Seria Metal Gear Solid

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 2 lipca 09, 19:00

Ale ganon życzy sobie kolejnych postów. Nie możemy go zawieść.
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 2 lipca 09, 20:48

Przecież ja nikomu nie rozkazuje.Nie napisałem że macie pisać o tej grze tylko czy mogli byście.I.Soory za te wszystkie awantury i takie tam.Zachowałem się jak świnia.Wybaczycie mi? :( .To już się nie powtórzy.Słowo.
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 3 lipca 09, 09:18

"Niech napisze" brzmi jak rozkaz, a nie jak teraz twierdzisz prośba...
Poza tym, jak powiedział MasterLink ponad połowa tematu jest o MGS3 więc masz dobre info o tej grze. Ja jeszcze podam ci przydatny LINK
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 3 lipca 09, 09:49

sEbeQ13 pisze:Ja jeszcze podam ci przydatny LINK

Haha, Sebek, widzę, że czytasz moje posty :D.

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 3 lipca 09, 10:26

Nie tylko twoje ;).
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 29 lipca 09, 15:17

Wczoraj niespodziewanie ukonczylam MGS2.
Niespodziewanie, bo oczywiscie sadzilam, ze jestem w polowie gry.To chyba jakas tradycja, ze w MGSy koncza sie szybciej, niz sie spodziewam...
W sumie- fajna ta dwojka, tylko miala ona jakies... wolniejsze tempo? Mniej wrogow, mniej wkurzajacych bossow.
Banda zwyroli jakas malo charakterystyczna, Vamp do konca mnie wkurzal. Fortuna byla mi obojetna, ale scena, w ktorej udawadnia, ze wiedzmy istnieja na przekor Solidusowi byla swietna.
Najlepsza czesc gry? Koncowka i zeswirowane AI. Klimat bardziej straszny niz w Silent Hillu miejscami..... (Ta czaszka wyzierajaca spod normalnego zdjecia(ze nie wspomne juz o czaszce z przerazajacym usmiechem ><"), puste oczy innej postaci....i jej calkowicie odmienionym zachowaniu, a zwlaszcza stosunku do Raidena).
Az mi sie serio zal Raidena zrobilo.
Ale zakonczenie przesliczne :)
Chyba jedna jedyna jestem fanka pary Raiden x Rose....
I tak oto bede sobie teraz grac w Beyond Good and Evil - mialam powrocic do Silent Hilla (tym razem czworka), ale koncowka MGSa chwilowo zaspokoila moja potrzebe grania w odrazajaco-paskudno-schizofreniczne rzeczy. Przyda mi sie cos normalnego...

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 29 lipca 09, 15:41

O tak, końcówka dwójki była naprawdę dobra, Campbell bredzący od rzeczy zapadał w pamięc ;) Raz pojawiło się nawet odwołanie do klasycznego Metal Geara xD

Najlepszy polski twórca videorecenzji, Quaz, zabrał się za MGS4. Fajna recka, w dodatku informuje, że w czwórce mamy logiczne wyjaśnienie największego absurdu w serii xD
Ciężko mi sobie wyobrazic jak można to wyjaśnic, ale cóż, Japończycy ;)
http://www.gaminator.pl/video/6970,Meta ... enzja.html

Deedlith_Anthy pisze:tak oto bede sobie teraz grac w Beyond Good and Evil

BG&E dobra rzecz, chociaż ciut za krótka. I polskie tłumaczenie niestety totalnie zrypane (przepuścili to przez jakiś translator czy co?). No i trzeba jeszcze ściągac patcha ze strony Cenegi, żeby móc kupic jedno ulepszenie do poduszkowca - pogięło ich?
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 29 lipca 09, 15:52

Dzieki Bogu gram na GC... xD
Na mnie najwieksze wrazenie zrobila zmieniona, wsciekla Rose wmawiajaca Raidenowi, ze jest tylko przedmiotem, samolubnym na dodatek.
Oraz rozmowa podczas ktorej oboje tlumacza Raidenowi, czym sa patrioci...
Zwlaszcza fragment, kiedy Campbell mowi "NIE JESTESMY LUDZMI" i w tym samym momencie widzimy Campbella-trupa...
I jedne z ostatnich slow Olgi... znowu w parze z trupem. Masakra.
Brr ><" Nie polecam grac po ciemku ;D
Powiedziec, ze jakis absurd w MGSie jest najwiekszy, to tak jak powiedziec, ze jakis gigant taki jest :D
W tej wideorecenzji czepiaja sie dziwnego sterowania. WTF? Dziwne to co najwyzej kolko jest zamiast iksa <na modle japonska...>
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 29 lipca 09, 20:44

Deedlith_Anthy pisze:Dziwne to co najwyzej kolko jest zamiast iksa <na modle japonska...>

W MGS4 jest już normalnie.

http://www.gaminator.pl/v...eorecenzja.html

Fajne spoilery i czepianie się rzeczy które występują w większości gier, a z tym sterowaniem tego już nie potrafię zrozumieć o co chodziło autorowi. Mimo tego.. recenzja nie zła.

Wertyp pisze:Ciężko mi sobie wyobrazic jak można to wyjaśnic

Oj jest to wytłumaczone i to w dość logiczny sposób xJ

Poza tym jest wiele więcej gorszych absurdów w grach np. różowe włosy Linka w ALTTP - czy zrobił sobie trwałą i potem zafarbował włosy bo chyba ich nie tlenił? - do dziś nie zostało to wytłumaczone..

Deedlith_Anthy pisze:puste oczy innej postaci

chodzi oto że widać gałki oczne pewnej postaci jak rozmawiamy przez codek? hehe

EDIT: Tak, puste oczy bez źrenic też można zauważyć. - moje przeoczenie.
Ostatnio zmieniony 30 lipca 09, 18:33 przez MasterLink, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 30 lipca 09, 08:15

Wertyp pisze:BG&E dobra rzecz, chociaż ciut za krótka. I polskie tłumaczenie niestety totalnie zrypane (przepuścili to przez jakiś translator czy co?). No i trzeba jeszcze ściągac patcha ze strony Cenegi, żeby móc kupic jedno ulepszenie do poduszkowca - pogięło ich?

No niestety jest bardzo krótkie. Fakt, że tłumaczeniem nie popisali się... Ale żeby ściągać patcha? Ja nic nie ściągałem, ale przejść udało się ;p.
Obrazek

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 30 lipca 09, 12:15

Przeciez zostalo wyjasnione - to kwestia techniczna , a nie fabularna :D
Po prostu nie umieli zrobic mu blond /brazowych wlosow i stad ten roz.
Szukaj lepszego przykladu, Masterlink XD
Nie wiem, czego brakowalo Rosemary AI w oczach, ale byla przerazajaca :shock:

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 30 lipca 09, 13:17

Deedlith_Anthy pisze:Po prostu nie umieli zrobic mu blond /brazowych wlosow i stad ten roz.

Taka jest oryginalna wersja. Dlaczego tunic Linka mógł być żółty a włosy już nie, dlaczego buty Linka mogły być brązowe, a palety barw były bardzo bogate w ATTP więc oczywiście nie potrafili tego zrobić... po prostu rotflmao.

Deedlith_Anthy pisze:Szukaj lepszego przykladu, Masterlink XD

http://www.youtube.com/watch?v=VYh59HsYRIg
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 30 lipca 09, 19:16

Tunika? Zolta?
Nie pamietam, zeby taka byla ^^" Ale jak tak bylo, to masz odpowiedz- zeby sie nie zlewalo.
Zreszta jakie to ma znaczenie? Cos to zmienia?
To zly przyklad, bo to niedomaganie graficzne, ktore jednak nie ma ZADNEGO wplywu na swiat gry/fabule. Link mogl miec wlosy i w kolorze teczowym i to niczego by nie zmienilo.
To tak jak czepiac sie, dlaczego Snake ma ciemnoniebieska bandanke.
Zaden to absurd, swoja droga- farby do wlosow nawet i u nas sa dostepne, wiec czemu nie w Hyrule? Tam i inne dziwne kolory wlosow sie trafialy.
Ale to w dalszym ciagu nie ma takiego znaczenia chocby w jednym procencie, jak jaja fabularne w MGSie.
Nie ma co sie tak przejmowac sie paroma pikselami w zlym kolorze =3 ,w przeciwiestwie do FABULY, ktora czasami poraza hm.... absurdalnoscia.
A Chou Aniki mi tu nie mydl oczu, bo to glupia i oblesna z zalozenia gra,a my tu o Powaznych Rzeczach rozmawiamy xD
A skoro juz o wygladzie mowimy - lol, moda na moe lolitki nawet do MGSa trafila. Padlam jak zobaczylam Emme. I ona chce byc uznawana za "kobiete"? xD [Nie palowac, wiem, ze nie mowila tego w znaczeniu doslownym. . . rozumiem, o co jej chodzilo].
Nie wiem, ile ona miala lat, ale wygladala na 13 gora.To dopiero absurd XD Nie mowiac juz o krwawiacych Metal Gearach [to chyba maszyny, prawda? No chyba, ze to biologiczno-mechaniczna krzyzowka jak w Evie, to ok.]
No ale dobra, nie czepiam sie, bo to wszystko kwestia dizajnu, podobnie jak nieszczesne wlosy Linka [chyba mozna tak to nazwac ....xD]

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 30 lipca 09, 20:56

Deedlith_Anthy pisze:Tunika? Zolta?

Może nie tunika a czapka. W jednej świątyni zdobywało taką tunikę - niebieska z żółtą czapką.

Deedlith_Anthy pisze:Nie ma co sie tak przejmowac sie paroma pikselami w zlym kolorze =3

To był tylko przykład.

Deedlith_Anthy pisze:Nie mowiac juz o krwawiacych Metal Gearach [to chyba maszyny, prawda? No chyba, ze to biologiczno-mechaniczna krzyzowka jak w Evie, to ok.]

To jest płyn (nanopaste) o takim kolorze. Raye nie mają organicznych kończyn dopiero Gekko w MGS4 je ma (tylko że Gekko nie jest z rodziny Metal Gearów).

Deedlith_Anthy pisze:A skoro juz o wygladzie mowimy - lol, moda na moe lolitki nawet do MGSa trafila. Padlam jak zobaczylam Emme. I ona chce byc uznawana za "kobiete"? xD

W MGS4 mamy 7 letnią Sunny z umysłem 5 Otaconów kolejny absurd?

Co do ramienia Liquida to może kiedyś mogło się to wydawać absurdalne ale nie teraz jak zostało to wyjaśnione.

Był jeszcze Vamp. Ale w MGS4 jego zdolności zostały poniekąd wyjaśnione.

:arrow: Większość tych "absurdów" można wytłumaczyć lub już zostały wytłumaczone.
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 18 października 09, 17:54

Chyba zaczne grać w te mgsy... Jednak możecie mi uprzednio podać właściwą kolejność? Chciałbym się w tym jakoś połapać (a nie tak jak w KH, najpierw zaczęłem od 2 ;/).
Obrazek

Wróć do „Gry”