 ps takie sobie mówcie co chcecie :roll:

Wróć do „Konsole”