Jakie są wasze wrażenia po prezentacji na E3?

Moderator: Moderatorzy

Będzie hit czy kit?

Hit
4
100%
Kit
0
Brak głosów
Dajcie mi The Wand of Gamelon HD!!11!!
0
Brak głosów

Liczba głosów: 4

Awatar użytkownika
PiotrW
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Jakie są wasze wrażenia po prezentacji na E3?

Postautor: PiotrW » 27 czerwca 16, 20:07

Od prezentacji minęły już w zasadzie prawie dwa tygodnie, ale przez problemy z forum nie było nawet możliwości wymienić się swoimi wrażeniami :(

Najpierw dla odświeżenia sam trailer:

Ja jestem zachwycony oprawą graficzną gry, i tym magicznym klimatem aż kipiącym z tego trailera. Świetny pomysł z wprowadzeniem technologii do serii, pozwala to na nowe możliwości, i jeszcze ciekawsze łamigłówki.

Nie ukrywam, że będzie mi brakowało takich elementów jak zbieranie rupii, ale nie oszukujmy się, mamy rok 2016 (a premiera będzie w 2016), i jeśli seria Legend of Zelda ma być konkurencyjna nie może trzymać się tak sztywno mechanik, które sprawdzały się w latach 90 :wink:

Z drugiej jednak strony, widać, że Breath of the Wild motywem eksploracji mocno nawiązuje do klasycznych gier z serii. Ostatnio miałem okazję (wreszcie...) przejść A Link to the Past, a teraz gram w Link's Awakening i kurde, tam też można łazić i łazić (zwłaszcza w pierwszym z tytułów), a o historii na jakiś czas zapomnieć :D

Oczywiście wielką niewiadomą jest sama historia, i nie ukrywam, że nie mogę się doczekać jakiegoś materiału wideo skupiającego się właśnie na tym aspekcie gry.

Mam też wrażenie, że wszyscy zapominają, a przynajmniej nikt o tym nie mówi, że każda Zelda, która wychodziła na nowa konsolę Nintendo pokazywała jej unikalne możliwości. Pytanie co takiego będzie miała w sobie nowa Zelda, co będzie pokazywało możliwości Nintendo NX?

A jakie są Wasze opinie po E3? Hit czy kit?
| REGULAMIN FORUM | REGULAMIN STRONY | Zelda Central UserBar |
"Every game has a story. Only one is a legend. The Legend of Zelda."

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Re: Jakie są wasze wrażenia po prezentacji na E3?

Postautor: MasterLink » 27 czerwca 16, 21:40

Jak na razie w grze jest chyba wszystko co obiecywano przed premierą, a nawet więcej. Jestem nastawiony pozytywnie.

Co do fabuły i samej gry to czytałem, że możemy pójść od razu na początku do ostatniego zamku, przejść bossa i zakończyć grę. Z tym, że nie poznamy tej całej tajemnicy skąd Link znalazł się w tej komnacie rezurekcji. Fabułę mamy odkrywać stopniowo poprzez zwiedzanie świata, który już nas w niczym nie ogranicza. Możemy ściąć każde drzewo w grze, wszystko podpalać ( :D ) i to wspinanie wprowadza nową mechanikę.

Tylko w niektórych miejscach wspinanie jest przesadzone bo Link przykleja się do stromej ściany jak spiderman. Fajnie się powspinać na jakąś stromą skarpę, górę, ale nie na całkiem pionową gładką ścianę. To już przesada. I to dorysowywanie się drzew kilkanaście metrów od nas w niektórych miejscach psuje trochę odbiór tego otwartego świata. Oby NX lepiej sobie z tym poradziło.

I tak to podpalanie najbardziej mnie jara:

http://webmshare.com/rvaqD
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 28 czerwca 16, 05:54

Nie będę się rozpisywać. Gra jest świetna :D
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 10 lipca 16, 00:43

Kacperk
Grałeś, że mówisz, że jest świetna? xD

Ogólnie to jestem dość sceptycznie nastawiony
"Mało Zeldy w tej Zeldzie"
Ale pewnie jak zagram to wchłonie mnie ta gra jak bagno i się zakocham
Chociaż Skyward Sword do dzisiaj mi nie pod pasował i jest to jedna z naprawdę niewielu Zeld, której nigdy nie przeszedłem...
I serio?
Jakoś mi się do niej nie pali xd
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Wróć do „Legend of Zelda: Breath of the Wild”