15 najlepszych remixów (lista Fixera)

Tu piszemy o wszystkim co jest tworzone przez prawdziwych fanów Zeldy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Fixer
VIP
VIP

15 najlepszych remixów (lista Fixera)

Postautor: Fixer » 4 października 09, 20:52

Oto moja subiektywna lista 15 najlepszych remixów soundtracków z Zeldy (Różne style, więc jestem pewien, że każdy znajdzie coś dla siebie ;)):

#15 Anthem of Misguided Youth
Remixer: chthonic
Piosenka: Gerudo Valley
Chtholic - Anthem of Misguided Youh

Nietypowy remix Gerudo Valley. Obok akustycznej interpretacji dużo elektronicznego brzmienia.

#14 Memories of Saria
Remixer: Aetherius
Piosenka: The Lost Woods
Aetherius - The Lost Woods

Jeden z bardziej znanych, niezwykle żywy i skoczny remix The Lost Woods.

#13 Mamacitas in My Valley
Remixer: Diggi Dis
Diggi Dis - Mamacitas in My Valley

Genialna aranżacja motywu muzycznego z Doliny Gerudo. Autor używa oprócz gitary akustycznej i trąbki w stylu filmów Tarantino, również elektronicznych sampli i basów.

#12 SoS
Remixer: SAiNT 420
Piosenka: Windmill Hut
SAiNT 420 - Windmill Hut

SAiNT z początku serwuje nam czysto akustyczne wykonanie słynnego Windmill Hut, by potem zaskoczyć słuchacza bardzo dobrze wpasowaną, elektryczną solówką.

#11 Time's End
Remixer: hyliandan
Piosenka: Final Midnight Theme
hyliandan - Time's End

Nieco ponury i melancholijny utwór. Świetnie wplecione odgłosy Epony i Skull Kid'a. Całość ciekawie zakończone efektem "cofania w czasie".

#10 Midna's Desperation
Remixer: Tattered Slippers
Piosenka: Midns'a Desperate Hour
Tattered Slippers - Midna's Desperation

Spokojny i klimatyczny remix wprowadzający dodatkowe skrzypce i fortepian do oryginalnego motywu muzycznego.
#9 Pirates of Dragon Roost Isle
Remixer: Tyler Heath
Piosenka: Dragon Roost Island
Tyler Heath = Pirates of Dragon Roost Isle

Świetnie oddający klimat Wind Waker'a remix. Świeży niczym morski wiatr, dynamiczny niczym spienione morskie fale i epicki niczym przecinający je Król Czerwonych Lwów :D

#8 RiverofTime AMIEvil
Remixer: AMIEvil
Piosenka: Bolero of Fire, Temple of Time, Windmill Hut
AMIEvil - ReverofTime AMIEvil

Niestety nieco krótki, ale bardzo dobry ambientowy remix z odgłosami deszczu w tle. Słuchając można sobie chociaż na chwile wyobrazić, że jest się Linkiem stojącym w strugasz deszczu. Szkoda, że jestem praworęczny ::(

#7 Rock'n Temple
Remixer: GS-Screamer
Piosenka: Temple Theme
GS-Screamer - Rock'n Temple

Co tu dużo mówić - niesamowite umiejętności i prędkość gry na gitarze. Tylko ta sztuczna perkusja...

#6 Main Theme (Ocarina of Rhyme)
Remixer: Ocarina of Rhyme
Ocarina of Rhyme - Main Theme

Rap i Zelda? Dość nietypowe połączenie. Ocarina of Rhyme przerobili w ten sposób cały soundtrack z Okaryny Czasu, ale jeśli miałbym wybrać najlepszy kawałek to właśnie Main Theme.

#5 Hyrule Castle Remix
Remixer: STRIKE911
Piosenka: Castle Theme
STRIKE911 - Hyrule Castle Remix

Epona jako statek kosmiczny, wielka impreza w zamku Hyrule i odrobina Mortal Kombat - ciężko mi inaczej to opisać :shock:

#4 Gerudo Peeples
Remixer: Scott Peeples
Scott Peeples - Gerudo Peeples

Może to przez moją głęboką miłość do Doliny Gerudo, a może to przez akustyczny bas ten motyw pojawia się trzeci raz na liście i to w pierwszej piątce. Tak czy inaczej Scott nadaje nieco głębi i żywiołowości do i tak świetnego oryginalnego utworu :wink:

#3 Zelda: Twilight Princess remix
Remixer: DJ Oaju
Piosenka: Twilight Princess
DJ Oaju - Zelda(Remix)

Remix stworzony przy użyciu Fruity Loops. 8min czystej elektroniki w mistycznym klimacie Zeldy.

#2 Ancient Hero remix
Remixer: Darke Sword
Piosenka: The Legendary Hero
Darke Sword - Ancient Hero remix

Epicki remix utworu z Wind Wakera. Szczerze to ciężko go opisać słowami. Idealnie oddaje klimat nie tylko WW, ale całej serii.

#1 Wind Waker Unplugged
Remixer: Freddie 25
Piosenka: Wind Waker Madley
Freddie 25 - Wind Waker Unplugged

Kiedy pierwszy raz zobaczyłem to wideo i usłyszałem piosenkę nie mogłem przestać się uśmiechać. Nawet jeśli nie jest to najgenialniejszy muzycznie cover, to myśle, że to łączy ze sobą wszystkich fanów Zeldy :wink:

Zaznaczam, że powyższa lista to moja subiektywna opinia na temat remixów i wiadomo, że nie każdy się z nią zgodzi :D Lista jest jak najbardziej otwarta i czekam na kolejne propozycje :47

Wróć do „Kącik fana”