Najwieksza potęga na rynku konsol??
Moderator: Moderatorzy
- Kaczor
- Szlachetny Hylianin
- Kontaktowanie:
Co ty mi tu porównujesz polskie realia z rzeczywistym obrazem na świecie. Polska to chyba jedyny kraj, w którym PSP sprzedało się w większych ilościach niż DS.
Nie o tym temat tylko o tym, która firma jest potęgą na rynku konsol biorąc pod uwagę wydane gry, a nie to, na konsolę której zostało wydane ich najwięcej. Po drugie liczy się jakość a nie ilość i tak się składa, że wielkim atutem konsol Nintendo są właśnie świetne gry First Party.
Squall pisze:No fakt,ale to nie zmmienia faktu ze na Playstaion 2 wyszlo wiecej gier niz na GC.
Nie o tym temat tylko o tym, która firma jest potęgą na rynku konsol biorąc pod uwagę wydane gry, a nie to, na konsolę której zostało wydane ich najwięcej. Po drugie liczy się jakość a nie ilość i tak się składa, że wielkim atutem konsol Nintendo są właśnie świetne gry First Party.
Squall pisze:No fakt,ale to nie zmmienia faktu ze na Playstaion 2 wyszlo wiecej gier niz na GC.
A na Ps3 to teraz chyba juz wiecej gier zapowiada sony niz Wii i tak samo jest z PSP i NDs(jak ktos nie wierzy to niech na ultimie poruwna ilosc gier na DS i na PSP).
fakt wyszło więcej na ps2 ale jest tego pare powodów.
luudzie jak można się wypowiadać na podstawie jednego sklepu ? do którego jeszcze gry są dostarczane przez (tfu!) lukastoys. W ogóle sytuacja Nintendo w Polsce jest tragiczna. Zgdanijcie dzięku komu ? Długo by pisać dlaczego (kto w temacie to wie). Jeśli chcesz sprawdzić ile gier zostało wydanych na DSa sprawdź liste gier na www.nintendo.com - tam masz wszystko (no może grami wydanymi w Japonii). Aha i Wii JUŻ ma olbrzymią ilość gier, tyle że w większości to popierdółki, czy mini-gierki, a sony dużo promuje swoje gry, zwłaszcza te hitowe, których jest chyba troche więcej, co i tak nie zmienia faktu że Wii ze swoimi popierdółkami jest rozchwytywane na calym świecie.
Jeszcze co do lukasa (gdyby ktoś ich bronił). Cena Wii w Europie wynosi 250E (cena sklepowa) co na przeliczenie daje niecałe 1000 zł, a sprzedawane jest u nas za 1100zł (!)...
Kaczor pisze:Co ty mi tu porównujesz polskie realia z rzeczywistym obrazem na świecie. Polska to chyba jedyny kraj, w którym PSP sprzedało się w większych ilościach niż DS.
Dokładnie. W Polsce na pytanie co to jest PSP to raczej większość osób odpowie przynajmniej że to "taka konsola do grania od sony?" a co do DS: "że cooo " ? Powód? Brak oddziału Nintendo w Polsce (Sony of Poland jest), podejści do konsol naszego dystrybutora i ograniczenie narodowe na jedną firmę z 4 literkami...
P.S. glos oddany na "tych którzy poszli inną drogą niż reszta"
Ostatnio zmieniony 23 maja 07, 20:14 przez Szmajdzik, łącznie zmieniany 1 raz.
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
- Mada12
- Demon King Malladus
- Kontaktowanie:
Bez Nintendo ta ankieta byla by lepsza/obiektywniejsza na to forum (a niby jakiej gry z jakiej firmy jestesmy fanami?)
Ja tez zanzaczylem Big N ><
Ja tez zanzaczylem Big N ><
Moja galeryja --> http://mada12.deviantart.com
- Deedlith_Anthy
- Szlachetny Hylianin
Heh... Skoro temat odkopany ruszył, to i ja się odezwę.
To chyba oczywiste, że Nintendo
Jednak gdyby Ninny nie było w ankiecie, zagłosowałbym na Ubisoft za moją ukochaną serię Prince of Persia i Raymana 2
Chociaż wahałbym się jeśli chodzi o Capcom - jeszcze żadne gry nie dostarczyły mi tylu wrażeń, co seria Gyakuten Saiban (Phoenix Wright & Apollo Justice, chociaż ten drugi nie zachwyca)
To chyba oczywiste, że Nintendo
Jednak gdyby Ninny nie było w ankiecie, zagłosowałbym na Ubisoft za moją ukochaną serię Prince of Persia i Raymana 2
Chociaż wahałbym się jeśli chodzi o Capcom - jeszcze żadne gry nie dostarczyły mi tylu wrażeń, co seria Gyakuten Saiban (Phoenix Wright & Apollo Justice, chociaż ten drugi nie zachwyca)
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~
You can't take the sky from me~