Witam!
Dopiero zaczynam moją przygodę z Zeldą. Jako pierwszą postanowiłem przejść serie Oracle, i aktualnie ukończyłem Oracle of Seasons. Bardzo mi się spodobała i chciałbym przejść tą serie w 100%. Przeczytałem już wszystkie tematy o linked game na tym forum, a także poczytałem trochę na angielskich stronach i rozumie to tak :
1. Przechodzimy OoS i dostajemy kod(1).
2. Zaczynamy nową grę OoA z kodem, i ją przechodzimy. Jest ona dokładnie taka sama jak gra bez kodu. Po jej ukończeniu otrzymujemy następny kod(2) - "Hero Secret". Tutaj też dostajemy kody które możemy dać postaciom w OoS.
3. Jeszcze raz przechodzimy OoA. Jest ona dokładnie taka sama jak bez żadnego kodu poza Ring Secret, Victory Ring i dodatkowym zbiornikiem na serce.
4. Po jej otrzymaniu otrzymujemy jeszcze jeden kod(3) którym przechodzimy OoS. Po tym mamy "prawdziwy koniec" (pokonanie sióstr Twinrova itp.) Dostajemy tu też kody które dajemy postaciom w OoA.
Czy dobrze to rozumiem? Jeżeli nie to gdzie się mylę?
A jeżeli wszytko pomieszałem to mógłby ktoś napisać krok po kroku w punktach co robić przy przejść grę w 100% ?
Bardzo dziękuje za pomoc.
Przejście gry w 100%
Moderator: Moderatorzy
1. Przechodzisz OoS dostajesz kod.
2. Zaczynasz OoA wpisujesz kod i grasz. Podczas gry bohaterowie dają Ci kody które wpisujesz w OoS bohaterom i od nich dostajesz powrotny kod (nie zawsze) Wchodzisz ponownie do OoA i idziesz z kodem do Farore w Maku tree i dostajesz jakiś gadżet.
3. Przechodzisz gre razem z twinrova i dostajesz triforce. Dopiszę jeszcze potem dokładnie co i jak bo właśnie też gram a dawno nie grałem i nie dokładnie pamiętam.
2. Zaczynasz OoA wpisujesz kod i grasz. Podczas gry bohaterowie dają Ci kody które wpisujesz w OoS bohaterom i od nich dostajesz powrotny kod (nie zawsze) Wchodzisz ponownie do OoA i idziesz z kodem do Farore w Maku tree i dostajesz jakiś gadżet.
3. Przechodzisz gre razem z twinrova i dostajesz triforce. Dopiszę jeszcze potem dokładnie co i jak bo właśnie też gram a dawno nie grałem i nie dokładnie pamiętam.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Można je dziś znaleźć tylko na aukcjach internetowych, allegro, ebay itp. Ewentualnie można je jeszcze pobrać z internetowego sklepu Nintendo eShop na 3DS.
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Wróć do „Legend of Zelda: Oracle of Seasons/Legend of Zelda Mystical Tree”