Wszyscy chcemy Nintendo w Polsce
Moderator: Moderatorzy
Wszyscy chcemy Nintendo w Polsce
Każdy by chciał żeby nasza ulubiona firma zawitała w końcu oficjalnie zawitała do kraju nad Wisłą. Zachęceni sukcesem ludzi z WeWantLive.com też zrobić swoje WeWantNintendo.pl (czy jakoś tak). Proszę redakcję naszego ZC, mario.er.pl, wiiem.pl oraz każdego fana N o pomoc.
Każdy nareszcie mógłby zaznaczyć Poland a nie UK na swojej Wii czy DSi, kupować gry nieco taniej, zamówić gadżety dla fanów z nintendo club i inne.
Każdy nareszcie mógłby zaznaczyć Poland a nie UK na swojej Wii czy DSi, kupować gry nieco taniej, zamówić gadżety dla fanów z nintendo club i inne.
Nawet jeżeli zdecydująsięza powiedzmy rok reklamować Wii w Polsce to i tak bez sensu bo Sony ma ostro reklamować Move w naszym kraju co oznacza że ludzie nie kupią Wii bo albo będą twierdzić że to marna ściąga(bo gorsza grafika, mniejsza dokładność ruchu, lagi)
albo już będą mieli Move w domu więc po co im Wii? Oprócz tego ludzie rzucą się na Move i kinect bo to rewolucja że można się ruszać przed ekranem ACH I OCH! A nie zdają sobie sprawy z tego że takie coś było już osiągalne w naszym kraju i to 4 lata temu !!
Co do reklamy 3DSa... Tutaj raczej się uda bo to i przenośne (jak psp wow!) i w 3D (nowy rodzaj rozrywki z grania) i Corowe tytuły(MGS, Resident Evil)...
Ja bym chętnie zobaczył reklamę nintendo podczas przerwy w oglądaniu jakiegośprogramu na tvnie bądź Polsacie... W telewizji widziałem jużdużo reklam Wii i DSa na MTV Rocks (dawniej MTV 2). Na tym programie nie ma reklam PS3, PSP ani X360 są tylko Wii i DSy. Była nawet reklama Laytona! Reklama Monster Hunter 3. Reklama Zeldy ST. New Mario Wii... A nawet pokemonów. I to jest tam naturalne. Bo Nintendo jest znane!! Wszędzie! Oprócz w naszym kraju... Spytajcie się jakiegoś dzieciaka z Ameryki w średniej wieku lat 12 czy zna Nintendo. Odpowie że tak!
A teraz spytajcie się dzieciaka w Polsce w takiej samej średniej wieku czy zna tą firmę? Może zna bo np ma DSa bo wujek z Ameryki mu kupił a może powie "to ci od Mario?" Okej ma rację ale dzieciak z innego kraju nie pytał by sięo cośtakiego tylko odpowiedział "Tak, No jasne! Mam Wii i DSa i GC!"
No więc ja chętnie ale czy dzięki temu sprzedaż w Polsce się poprawi? Powiedzmy że o parę procent. Ale po co im parę procent skoro mogą dać reklamę w innym kraju jakiejś mniej znanej gry i ich sprzedaż poprawi się o kilkanaście procent!
Ale się rozpisałem! Tyle...
Over
albo już będą mieli Move w domu więc po co im Wii? Oprócz tego ludzie rzucą się na Move i kinect bo to rewolucja że można się ruszać przed ekranem ACH I OCH! A nie zdają sobie sprawy z tego że takie coś było już osiągalne w naszym kraju i to 4 lata temu !!
Co do reklamy 3DSa... Tutaj raczej się uda bo to i przenośne (jak psp wow!) i w 3D (nowy rodzaj rozrywki z grania) i Corowe tytuły(MGS, Resident Evil)...
Ja bym chętnie zobaczył reklamę nintendo podczas przerwy w oglądaniu jakiegośprogramu na tvnie bądź Polsacie... W telewizji widziałem jużdużo reklam Wii i DSa na MTV Rocks (dawniej MTV 2). Na tym programie nie ma reklam PS3, PSP ani X360 są tylko Wii i DSy. Była nawet reklama Laytona! Reklama Monster Hunter 3. Reklama Zeldy ST. New Mario Wii... A nawet pokemonów. I to jest tam naturalne. Bo Nintendo jest znane!! Wszędzie! Oprócz w naszym kraju... Spytajcie się jakiegoś dzieciaka z Ameryki w średniej wieku lat 12 czy zna Nintendo. Odpowie że tak!
A teraz spytajcie się dzieciaka w Polsce w takiej samej średniej wieku czy zna tą firmę? Może zna bo np ma DSa bo wujek z Ameryki mu kupił a może powie "to ci od Mario?" Okej ma rację ale dzieciak z innego kraju nie pytał by sięo cośtakiego tylko odpowiedział "Tak, No jasne! Mam Wii i DSa i GC!"
No więc ja chętnie ale czy dzięki temu sprzedaż w Polsce się poprawi? Powiedzmy że o parę procent. Ale po co im parę procent skoro mogą dać reklamę w innym kraju jakiejś mniej znanej gry i ich sprzedaż poprawi się o kilkanaście procent!
Ale się rozpisałem! Tyle...
Over
brak zaineteresowania ludzi jest efektem braku kampanii reklamowej, jeśli by taką zrobić na cały kraj to wiadomo nie od razu wawel zbudowano, trzeba czasu i pieniędzy żeby to zaowocowało. Takie wejście jest dobre gdy wychodzi nowa generacja (3DS Wii2) 3DS robi furorę pod względem grafiki a następca Wii myślę ze też będzie mocny z dwóch powodów
1. Przełamanie stereotypu który się zrodził że sprzęty nintendo mają słabą grafe
2. Czytałem że Intel chce się wbić na miejsce IBM więc wiadomo że zaproponuje mocniejsze podzespoły po niższej cenie jeśli mu zależy a powinno
[ Dodano: 26 Lipiec 10, 22:53 ]
Widziałem kiedyś w polskiej TV rekalme DSa classica
http://www.metacafe.com/watch/23096/a_f ... ntendo_ds/
1. Przełamanie stereotypu który się zrodził że sprzęty nintendo mają słabą grafe
2. Czytałem że Intel chce się wbić na miejsce IBM więc wiadomo że zaproponuje mocniejsze podzespoły po niższej cenie jeśli mu zależy a powinno
[ Dodano: 26 Lipiec 10, 22:53 ]
Widziałem kiedyś w polskiej TV rekalme DSa classica
http://www.metacafe.com/watch/23096/a_f ... ntendo_ds/
Ostatnio zmieniony 27 lipca 10, 11:35 przez piotrek94, łącznie zmieniany 1 raz.
piotrek94 pisze:brak zaineteresowania ludzi jest efektem braku kampanii reklamowej
A brak kampanii reklamowej jest efektem braku zainteresowania ludzi...
piotrek94 pisze:Widziałem kiedyś w polskiej TV rekalme DSa classica
No proszę... Ciekawe jak do tego doszło OO! Może Nintendo się coś pomyliło?
A i tak ty widziałeś ale ja i większość z ZC nie... Co to oznaczą? Że reklama było mało puszczana...
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
- Damashi
- Zora
- Kontaktowanie:
Jeśli to wszystko będzie prawdą. To będzie super. Może wreście obniżą się ceny na Wii i DSa.
Zapraszam też do ogl?dania moich obrazów na
http://damashi6.deviantart.com/
http://damashi6.deviantart.com/