Bossy

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 22 sierpnia 06, 09:11

Ja też się tu zgodze,mój kumpel ze mną siedział i oglądał jak gram w Re4 i jak sie pytałem czy też chce sobie posiedzieć pograc zawsze mówiłe nie,jednak wkońcu mu dałem pada do rąk i no mimo że wiem że jest niedzielnym graczem bo u mnie siedział zawsze i grał,ale demonem prędkości to on nie był w celowaniu(jak wiadomo w Re4 to jest najważniejsze)i mimo że czasami nie mogłęm jak się polowi porusza jednak z czasem chłopakowi szło o wiele lepiej,to samo jest z Zeldą tu trzeba się nauczyć celności,omijania ataków,odparowania ich jak i szybką i efektywną walkę mieczem(zapewne te ososby co grały wiedzą że są 3 rodzaje combosów:gdy sie trzyma gałkę do przodzu,do tyłu i w bok)i też się zgodze że Cyclos był łatwy jednak uważam że go też można prawowicie nazywać MidBossem(zwłaszcza że chłopak się przemeiszcza się po całej mapie co mnie najbardziej rozwala),a zobaczcie sobie kiedyś jak zabójczo jego Tornado wygląda o wschodzie słońca :D

Awatar użytkownika
mnich 88
Goron
Goron

Postautor: mnich 88 » 19 września 06, 21:00

ja uważam że mimo wszystko bossy w tloz: ww wszystkie bossy były łatwe :wink:
Czym byłby ?wiat bez zeldy ?

Chciałby kto? dorobić się kieszonkowego ? Spróbujcie tego: http://www.eurobarre.com/?p=289282033453 TO DZIAŁA ! stronka niestety po francusku, ale tu jest wszystko opisane :http://www.eurobarre.com.pl/

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 22 września 06, 21:43

Ogólnie taka jest prawda,bossy w OoT chyba trudniejsze były :P.Ale każdy kto już gra przynajmniej dekade lub więcej to się zgodzi że starsze częsci gier są 2/3 razy trudniejszw(z niektórymi jest na odwrót)
Wii FC: 7964-7540-9921-2263

MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno

Awatar użytkownika
mnich 88
Goron
Goron

Postautor: mnich 88 » 6 października 06, 21:11

Tak. Np. Final Fantasy 1
Czym byłby ?wiat bez zeldy ?

Chciałby kto? dorobić się kieszonkowego ? Spróbujcie tego: http://www.eurobarre.com/?p=289282033453 TO DZIAŁA ! stronka niestety po francusku, ale tu jest wszystko opisane :http://www.eurobarre.com.pl/

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 5 stycznia 07, 15:34

I tak i nie, uważam że niektóre gry gdyby miały współczesne sterowanie, czyli ogólnie chodzi mi gdyby postacie mogły robić to co dzisiaj mogą, gra byłaby o wiele łatwiejsza(przykład Tenchu)ale w dzisiejszych czasach takie gry jak Tenchu są trudniejsze a to nie tylko dzięki podniesionemu poziomowi trudności ale dzięki możliwości konsol(wkońcu w Tenchu strażnicy są wstanie usłyszeć postać jak biegnie nawet po dachu-Tenchu Senran X360)ale co do niektórych się zgodze,taka Zelda I jest dwa razy trudniejsza niż takowy WW,no kurde co tu dużo mówić w ciągu dwóch godzin w pierwszej Zeldzie dostałem baty z 6 razy gdzie w WW nie ma o tym mowy :D ale to ze względu na sterowanie dostałem baty, bo cholernie cięzko jest się poruszać tylko w 4 kierunki a nie jak się chce.Dlatego moim zdaniem wiekszośc starych gier gdyby miała patenty sterowania postaciami z dzisijszych czasów to byłyby na jeszcze łatwiejszym poziomie niż te co są dzisiaj.

Awatar użytkownika
Squall
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Squall » 19 lutego 07, 21:38

tzreba przyznac ze WW jest łatwiejszy od Oot .w WW sa napewno łatwiejsze zagadki
a bossy owiele łatwiejsze(ciekawe dla czego)

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 16 marca 07, 13:25

Ze względu na to aby nie odstraszyć nowych graczy, widziałem już nie jedną osobe która zaczynała swoje życie z konsolami po czym zaczynała odpuszczać bo gry były za trudne, Wind Waker nie miał być Hardcore'ową Zeldą jak OoT, ale nadal twierdze że łatwiejsze jest poprzez o wiele dokładniejsze sterowanie(również płynniejsze). Za przykład kolejny moze posłużyć Zelda TP w wersji na GC i Wii, na Wii jest precyzyjniejsze sterowanie a zarazem gra robi się łatwiejsza, no nie okłamujmy się na dzisiejszym rynku gier, 40% zaledwie jest na wystarczającym poziomie trudności aby Hardcore'owy gracz miał przyjemność z grania, gdzie jeszcze do roku 2002 było ok. 70/80% tytułów dla Hardcore'owców . Chociaż też w przypadku Zeldy jeśli chodzi o bossów to poprostu fani Zeldy pamiętają dokładnie każdego boss'a i to jak się go przechodzi, a niestety trzeba ze smutną prawdą powiedzieć że boss'ów w Zeldach przechodzi się tak samo, tylko inaczej wyglądają i w innym miejscu mają słaby punkt i tyle.

P.S. Gangsta wróć potrzebuje cię!!!! bez ciebie nie ma zabawy.....:(

Awatar użytkownika
master sword
Goron
Goron

Postautor: master sword » 16 sierpnia 07, 22:08

Ja nie wiem czemu ale chyba z dwoma tylko miałęm problemy a wszystkich za pierwszym razem rozwaliłem :shock: a najłatwiejszy to był phantom ganon a najtrudniejszy nie pamiętam ale chyba ganaon odtatni boss :wink:

MandragGanon
VIP
VIP

Postautor: MandragGanon » 28 września 11, 17:21

Mam 3 kategorie Bossów
Najlepszy: Ganondorf
Najłatwiejszy : Phantom Ganon/Puppet Ganon
Najtrudniejszy : Brak :D

Ogólnie taka jest prawda,bossy w OoT chyba trudniejsze były :P .Ale każdy kto już gra przynajmniej dekade lub więcej to się zgodzi że starsze częsci gier są 2/3 razy trudniejszy(z niektórymi jest na odwrót)

Zgodzę się bo gram już troszkę więcej niż dekadę i zauważyłem że chyba dotychczas nawet z solką było mi tylko trudno przechodzić OoT bo inne poszły jak zpłatka :). Jak dla mnie OoT najtrudniejsza i najdłuższa zelda dotychczas... No ale nie przesadzajmy nie aż tak bardzo trudna ;p

Awatar użytkownika
kacperk
VIP
VIP

Postautor: kacperk » 23 czerwca 14, 17:41

Najlepszy:Gohdan
Najłatwiejszy:wszystkie nawet Ganondorf
Najtrudniejszy:pupet ganon
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra

Wróć do „Legend of Zelda: Wind Waker”