Jaka Konsola dla was najlepsza

Nintendo, Sony, Microsoft, Sega...

Moderator: Moderatorzy

Adix22
Goron
Goron

Postautor: Adix22 » 28 grudnia 11, 11:27

1.Wii
2.GBA
3.NGC
4.N64
5.Xbox360
6.DS
7.GBC
8.PS3

(Z większą ilością konsoli nie miałem dłuższej styczności, na tyle żeby coś się wypowiedzieć.)

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 31 grudnia 11, 22:51

OK. Napiszę drugi post ponieważ ten pierwszy z przed czterech lat był trochę... dziwny :}

Zostaje przy WII , PS3 ma dziwne kolory :D :}

1. NES
2. Nintendo 64
3. Seria GameBoy
4. GameCube
5. DS
6. Wii
7. Xbox 360
8. PlayStation 2

Inne konsole jak np: 3DS lub SNES nie zostały uwzględnione ponieważ:

- 3DS na swoją ocenę będzie musiał poczekać jeszcze co najmniej
- Na SNESie grałem za mało gier żeby go oceniać. :D
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
Rob3rt
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Postautor: Rob3rt » 1 stycznia 12, 13:50

Pomyślałem, że może spróbuje zrobić swoją listę, która konsola najlepsza, oczywiście na podstawie tych, które miałem / na których grałem :)

1. FamiCom (NES / Pegasus)
Tak jest. Kultowy Pegasus zdecydowanie zasługuje na pierwsze miejsce w moim rankingu, ze względu na masę gier (seria Kunio Kun, Dizzy, Turtles 3, Mario Bros., BattleToads itp.) do których zawsze będę miał sentyment.

2. Nintendo 3DS
To jest chyba niespodzianka nawet dla mnie samego. Konsolkę mam od tygodnia, a według statystyk spędziłem już ponad 50 godzin na graniu. Pomimo średniego wykonania - lekkie luzy na zawiasie, trochę śliski grzybek :P dosłownie zakochałem się w niej :) a Ocarina of Time jest niesamowicie grywalna, grafika jest już na poziomie (czego nie mogę powiedzieć o zwykłym DSie), a efekt 3D naprawdę działa! N3DS zajmuje mi większość wolnego czasu.

3. PlayStation 2
Ostatnie miejsce na podium należy do Sony. Podobnie jak Pegasusy - grywałem na nim przez długi okres w mnóstwo hitów pokroju God of War, Tomb Raider, Need for Speed, GTA, PES.

4. iPhone
Smartfon jako konsola? Czemu nie! Do czas pojawienia się w mojej kieszeni 3DSa, był niezastąpiony w podróży - Angry Birds, Cut the Rope, Lara Croft and the Guardian of Lights, czy Mirror's Edge, to tylko kilka tytułów z którymi spędzony czas można liczyć w dniach :)

5. GameBoy Advane
Mimo lepszych parametrów od Color, gry na niego straciły swój urok... jednak jest oczko wyżej od zwykłego GB, a to dlatego, że jest kompatybilny z poprzednikami, nie ma blokady regionalnej (a wersja SP posiada podświetlenie).

6. GameBoy / GameBoy Color
Wprawdzie miałem tylko garstkę gierek, ale były niesamowicie grywalne, zwykłe Kirby Pinball potrafiło wyłączyć mnie z tego świata :D podobnie jak Pokemony w wersji Gold.

7. Nokia N-Gage
Kolejna kieszonkowa "konsola", niestety mimo dobrych tytułów (Tomb Raider, Tony Hawk's Pro Skater 2...) było ich za mało, a wyświetlacz ustawiony pionowo bardzo utrudniał grę.

8. XBox 360
Miałem go dosłownie chwilę, nie przyciągnął mnie do telewizora w ogóle! Wszystkie próby grania kończyły się na krótkich sesjach, po czym stwierdzałem "ale to nudne!". Miałem wrażenie, że się starzeję :D

Awatar użytkownika
kanarekkk
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Postautor: kanarekkk » 21 lutego 12, 08:12

Zdecydowanie nes ;) Wychowalem sie na tej konsoli, sluzyla mi prawie 20 lat, ostatnio mi padac zaczela, wiec kupilem model zastepczy w palu i zrobilem multiregion ;) , i gram dalej ;) Ta konsola mnie uksztaltowala, i dzis majac 23 lata prawie, i 1,5 rocznego szkraba, wiem co mu pokaze jako 1 :) Mam obecnie systemy pozwalajace grac we wszystkie stacjonarki od Nintendo, jednak nawet na Wii lubie wlaczyc gry z nesa ;) Nastepne w kolei jest moje urocze n64 w kolorze clear blue ;) To na niej odkrylem z powrotem radosc z grania na konsolach ;) Wrocily wspomnienia z okresu podstawowki, jak gralem u kuzynow w Mario Kart, czy Super Smash Bros ;) Marzenie dziecka zrealizowalem, i n64 dumnie stoi na polce z konsolami :)
To moje 2 ulubione konsolki :) Przewinelo sie ich troche w domu, jakies atari, rambo, pegasusy, amigi, lecz zadna nie wywarla na mnie takiego wplywu jak Nintendo :)
http://retroage.net - najlepszy serwis o retrograniu.
Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 21 lutego 12, 19:35

kanarekkk pisze:Przewinelo sie ich troche w domu, jakies atari, rambo, pegasusy, amigi, lecz zadna nie wywarla na mnie takiego wplywu jak Nintendo

Należałoby wziąć pod uwagę fakt że Pegazus to podróbka konsoli nintendo :)
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
kanarekkk
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Postautor: kanarekkk » 21 lutego 12, 20:15

Wzialem to pod uwage ;) Dlatego to napisalem ;) Mialem od poczatku zepsuty pin connector, wiec mialem dodatkowe emocje ;) Dlatego to tak napisalem ;)

Tak offtopujac. Tu jednak ktos zyje :D

Obrazek

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 21 lutego 12, 21:23

No tak żyje. Kiedyś było tu nie najlepiej ale teraz mam wrażenie że wieje tu już tylko wiatr :)
Zdziwiłem się natomiast że napisałeś o konsoli Rambo. Mało kto wie że coś takiego istniało. Miałem tą konsolę :) Słynna podróbka ze slotem na kartridże do którego nic nie można było włożyć bo żadne kartridże do niej nie istniały :)
www.karolinaszczesna.pl

Obrazek

voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
kanarekkk
Kokiri
Kokiri
Kontaktowanie:

Postautor: kanarekkk » 22 lutego 12, 00:12

Rambo to klon a2600, ale nie pamietam, czy karty pasowaly ;) Musialbym poszerzyc swoja wiedze ;)
Jesli tu wieje wiatr, zapoznaj sie ze strona z podpisu ;) Dyskusje o Zeldach podejmie pare osob ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Hipo
Goron
Goron

Postautor: Hipo » 23 lutego 12, 23:45

Najmilej wspominam czasy N64 gdy przychodzili do mnie znajomi (niemal wszyscy hejterzy Wielkiego N) i szarpaliśmy w Mario Kart z bananami (bez aluzji :p) na twarzach :)
Ale oczywiście dla Nich Nintendo było ble ale pierwsi rwali się go grania ;)

Dobrze zrobiłem gdy zamiast kupić ponownie PSX'a zakupiłem N64 z Shadows of the Empire
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Julia
Kokiri
Kokiri

Postautor: Julia » 27 lutego 12, 10:44

N64, zdecydowanie ;)

Wróć do „Konsole”