Studio Rare(ware)

W końcu nie samą Zeldą człowiek żyje ;)
PC, GC, PS2, Xbox, PSX, N64, GBA... i co tam jeszcze macie na sumieniu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Studio Rare(ware)

Postautor: MasterLink » 26 marca 15, 22:00

[center]Obrazek [/center]

Rare zapowiedziało zwiastun swojej nowej gry i jak zwykle kicha. Dlatego nadeszła pora, aby powspominać czasy kiedy Rare wiodło triumfy.

Patrząc z perspektywy czasu na to ile Nintendo i fani stracili po sprzedaży studia Rare Microsoftowi i co mogłoby być, przychodzi tylko jedno stwierdzenie - była to duża strata.

A mogło być tak:

Remaki Banjo Kazooie i Tooie na 3DS
Remake Conkera na 3DS
Nowy Diddy Kong Racing
Remake Donkey Kong 64 na 3DS lub ewentualnie jego sequel

Banjo 3 (ale ten pewnie już dawno by wyszedł na Gamecuba lub Wii)

Nie mówiąc już ile by powstało sequeli ich dawnych serii jak np. Battletoads czy Perfect Dark. Takiej różnorodności trudno szukać gdzie indziej.

A tak fani zamiast takiej Dream Listy jaką wymieniłem nie mają nic od wielu lat. Szkoda.
Ze studia które robiło dobre gry, Rare stało się cieniem robiącym awatary do xbox live i mini gierki na Kinecta.
Nic nie wskazuje na to żeby sytuacja się zmieniła. Studio jest na dnie. Kto był kiedyś fanem Rareware i grał w ich gry wie jak to boli.

Był cień szansy na nowego Conkera, ale oczywiście nowy projekt nie ma nic wspólnego z Conkerem tylko jest to granie na nosie dawnym fanom.

https://www.youtube.com/watch?v=50VKeaGx4II

Dawniej M$ pozwalał Rare tworzyć gry na handheldy Nintendo. Ostatnia gra w której poczułem ten typowy dla Rare klimat to Diddy Kong Racing DS i było to w 2007 roku... po prostu śmiech.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

ninjaguy18
Kokiri
Kokiri

Postautor: ninjaguy18 » 26 marca 15, 22:16

Ja bym jeszcze czekał na goldeneye 007 <3
Spoko gra. Szkoda, że Rareware już się skończyło. :(
Ninjaguy18

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 26 marca 15, 23:29

Ehh Rareware...
Donkey Kong 64 znam od deski do deski(chyba moja najbardziej sentymentalna gra), ile lat liczyłem na remake tej wspaniałej gry, jakby to teraz wyglądało na Wii U!? *.*

Banjo-Kazooie, klasa sama w sobie, w czasach N64 to był Top 3 platformówek, niewiele mogło się z tą grą równać! :D

Diddy Kong Racing to kolejna wspaniała gra, porównując Mario Karta 64 do DDR można odnieść wrażenie jakoby MK64 było zarażone trądem lub jakimś innym gównem, żadnego porównania między tymi grami ;)

Strata Rare przez Nintendo to jedna z największych porażek...
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 27 marca 15, 17:22

Najgorsze jest to, że wiele projektów Rare, które już było w produkcji z Nintendo, zostało anulowanych
i wyrzuconych do kosza :neutral:
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wróć do „Gry”