Wszyscy chcemy Nintendo w Polsce

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Czy chcesz żeby Nintendo ofcjalnie było w Polsce?

Tak
18
100%
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Wszyscy chcemy Nintendo w Polsce

Postautor: piotrek94 » 18 lipca 10, 16:15

Każdy by chciał żeby nasza ulubiona firma zawitała w końcu oficjalnie zawitała do kraju nad Wisłą. Zachęceni sukcesem ludzi z WeWantLive.com też zrobić swoje WeWantNintendo.pl (czy jakoś tak). Proszę redakcję naszego ZC, mario.er.pl, wiiem.pl oraz każdego fana N o pomoc.
Każdy nareszcie mógłby zaznaczyć Poland a nie UK na swojej Wii czy DSi, kupować gry nieco taniej, zamówić gadżety dla fanów z nintendo club i inne. :47
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 18 lipca 10, 16:34

Tak chce, ale i tak do tego nie dojdzie.
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 18 lipca 10, 17:36

kiedyś może i dojdzie ale na razie musi się zmienić sposób patrzenia na gry wideo w polsce, a fani nintendo stać się dużo liczniejszą grupą (kiedyś można by sporządzić jakąś petycję)

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 19 lipca 10, 11:05

Ja też bardzo bym chciał żeby było N w Polsce.Ale muszę zgodzić się z przedmówcą bo mówi w 100% szczerze. :)
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 19 lipca 10, 11:58

Chcieć to każy by chciał, a potem szybko na torrenty i ściągać gry, lol. Jeżeli N zobaczy potencjał finansowy w Polsce to do nas zawita.

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 19 lipca 10, 15:44

albo karty R4 :-x
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 26 lipca 10, 14:46

Nawet jeżeli zdecydująsięza powiedzmy rok reklamować Wii w Polsce to i tak bez sensu bo Sony ma ostro reklamować Move w naszym kraju co oznacza że ludzie nie kupią Wii bo albo będą twierdzić że to marna ściąga(bo gorsza grafika, mniejsza dokładność ruchu, lagi)
albo już będą mieli Move w domu więc po co im Wii? Oprócz tego ludzie rzucą się na Move i kinect bo to rewolucja że można się ruszać przed ekranem ACH I OCH! A nie zdają sobie sprawy z tego że takie coś było już osiągalne w naszym kraju i to 4 lata temu !!

Co do reklamy 3DSa... Tutaj raczej się uda bo to i przenośne (jak psp wow!) i w 3D (nowy rodzaj rozrywki z grania) i Corowe tytuły(MGS, Resident Evil)...
Ja bym chętnie zobaczył reklamę nintendo podczas przerwy w oglądaniu jakiegośprogramu na tvnie bądź Polsacie... W telewizji widziałem jużdużo reklam Wii i DSa na MTV Rocks (dawniej MTV 2). Na tym programie nie ma reklam PS3, PSP ani X360 są tylko Wii i DSy. Była nawet reklama Laytona! Reklama Monster Hunter 3. Reklama Zeldy ST. New Mario Wii... A nawet pokemonów. I to jest tam naturalne. Bo Nintendo jest znane!! Wszędzie! Oprócz w naszym kraju... Spytajcie się jakiegoś dzieciaka z Ameryki w średniej wieku lat 12 czy zna Nintendo. Odpowie że tak!
A teraz spytajcie się dzieciaka w Polsce w takiej samej średniej wieku czy zna tą firmę? Może zna bo np ma DSa bo wujek z Ameryki mu kupił a może powie "to ci od Mario?" Okej ma rację ale dzieciak z innego kraju nie pytał by sięo cośtakiego tylko odpowiedział "Tak, No jasne! Mam Wii i DSa i GC!"

No więc ja chętnie ale czy dzięki temu sprzedaż w Polsce się poprawi? Powiedzmy że o parę procent. Ale po co im parę procent skoro mogą dać reklamę w innym kraju jakiejś mniej znanej gry i ich sprzedaż poprawi się o kilkanaście procent!

Ale się rozpisałem! Tyle...

Over

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 26 lipca 10, 22:51

brak zaineteresowania ludzi jest efektem braku kampanii reklamowej, jeśli by taką zrobić na cały kraj to wiadomo nie od razu wawel zbudowano, trzeba czasu i pieniędzy żeby to zaowocowało. Takie wejście jest dobre gdy wychodzi nowa generacja (3DS Wii2) 3DS robi furorę pod względem grafiki a następca Wii myślę ze też będzie mocny z dwóch powodów

1. Przełamanie stereotypu który się zrodził że sprzęty nintendo mają słabą grafe

2. Czytałem że Intel chce się wbić na miejsce IBM więc wiadomo że zaproponuje mocniejsze podzespoły po niższej cenie jeśli mu zależy a powinno :D

[ Dodano: 26 Lipiec 10, 22:53 ]
Widziałem kiedyś w polskiej TV rekalme DSa classica

http://www.metacafe.com/watch/23096/a_f ... ntendo_ds/
Ostatnio zmieniony 27 lipca 10, 11:35 przez piotrek94, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 26 lipca 10, 23:07

piotrek94 pisze:brak zaineteresowania ludzi jest efektem braku kampanii reklamowej

Nie zgodzę się. Cytując moich znajomych: 'Nintendo? To ci od gier dla dzieci, nie?' stwierdzam, iż jest to spowodowane małym zacofaniem.

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 26 lipca 10, 23:10

piotrek94 pisze:brak zaineteresowania ludzi jest efektem braku kampanii reklamowej

A brak kampanii reklamowej jest efektem braku zainteresowania ludzi...

piotrek94 pisze:Widziałem kiedyś w polskiej TV rekalme DSa classica

No proszę... Ciekawe jak do tego doszło OO! Może Nintendo się coś pomyliło?
A i tak ty widziałeś ale ja i większość z ZC nie... Co to oznaczą? Że reklama było mało puszczana...

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 11 sierpnia 10, 21:11

Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 11 sierpnia 10, 21:39

Jeżeli to jest prawda to ja nie mogę już się doczekać 1 września.Trochę dziwnie że się ciesze że szkoła się zacznie ale ja nie czekam na to.Ja czekam na Nin Ten Do!!!!!!!
Obrazek

"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 12 sierpnia 10, 07:33

Jestem na tak. Podobno nawet w ostatnim CD Action jest artykuł poświęcony ogólnym rozważaniom nad NDS.
Obrazek

Awatar użytkownika
Damashi
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Damashi » 12 sierpnia 10, 12:25

Jeśli to wszystko będzie prawdą. To będzie super. Może wreście obniżą się ceny na Wii i DSa.
Zapraszam też do ogl?dania moich obrazów na
http://damashi6.deviantart.com/

Awatar użytkownika
Armis
Goron
Goron

Postautor: Armis » 12 sierpnia 10, 18:59

Damashi pisze:Jeśli to wszystko będzie prawdą. To będzie super. Może wreście obniżą się ceny na Wii i DSa.

Oby tych planów nie popsuło podwyższenie podatku VAT, jednak prztłumaczenie kanałów wii na język polski i zrobienie pożądnej strony internetowej byłoby dobrym początkiem.

Wróć do „Konsole”