Z gory wybaczcie za brak Polskich znakow ale operuje na klawiaturze QWERTZ.
No wiec zanim wprowadzili Nintendo Network ID kupilem sobie przez eshopa Monster Hunter Tri Ultimate w Polsce. Potem wprowadzili Nintendo Network na 3DSy, a ja sie nastepnie przeprowadzilem do Niemiec. Problem w tym ze regionu nie zmienie, na eshopie obecnie widnieje mi waluta w naszych PLN, a chcialbym sobie doladowac za Euro swoje konto. A na zarejestrowane polskie konto Euro nie wejdzie. Czyli musialbym skasowac swoje konto Nintendo Network i zarejestrowac na nowo na niemcy. I teraz pytanie do was czy Monster Hunter Tri mi przepadnie wraz ze skasowaniem konta (przypisanie czy cos) , czy nie przepadnie, czy jest jakies inne rozwiazanie?
Usuniecie Konta Nintendo Network ID
Moderator: Moderatorzy
Usuniecie Konta Nintendo Network ID
FALCON PAWNCH!
- sEbeQ13
- VIP
- Kontaktowanie:
Znalazłem coś, co może posłużyć za odpowiedź:
https://www.youtube.com/watch?v=TgLGe_yrpHs
Rozumiejąc internety, przepada ci wszystko. Możesz sformatować pamięć nie kasując ID, ale te rozwiązanie chyba cię nie satysfakcjonuje.
Czy nie można doładowywać konta w PLN? Możesz jednorazowo doładować konto z karty płatniczej, bank wtedy przecież sam przelicza walutę . Innymi słowy, zapłacisz eurosami, na eshopie bedziesz miał polish zloty.
https://www.youtube.com/watch?v=TgLGe_yrpHs
Rozumiejąc internety, przepada ci wszystko. Możesz sformatować pamięć nie kasując ID, ale te rozwiązanie chyba cię nie satysfakcjonuje.
Czy nie można doładowywać konta w PLN? Możesz jednorazowo doładować konto z karty płatniczej, bank wtedy przecież sam przelicza walutę . Innymi słowy, zapłacisz eurosami, na eshopie bedziesz miał polish zloty.
- Mary1517
- Zora
- Kontaktowanie:
Na WiiU to by nie był problem, bo tam możesz mieć kilka kont a aplikacje zapisane w pamięci są między nimi dzielone i tak, ale 3DS to ciężką sprawa... raczej nie da się nic z tym zrobić szczerze mówiąc. Będziesz musiał zostać przy PLN jako walucie albo gry ci przepadną bezpowrotnie.
Poprawcie mnie oczywiście jeśli się mylę.
Przypuszczam, że może ten New 3DS to jakoś rozwiążę. Może to będzie dla ciebie nadzieja, żeby zmienić konto albo mieć ich kilka na konsoli i nie stracić gier.
Całe szczęście, że przelicznik między PLN a Euro jest akurat trafiony w eShopie, nie ma raczej przypadków, żeby coś w euro było tańsze niż w zł. A NAWET czasem jak przeliczam, ostatecznie przy dobrym kursie wychodzi taniej.
Wyjątkiem są dolary... Ci hamburgerożercy zawsze wszystko mają taniej :/
Poprawcie mnie oczywiście jeśli się mylę.
Przypuszczam, że może ten New 3DS to jakoś rozwiążę. Może to będzie dla ciebie nadzieja, żeby zmienić konto albo mieć ich kilka na konsoli i nie stracić gier.
Całe szczęście, że przelicznik między PLN a Euro jest akurat trafiony w eShopie, nie ma raczej przypadków, żeby coś w euro było tańsze niż w zł. A NAWET czasem jak przeliczam, ostatecznie przy dobrym kursie wychodzi taniej.
Wyjątkiem są dolary... Ci hamburgerożercy zawsze wszystko mają taniej :/