Co ostatnio czytaliście/oglądaliście i polecacie?

Oglądałeś jakiś dobry film? Podziel się z nami wrażeniami.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 2 listopada 11, 22:40

W związku z Halloween obejrzałem sobie kilka azjatyckich horrorów: Shutter, One Missed Call i Tale of Two Sisters. Nie chciałbym spoilować fabuły, więc powiem tylko, że polecam każdy z osobna :)

iga.14
Kokiri
Kokiri

Postautor: iga.14 » 3 listopada 11, 15:16

ostatnio oglądałam "Koralina i Tajemnicze Drzwi"..ta..bajka..jest..co najmniej..dziwna ale jest oryginalna i fabuła nie jest oklepana więc ją polecam :D (nie myślcie że to jakaś bajka dla małych dzieci jest ;P )

Ach..zapomniałabym o genialnym filmie pt "Incepcja" ,warty obejrzenia (moim zdaniem)

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 3 listopada 11, 17:26

iga.14 pisze:nie myślcie że to jakaś bajka dla małych dzieci jest ;P

Niestety polski idiotyczny i zupełnie niepotrzebny podtytuł tak sugeruje... A tymczasem mi podczas seansu w kinie towarzyszył płacz dzieci : p Polecam też książkę, jeśli nie czytałaś, bardzo przyjemna, ale również mroczna lektura.
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

iga.14
Kokiri
Kokiri

Postautor: iga.14 » 3 listopada 11, 19:48

nie czytałam :) zabiorę się za nią pewnie w ferie bo mi koleżanka pożyczyła.
Ja oglądałam z 6-letnią kuzynką bo się uparła i w pewnym momencie pobiegła do mamy ;P

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 13 lutego 12, 20:07

Czytał ktoś ksiażki na podstawie asasinów creedów? Jak one w ogóle mają się fabularnie co do gier? Warte zakupu? Przypadnie do gusty tylko fanowi?
Obrazek

Awatar użytkownika
Hipo
Goron
Goron

Postautor: Hipo » 13 lutego 12, 21:50

Serial "IT Crowd" (Polski tytuł to "Technicy magicy"), świetny serial z typowym angielskim humorem.

Książka "Metro 2033" Jeżeli grałaś/grałeś, przeczytaj, jeśli nie... to i tak przeczytaj :)

No i oczywiście każdy film Latającego Cyrku Monty Python'a a zwłaszcza "Król Artur i Święty Grall".
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
blob
Goron
Goron

Postautor: blob » 6 lipca 14, 22:48

Zdecydowanie preferuję Tolkiena. Widziałam pierwszą część Władcy Pierścieni, no i jeszcze się dwa Hobbity obejrzało, ale trzeci chyba też będzie :) . Co do książek to też Tolkien, a ich to mam pięć (niestety! :neutral: ). Te książki to: Hobbit, Trylogia Władcy, (Wszystko po kochanym tatuśku :wink: )
i Opowieści z Niebespiecznego Królestwa. I jeszcze nie wspomniałam o całej serii Harry'ego Pottera!
:}
I see u liek Mudkipz!

Wróć do „Kinomaniak”