HELP CENTER (TP)
Moderator: Moderatorzy
Z tym Water Temple to są jakieś jaja za przeproszeniem. Właśnie walczę z bossem, a dostałem się do niego przez przypadek spadając z żyrandola Bo domyślam się że normalnie trzeba uruchomić wszystkie te zębate mechanizmy żeby poziom wody w głównej sali był wysoki. Niestety uruchomił mi się tylko jeden i po klucz do bossa dostałem się przy pomocy tej nowej zabawki skacząc nad przepaściom i nieruchomym mechanizmem, problem był w powrotem więc skorzystałem z Cucco Jr. czy jakoś tak. Gram zasadniczo bez poradnika ale muszę tam zajrzeć i przeczytać dokładnie jak przejść tą świątynie krok po kroku.
I pytanko: czy można wracać do dungeonów które już się zaliczyło?
I pytanko: czy można wracać do dungeonów które już się zaliczyło?
maciekl15 pisze:a jak wzioles klucz??
Tam jest taka duża sala pozagradzana skałami/ścianami. Skacz do wody (trzeba uważać bo tam coś pływa) i skorzystaj z wodnych bombek (i żelaznych butów). Trzeba rozwalać po kolei takie skały i w końcu dostaniesz się do pomieszczenia z kluczem do bossa. Mam nadzieję że pomogłem.
A w ogóle to przeczytałem opis przejścia ten świątyni i zaśmiałem się sam z siebie. Pominąłem banalny fragment z wytryskującą wodą i stalaktytem który po prostu trzeba było zestrzelić i dostać się do drugiej dźwigni która uruchamia pozostałe mechanizmy. W sumie nie było tak ciężko w tym Temple. Gierka jest genialna!
--------------------------------------------------------------
Mam kilka pytań dotyczących południowej, zewnętrzej części zamku. Porobiłem fotki komórką (sorki za jakość) żeby wszystko było jasne.
1: Jak się tam dostać do tej skrzynki?? Cholera mnie już bierze z tą zagadką :evil:
http://img136.imageshack.us/my.php?imag ... 143bk1.jpg
2: A jak tam się dostać?? Te przyssawki są jakieś dziwne i nie można się spuszczać po woli w dół tak jak to było w Water Temple, jest tylko opcja "puść się" i kończy się to w Lake Hylia, a nie przy skrzyni na półce. Jak dokładnie dostać się na dół do skrzyni?
http://img133.imageshack.us/my.php?imag ... 144je6.jpg
http://img169.imageshack.us/my.php?imag ... 135iy7.jpg
http://img524.imageshack.us/my.php?imag ... 137mc7.jpg
3: Gdzie znajdę "hot springwater"? Czy chodzi o te gorące źródła w których siedzą ci kolesie w Kiriko Village?
http://img364.imageshack.us/my.php?imag ... 154wq0.jpg
Będę bardzo wdzięczny za pomoc i odpowiedzi na moje pytania, TP to mój pierwszy raz z Zeldą więc jeszcze nie wszystko wiem o świecie Hyrule. Jestem dokładnie po otrzymaniu bardzo fajnej możliwości przemiany w wilka w dowolnym momencie (40 godzin na liczniku).
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Ad. 3
To dość skomplikowane. Daj 1000 Rupees Goronowi w Malo's Store w wiosce Kakariko. Rupee zostaną przeznaczone na budowę mostu. Zagadaj z Goron Elder przed Malo's Store.
Goron Elder da ci beczkę z hot spring water. Idź w stronę mostu i rzuć beczkę w Goronona leżącego obok. Po tym wszystkim Goron otworzy sklep z hot spring water w Castle Town. Kup od niego hot spring water i idź do Gorona : http://img364.imageshack.us/my.php?imag ... 154wq0.jpg
Ad. 2
Teraz się tam nie dostaniesz. Mósisz mieć Double Clawshot, który zdobywa się później podczs gry ( masz na razie jeden )
Ad. 1
Niestety nie pamiętam jak się tam dostać Ale tam na pewno nie ma cząstki serca. Chyba 50, 100 rupee.
To dość skomplikowane. Daj 1000 Rupees Goronowi w Malo's Store w wiosce Kakariko. Rupee zostaną przeznaczone na budowę mostu. Zagadaj z Goron Elder przed Malo's Store.
Goron Elder da ci beczkę z hot spring water. Idź w stronę mostu i rzuć beczkę w Goronona leżącego obok. Po tym wszystkim Goron otworzy sklep z hot spring water w Castle Town. Kup od niego hot spring water i idź do Gorona : http://img364.imageshack.us/my.php?imag ... 154wq0.jpg
Ad. 2
Teraz się tam nie dostaniesz. Mósisz mieć Double Clawshot, który zdobywa się później podczs gry ( masz na razie jeden )
Ad. 1
Niestety nie pamiętam jak się tam dostać Ale tam na pewno nie ma cząstki serca. Chyba 50, 100 rupee.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
ludzie pomozcie bo ja normalnie nerwicy dostaje :evil: jestem w tym pomieszczeniu gdzie jest klucz do bossa (Water Temple) i nie moge za cholere dostac sie do tej skrzyni:? jest tez komnata bezposrednio nad skrzynia ale tam jest cos w rodzaju wlazy ktorego nie moge otworzyc a tymbardziej wysadzic. opiszczie jak wy wyciagaliscie klucz do bossa z water temple
z gory dzie
z gory dzie
dzieki juz przeszedlem Water Tampe:D
i teraz mam juz i gram sobie dalej
dzieki bardzo
i teraz mam juz
Kod: Zaznacz cały
master sworda
dzieki bardzo
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
maciekl15 pisze:a propos master sworda czy jest tak jak w OoT taki [glow=blue]pasek energi??[/glow]
i jeszcze pytanko jak zdobyc ta [shadow=black]trzecia zbroje[/shadow] i czy jest w TP [shadow=cyan]mirror shield[/shadow]?
Magic Armor (3 zbroja):
Daj 1000 Rupees Goronowi w Malo's Store w wiosce Kakariko. Potem daj mu 2000 rupee.
Po tym wszystkim w Castle Town zostanie otwarty Malo's Markt, w nim kupisz zbroję.
(możesz zmniejszyć kwotę z 2000 na 200 zaliczając zadanie Goron Eldera znajdującego się przed Malo's Store)
Mirror Shield nie ma w TP [shadow=FFFFFF][/shadow]
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Ja zapłacisz 1000 rupii gościu w Malo, to potem pogadaj ze starcem przed sklepem.
Wyjdź zachodnim wyjściem z Kakariko i idź do mostu, pogadaj z Goronem i wróć do tego starego Gorona.
Da ci beczkę z gorącą wodą którą musisz zanieść temu Goronowi na moście i rzucić na niego beczkę.
Trzymaj się południowej krawędzi a będzie łatwo zanieść beczke.
Po tym cena spadnie do 200 rupii, a po zapłaceniu będzie nowy sklep w Castle tawn, gdzie kupisz magic armor i gorącą wode którą musisz dać Goronowi który znajduje się gdzieś w obszarze który jest po wyjściu dolnym wyjściem z Castle town.
A i jeszcze po obrzuceniu tamtego Gorona na moście beczką dostaniesz piece of heart.
Wyjdź zachodnim wyjściem z Kakariko i idź do mostu, pogadaj z Goronem i wróć do tego starego Gorona.
Da ci beczkę z gorącą wodą którą musisz zanieść temu Goronowi na moście i rzucić na niego beczkę.
Trzymaj się południowej krawędzi a będzie łatwo zanieść beczke.
Po tym cena spadnie do 200 rupii, a po zapłaceniu będzie nowy sklep w Castle tawn, gdzie kupisz magic armor i gorącą wode którą musisz dać Goronowi który znajduje się gdzieś w obszarze który jest po wyjściu dolnym wyjściem z Castle town.
A i jeszcze po obrzuceniu tamtego Gorona na moście beczką dostaniesz piece of heart.
Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”