Fullmetal Alchemist

Lubisz mangę? Zapraszamy ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 5 lipca 09, 14:01

sEbeQ13 pisze:tylko jej odświeżona wersja?

Można tak powiedzieć. Fabuła w Brotherhood idzie bardziej z nurtem mangi FMA. Oryginalne anime FMA opowiadało fabułę z mangi ale tylko przez kilka odcinków - potem fabuła/wydarzenia były trochę zmienione
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 5 lipca 09, 14:31

I właśnie o to mi chodzi. Nie wiem czy już mówiłem, ale manga podobała mi się bardzo, a anime prawie że wcale.
A ten nowy opening... stary był lepszy ;p.
Obrazek

Awatar użytkownika
Masiwy
Zora
Zora

Postautor: Masiwy » 5 lipca 09, 22:27

Nioom anime fajne tez to ogladam :D:D duzo lepsze od bleach ale od legendarnego Dragon balla to nie :D

anime 7+/10 (taka jest moja opinia)

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 5 lipca 09, 22:40

sEbeQ13 pisze:Nie wiem czy już mówiłem, ale manga podobała mi się bardzo, a anime prawie że wcale.

To chyba kto inny pisał te posty powyżej
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 4 lutego 10, 15:00

A, wtedy tak mówiłem, bo pewnie nie doszedłem do 20 odcinka :P . Obejrzałem ten 22 chyba i się poddałem. Anime już nie mogłem znieść.

--------ODŚWIEŻAM----------

Obejrzałem 10 odcinków Brotherhood i mogę powiedzieć jedno - ZA SZYBKO. Po kiego tak zapierdzielać? Cała akcja toczy się zbyt szybko. Zresztą tak samo jak i w DB Kai...
Obrazek

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 4 lutego 10, 15:41

Mi sie juz w pazdzierniku odechcialo ogladac FMA B, to bylo jakos okolo 20 odcinka... Za szybko leca, a potem jak sie zapedza to znowu jakies fillery beda jak w Naruto czy Bleachu...

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 4 lutego 10, 16:50

Ja tylko czytam mange a anime obejrzałem 1 odcinek... Anime pewnie jeszcze kiedyś obejrze ale pewnie nie za szybko, bo manga lepsza^^

Awatar użytkownika
Damashi
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Damashi » 5 maja 10, 15:23

Mnie bardziej spodobało mi się anime. Doszłem do 55 odcinka.
Jest więcej niż z starej serii.
Zapraszam też do ogl?dania moich obrazów na
http://damashi6.deviantart.com/

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 6 maja 10, 08:40

Mnie w koncu tez sie zachcialo ogladac FMAB i tez jestem po ostatnim 55 odc +3 OVA.
Dobrze, ze ta seria tylko czasami mniej wiecej pomija szczegoliki ale da sie zyc ;)

Oby JPF w koncu sie kopnol i regularnie wypuszczal FMA bo ostatnio co 4 miechy wychodzi a nie co 2 z tego co rachuje :<

EDIT
Smutna wiadomosc, zostaly jeszcze 2 chapy do konca FMA, dwa miesiace i anime tez sie zakonczy...
http://csakuras.livejournal.com/589120.html

:<

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 10 lipca 10, 11:28

No i stało się to już koniec FMA Brotherhood. Jak również całej mangi FMA...
Będzie mi brakować alchemików.

Na koniec 'Rain' do posłuchania.
Obrazek

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 19 lipca 10, 12:19

Dear all,

we know you are all expecting to watch episode 64 today but unfortunately this will not be possible. Japan Production decided to keep that episode as a bonus becuase the story ends with episode 63 and the release of this extra episode has not been decided yet. Stay tuned!

We hope you will understand and we will be pleased informing you as soon as possible about and hope you will continue enjoying FMA Brotherhood.

Thanks to all of you for your great support
The Team

Czy ty pieprzysz strojenie sobie żartów o mnie?

Obejrzałem 63 odcinki. Anime złe nie jest. Historia niczego sobie, tfu co ja gadam, w porównaniu do poprzedniej serii jest o niebo lepiej. Najbardziej przeszkadzał mi taki szybki zwrot akcji - to wszystko działo się za szybko. Ostatnia walka natomiast wręcz przeciwnie ;/. Szczerze powiem, że wzruszałem się przy tych 3 ostatnich odcinkach (oprócz 64), ale te cale zakończenie było jakieś dziwne. Brakowało w nim tego czegoś. Podsumowując, anime godne polecenia. Jakbym miał je ocenić, daję 8/10.
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 19 lipca 10, 14:18

Po prostu animax ce nie może wyemitować tego odcinka w tych krajach. Ale czy to jedyne miejsce gdzie można obejrzeć fmab?

http://www.animeshippuuden.com/fullmeta ... pisode-64/

Nadal bardziej wolę adaptację anime niż mangi, ze względu na soundtrack i kilka innych aspektów dot fabuły, lecz FMAB nadal trzyma poziom. Noi zakończenie 63 odcinka fmab mnie zmiażdżyło.
Obrazek

Awatar użytkownika
fajny link
Kokiri
Kokiri

Postautor: fajny link » 9 sierpnia 10, 14:53

Ja oglądam FMA Brotherhood od niedawna jestem przy 10 odcinku :shock: , Kiedyś oglądałem zwykłe FMA ( do 2* - może 30 odcinka nie pamiętam dokładnie póżniej zrezygnowałem ) , ale z tego co słyszałem FMAB trzyma się bliżej fabuły mangi ... Początki są dość podobne , chociaż widać trochę różnic .
Obrazek

Awatar użytkownika
Devius
Kokiri
Kokiri

Postautor: Devius » 9 sierpnia 10, 16:09

Jest to jedna z moich ulubionych serii anime, pierwszy raz ją obejrzałem na HYPERZE (premierowe odcinki), jarałem się tym jak nigdy (może przy Dragon Ballu doświadczało mi większe podniecenie podczas oglądania). Kreska stoi na bardzo wysokim poziomie, humor jeszcze wyżej - między innymi dlatego sięgnąłem po mangę. Aktualnie jestem na dziesiątym tomie, i czekam na większy przypływ kasy, żeby jechać dalej.
Fullmetal Alchemist: Brotherhood - tego mi brakowało w pierwszej serii, historii na podstawie oryginalnej mangi. Pierwsza, że tak powiem, "część" była przepełniona fillerami, co strasznie rzucało się w oczy, gdy oglądało się anime i czytało mangę na raz. Jednak w końcu o tym pomyśleli i dzięki temu mamy anime idealne, z genialną, poprawioną kreską, nowym soundtrackiem, tymi samymi głosami postaci. Na prawdę warto czytać i mangę, i oglądać anime - bo w Brotherhood'zie pominęli tez kilka wątków z mangi ;)

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 16 sierpnia 10, 21:40

Od 30 sierpnia na kanale Hyper (Zig Zap) o godz. 21.00 obejrzeć będzie można serię FMA Broderhood! Każdemu kto nie oglądał jeszcze FMA:B i kto posiada kanał Zig Zap niech koniecznie obejrzy!
A 20 tom FMA w Polsce jest na maksa beznadziejnie wydany ; (

Wróć do „Manga & Anime”