Powiem szczerze, że chciałbym, by postacie przemówiły. To nawet nie musi być jakiś ludzki język. Po prostu w TP trochę mnie to drażniło. Głos Midny był świetny, a reszta postaci tylko ruszała ustami. Trochę głupio to wyglądało jak Midna coś do kogoś mówiła, a ten ktoś tylko ustami ruszał. Cała ta sytuacja właściwie przypominała "Śpiewaka jazzbandu"*. Moim zdaniem voice-acting też wcale by nie zaszkodził, a i odświeżyłoby to samą serię, bo trochę mi tego ostatnio brakuję. Oczywiście Link wcale mówić nie musi (czyżby Nintendo miało traumę po CD-I ).
*Uznawany za pierwszy film dźwiękowy, który tak naprawdę wciąż był niemy. Autorzy nie mogli się zdecydować jaka ma być naprawdę forma filmu i dlatego udźwiękowione były tylko piosenki i dwa dialogi.
Jak wyobrażacie sobie zeldę z voice-actingiem???
Moderator: Moderatorzy
Zastosowanie Voice-Acting w Zeldzie byłby wielkim przełomem i plusem gry, pod warunkiem użycia go we wszystkich dialogach. Nawet z nieistotnymi postaciami pobocznymi. Ciężko to jednak zrealizować, mając pod uwagę tak dużą liczbę osób. Ale nie mówię że to jest nie do zrobienia. W duchu się tylko modlę, że to zostanie zrobione. A do tej pory starczą mi ,znane ze wszystkich gier Zeldy, stęknięcia i pomrukiwania
"Żegnany gwizdami i ?miechem szyderców powracam w glorii i chwale ..."
-
- Kokiri
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
speiderman pisze:A Zeldzie
Jun Mizusawa. A w wersji angielskiej to nie wiem.
Głos Shigeru Miyamoto by nie pasował, jak już to Nobuyuki Hiyama w wersji japońskiej... a w angielskiej kto? Joshua Keaton? eeh...
Voice act =/= Link
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟