Najpierw dla odświeżenia sam trailer:
Ja jestem zachwycony oprawą graficzną gry, i tym magicznym klimatem aż kipiącym z tego trailera. Świetny pomysł z wprowadzeniem technologii do serii, pozwala to na nowe możliwości, i jeszcze ciekawsze łamigłówki.
Nie ukrywam, że będzie mi brakowało takich elementów jak zbieranie rupii, ale nie oszukujmy się, mamy rok 2016 (a premiera będzie w 2016), i jeśli seria Legend of Zelda ma być konkurencyjna nie może trzymać się tak sztywno mechanik, które sprawdzały się w latach 90
Z drugiej jednak strony, widać, że Breath of the Wild motywem eksploracji mocno nawiązuje do klasycznych gier z serii. Ostatnio miałem okazję (wreszcie...) przejść A Link to the Past, a teraz gram w Link's Awakening i kurde, tam też można łazić i łazić (zwłaszcza w pierwszym z tytułów), a o historii na jakiś czas zapomnieć
Oczywiście wielką niewiadomą jest sama historia, i nie ukrywam, że nie mogę się doczekać jakiegoś materiału wideo skupiającego się właśnie na tym aspekcie gry.
Mam też wrażenie, że wszyscy zapominają, a przynajmniej nikt o tym nie mówi, że każda Zelda, która wychodziła na nowa konsolę Nintendo pokazywała jej unikalne możliwości. Pytanie co takiego będzie miała w sobie nowa Zelda, co będzie pokazywało możliwości Nintendo NX?
A jakie są Wasze opinie po E3? Hit czy kit?