Wind Waker w serii Play on the Wii?

Tu piszcie o wszystkich "flashowych" i tym podobnych grach na komputer.

Moderator: Moderatorzy

Kupiłby? WW na Wii?

Tak!! "Chcę machać, maaaachać!!!"
6
46%
Tak! "Nigdy nie grałem/am"
3
23%
Nie... "Mam wersje na GC i mi styknie"
2
15%
Nie... "Nie podoba mi się słit bajkowa WW"
2
15%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Wind Waker w serii Play on the Wii?

Postautor: Mada12 » 16 listopada 08, 21:09

Miyamoto kiedys powiedzial, ze bardzo chcialby zobaczy wlasnie WW na Wii. Wiec chyba nadarza sie okazja, gdyz 2 pierwsze gry Pikmin i Donkey Kong Jungle Beat beda ozywiane z GC na Wii i maja byc juz niedlugo wydane w Japonii. I napewno sie na tym nie skonczy.
Nie marzy sie wam machanie mieczem dwunastoletniego, cell shadingowego Linka? Ponowna podroz po Wielkim Morzu z wykorzystaniem pilota i gruchy brzmi niezle. Kto wie, moze troche rozbuduja o nowy dungeon np wody (jakos za latwo przyszla ta perla od Jabujabu) albo voice acting (choc to raczej niemozliwe xD ). Lub zupelny brak nowosci procz sterowania.

Moze to brzmi jak ponowne zbijanie mamony i odgrzewanie kotleta ale za to jakiego! :D

Osobiscie sadze, ze chyba wole jednak pada (przez to nie sprzedawalem TP na gacka choc mam Wii, poprostu lepiej mi sie gra na padzie no i ta wersja brana za podstawową/oryginalną np jak sa arty Midny to w wersji GC a nie Wii [przykryte jej lewe a nie prawe oko] PS sprawdzcie w Brawlu! itd).

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 16 listopada 08, 21:46

Tak!! "Chcę machać, maaaachać!!!"

EDIT:

Co do tych odgrzewanych kotletów z NGC na Wii, to chyba skuszę się na DK Jungle Beat bo nie grałem.

PS: Czego temat w tym dziale?
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 17 listopada 08, 05:51

MasterLink pisze: PS: Czego temat w tym dziale?

Bo nie ma zadnych oficjalnych informacji, to jest tylko taka rozmowa "co by bylo gdyby".
Jezeli admin/modzi chca walnac to w dzial WW (bo sie im nie mozna sprzeciwac, bo zawsze maja racej [wielkie przymrozenie oka w stylu dr House'a ;) ] ) to moga go tam walnac a co xD.

Awatar użytkownika
sEbeQ13
VIP
VIP
Kontaktowanie:

Postautor: sEbeQ13 » 17 listopada 08, 13:20

Kurcze... Niezabardzo mogę zagłosować. Moja odpowiedź brzmi "Nie... Wolę pady". Dlatego też nie ciagnie mnie do wii.
Ale szczerze powiedziawszy wpadli na niezły pomysł kiszenia kapuchy (chyba że to wszystko bajki :P).
Obrazek

Awatar użytkownika
Mort
VIP
VIP

Postautor: Mort » 17 listopada 08, 13:45

CHCĘ MACHAĆ!
Wind Waker na Wii to przede wszystkim możliwość zachowania paru pln w kieszeni dla tych, którzy mają Wii a z usług GC nie zdążyli do tej pory skorzystać. Niby to jest kwestia dokupienia raptem pada i karty pamięci... ale szczerze powiedziawszy już samo to potrafi czasem odstraszyć.
...
eee tam =)
Dla mnie to przede wszystkim możliwość konstruktywnego powygłupiania się przed monitorem! Hell, YEAH!
Well I'm back
Yes I'm back
Well I'm back in black!

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 17 listopada 08, 20:16

Ciekawe czy odwróciliby całą grę tak jak TP na Wii.
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
BigMac64
Kokiri
Kokiri

Postautor: BigMac64 » 23 listopada 08, 18:06

Śmiem twierdzić że muszą zmienić strony, bo głupio by sie grało machając prawą ręką choć Link miałby miecz w lewej, a że przy okazji odwroci sie caly świat to zrozumiale, ale to bedzie przeszkadzac tylko tym co grali grę na GC i teraz musieliby sie przyzwyczajać ze jest odwrotnie.

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 23 listopada 08, 19:08

Wg mnie najlepsza by byla taka opcja: pytaja sie na poczatku jestes prawo czy lewo reczny. Jesli lewo to wszystko w normie, jesli prawo to tylko Link robi sie "lustrzany" a swiat bez zmian.
PS dziw, ze Link przez wiele wiekow dalej jest lewo reczny a nie choc raz prawo xD (TP to wymusowy wyjatek).
PS2 Nawet nie bylo by dziwne, gdyby machac prawa a postac w grze jest lewo.Kiedys czytalem i widzialem filmik, ze jakos sie udalo podlaczyc wiilota pod kompa i grali w OoT wiilotem wlasnie i nawet naturalnie to im wychodzilo. Machasz z prawej na lewo i to samo robi w grze. Z czasem mozna sie przyzwyczaic ty prawo o postac lewo reczna.

Awatar użytkownika
nokash
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: nokash » 24 listopada 08, 11:00

Tak oczywiście. To tylko kwestia czasu. Musze skończyć TP a potem zakup pada karty i WW . Oj będzie sie działo.
www.karolinaszczesna.pl
Obrazek
voice tree boat gate flash house [you] child bell sky blood rock snow fish

Awatar użytkownika
Deedlith_Anthy
Szlachetny Hylianin
Szlachetny Hylianin

Postautor: Deedlith_Anthy » 27 listopada 08, 17:29

Ostatnia opcja, nawet jakbym miala Wii, to WW bylby daleko na liscie priorytetow, mimo, ze na Wii nie ma SETEK killerow jak narazie ;)
She's got everything I need, pharmacy keys

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 27 listopada 08, 17:57

Bardzo lubię Wind Wakera i naprawdę ciężko mi zrozumieć ludzi narzekających na "słit bajkowość" tej gry. Dla mnie to naprawdę niezły powiew świeżości w serii - gra w ruchu masakruje pięknem, a fabuła, przypominająca momentami grecki mit, naprawdę przypadła mi do gustu. Podobnie jak podnoszenie broni upuszczonej przez przeciwnika. Duże oczy Linka nie mają nic do rzeczy :)
-Get to the point, will ya?
-Ok, ok...
Więc tak - pomijając temat fajności WW, raczej nie skorzystałbym z wersji na Wii - skoro wersję GaCkową można dorwać bardzo tanio, nie widzę sensu w wydawaniu ponad stówy (w Polsce takiej ceny możemy spokojnie się spodziewać) na nowe sterowanie. No, może gdyby dorzucili jeszcze parę bajerów, możnaby kiedyś o tym pomyśleć. Ale jak na razie prosiłbym o nową Zeldę. Jak najszybciej! :)
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 27 listopada 08, 18:38

Wertyp pisze: raczej nie skorzystałbym z wersji na Wii - skoro wersję GaCkową można dorwać bardzo tanio, nie widzę sensu w wydawaniu ponad stówy (w Polsce takiej ceny możemy spokojnie się spodziewać) na nowe sterowanie.

Nigdy nie widziałem WW taniej niż 100zł :).

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 27 listopada 08, 21:15

amadis pisze:Nigdy nie widziałem WW taniej niż 100zł :) .

Kupiłem na allegro za 70zł :)
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Wróć do „Wszystkie gry z serii Legend of Zelda pod komputer”