Project64 Konfig Dzwięku Problem

Forum poświęcone emulacji i wszystkiemu co jest z nią związane.
Emulacja jest zgodna z prawem dopóki posiada się oryginalny egzemplarz gry!

Moderator: Moderatorzy

Dragonus

Project64 Konfig Dzwięku Problem

Postautor: Dragonus » 13 stycznia 06, 16:02

Witam

Mam powazny (moim zdaniem) problem z dzwiekiem w emulatorze pj64 w grze Zelda Ocarina of Time

Mianowicie dzwiek rwie i nie jest płynnny
Kombinowałem z wieloma pluginami dzwięku i ich konfigurowaniem ale bez skutku w związku z czym jestem zmuszony grać bez dzwieku bo od tego co słychać mogą uszy spuchnąc

Pomocy

Głośniki i DirectX jak sądze są w prządku ponieważ inne N64 romy/gry pod pj chodzą bezproblemowo

Podobny problem miałem kiedyś z FF9 pod EpsxE mianowicie dziek we wstawkach FMW strasznie rwał ale udało mi sie plugin wyregulować tak ze wszystko było w porządku

Dlatego sądze ze problem tkwi w pluginie dzwięku i jego konfiguracji
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 06, 18:57 przez Dragonus, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Tobijas
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Tobijas » 13 stycznia 06, 16:36

to masz coś nie tak z głosnikami :wink: ja tez tak mialem, kupilem nowe glosniki i jest ok :D

Awatar użytkownika
Mr.M
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: Mr.M » 13 stycznia 06, 17:27

trzeba było gwiazdke wykorzystać na nowe głośniki - ja tak zrobiłem :lol: :lol: Może dirext ci nie działa?? Zainstaluj nowego - może pomoże :D :wink:

Pozdro, :37
[center]Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek[/center]

Dragonus

Postautor: Dragonus » 14 stycznia 06, 02:18

Po kilku godzinach grzebania sie z emulatorem problem został rozwiązany

Bardzo Dziekuje wszystkim za pomoc

Awatar użytkownika
Lucyffer
Goron
Goron

Postautor: Lucyffer » 7 czerwca 06, 18:40

A ja mam inny problem - u mnie dźwięk też rwie, choć powinien być płynny, ale to akurat przeżyje. Mianowicie, obraz co jakiś czas lekko rwie, tekstury często się podmieniają, a menu włącza mi się przez pół minuty i w dodatku strasznie rwie. Na początku myślałem że to wina mojego leciwego kompa, ale teraz mam komputer 7x lepszy, a problem pozostał. Dodam, że dzieje mi się tak tylko w Ocarina of Time - Majora Mask działa płynnie. I co wy na to?

Wróć do „Emulacja”