Że DS Lite'y maja dużo wad fabrycznych jak np. pękające zawiasy i nieszczelna obudowa to wiedziałam, ale ostatnio dopadł mnie jeszcze jeden spory problem... Mikrofon całkowicie przestał działać. Próbowałam na kilku grach i Cyclonie DS na aplikacji diagnostycznej i nic. Szukałam jako takiego rozwiązania w sieci, wymianę mikrofonu uważam za ostateczność, czyściłam już przedni port mikrofonu kontakt-60tką, to podobno miało pomóc ale dalej nic. Może ktoś z was ma tez taki problem i nie palił sie do wymiany całego mica i jakoś inaczej to naprawił? Interesuje mnie czy ktoś z was ma zewnętrzne mikrofony do DSa i czy to by np. problem rozwiązało? Nie chciałam kupować w ogóle w najbliższym czasie żadnego nowego handhelda więc, pomóżcie bidulce
Jak to jest że stary 12-to letni Gameboy działa bez najmniejszych usterek a w "nowoczesnej" konsolce ciągle coś się psuje...
Mikrofon w DS Lite
Moderator: Moderatorzy
Jak to jest że stary 12-to letni Gameboy działa bez najmniejszych usterek a w "nowoczesnej" konsolce ciągle coś się psuje...
Mary jest to główny problem z elektroniką w obecnych czasach, produkowana jak najmniejszym kosztem często zawodzi przy dłuższym używaniu, taniej wymienić niz naprawić.
Ciężko tak naprawdę z tego miejsca powiedzieć co się przydażyło twojej konsoli, pewnie trzeba by było zajrzeć do środka i ocenić, skoro program diagnostyczny nie wykazał żadnej usterki. Niestety nie posiadm własnego DS-a, ale na twoim miejscu sprawdziłbym czy mikrofon poprostu nie jest wyciszony (jeśli jest taka możliwość).
PS. na stronie nintendo.pl znalazłem adres serwisu
Unia Sp. z o.o.
Ul. Potocka 14
01-652 Warszawa
Serwis: 022 832 11 01
Fax: 022 833 44 63
e-mail: nintendo@unia.com.pl
htp://nintendo.unia.com.pl/
lub skontaktuj się z firmą Stadlbauer.
Pozdrawiam Armis