Jakie bronie/przedmioty pojawia sie w Zeldzie TP??

Moderator: Moderatorzy

drug
Goron
Goron

Postautor: drug » 7 stycznia 06, 14:52

ej ludzie jak tak bardzo lubicie grac w mroczne gry to polecam gre Manhunt a to jest Zelda moze ta czesc bedzie mroczniejsza od innych ale nie na tyle zeby grajac w nia sie bac ona bedzie po prostu mroczniejsza ciemniajsza bedzie oddawala klimat ale nie bedzie straszyla

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 8 stycznia 06, 09:51

a skąd wiesz widziałes te mamuty lub kosktki? na pewno choć raz nie zauważszysz że on tam gdzieś siedzi i się zlękniesz jak ci wyskoczy hłehłe
Wii FC: 7964-7540-9921-2263

MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 10 lipca 06, 17:22

Napewno pojawi sie cuz na co liczyłem nie zawiodłem sie "Link na dopingu" prawdopodobnie Golden Gauntlet lub cos w tym stylu.Link bedzie miał możliwosc rzucania sporymi kawałami dosc efektownie to wyglada,a co najwaniejszje dosyc płynnie tym rzuca tak jakby to wazyło kilka kilo.Rewelacja!!

[ Dodano: Pon 10 Lip, 2006 ]
Chciałem poruszyc jeszcze jedna sprawe otóz wiadomo juz ze niektóre zbroni z nich mogą działać nieco inaczej, ale efekt będzie równie skuteczny. Na przykład we wspomnianym bumerangiem - nie dość, że będzie siał spustoszenie w oddziałach wroga, to jeszcze jako dodatek wywoła małe tornado. Takich niespodzianek może być więcej. Znowu zkolei łuk w dodatkowej wersji moze miec przy ostrzu zamontowany ładunek wybuchow,podobno tych bajerów ma byc nieco wiecej i wiekszosc zbroni ma posiadac rózne dodatki.Poza tym z tego co wyczytałem autorzy maja zamiar wniesc kilka modeli nowych broni i przedmiotów
Untouchable,Incredible,invincible,mysterious

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 11 lipca 06, 08:22

Fajnie fajnie tylko każdy zapewne widział Trailer'y więc wie ze takie rzeczy są,ale dobrze że to odnotowałeś.Na pewno będzie lampa którą zawsze lubiłem a tutaj światło w nocy z tą lampą to się prezentuje genialnie!!!!i mam to gdzieś jeżeli nie uda mi się w premierze kupić Wii to biore Zelde na GaCka i będe równie happy bo jedyna różnica będzie w sterowaniu i nic więcej(swoją droga fajnie by było tego spróbować)a co myślicie o tym patencie jak Link uwalnia sie z sieci tego pająka?dla mnie fajna sprawa bo to pokazuje że gracz ma wiele teraz możliwości i jest w stanie sie lepiej bronić a nie jak przeważnie było że tylko NPC miały takie bajery
Wii FC: 7964-7540-9921-2263

MH3 ID: 12K3UQ name: Chrno

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 27 sierpnia 06, 01:07

Narazie z przedmiotów dostepnych bedzie napewno(z czasemliczba ich wzrosnie)
Łuk i strzały (50)ulepszona funkcja z trailerów widziałem:P to strzała z bombą:D,
Claw Shot(ulepszona wersja Long shota!!!!!),
Butelka i Fairy,
Gale Boomerang,wywołujący tornado,zreszta niekóre bornie beda mialy podbne funkcje),
Żelazne buty(ulepszona funkcja,buty elektryczne/magnetyczne)chyba wiedzieliscie na trailerach,
Latarnia słuzy do oswietlenia w ciemnosciach niestety podczas jej noszenia nie mozna uzywac miecza
Latarnia na olej(Ever since A Link to the Past, Link has been able to aquire Bottles through various means, so he can store things like Potions and Fairys. This Bottle is filled with Lantern Oil. Lantern Oil is need to power the Lantern, otherwise Link will be left alone in the dark with nothing to guide him),
Midna jest podbno przedmiotem :lol: 8) :wink: zawsze słuzy rada :wink:
Mleko - :D
Red Potion- :D
small key - wiadomo do czego słuzy :wink:
lisc poprzez który Link wzywa swojego sokoła/jastrzebia :wink:

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 27 sierpnia 06, 14:43

Jeżeli czytaliście mój wywiad który tam dałem,to dobrze wiecie że będzie można upgrade'ować swój miecz,sądze że Tarcze Hyliańską też można odnotować, jak i wędke,to samo z Hookshot'em.Sądzew że teraz pokażą klase z nowymi broniami :D

P.S. a żeby przywołac Epone/Sokoła są potrzebne dwa rodzaje liścia nie jeden

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 28 sierpnia 06, 00:34

"a żeby przywołac Epone/Sokoła są potrzebne dwa rodzaje liścia nie jeden"

Wiem o tym :wink:

No o tuningowaniu broni juz słyszałem,bardzo poztywny pomysł :wink:
Co do hookshoota to inaczej sie to nazywa to Claw shot i jest skrzyżowanie Hookshot'a i Grappling Hook dodatkowo oczywiscie ma funkcje ktore beda go bajerowac jaki i reszta.Odległosc jaka bedzie mozna wystrzeliwac Claw Shotem ma byc podbno dłuzsza niz Long Shoot z OoT :wink:

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 28 sierpnia 06, 08:53

No i dobrze tym lepiej jak będzie dłuższe,a ciekawi mnie czy też będzie Bigoron's Sword? :roll: też fajnie by było,ale teraz żeby był taki porządny masywny akurat żeby do dwóch dłoni pasował,to by była rzeźnia........chyba że jakiś lepszy miecz dostaniemy :D

Awatar użytkownika
Dark Shadow
Zora
Zora

Postautor: Dark Shadow » 28 sierpnia 06, 12:15

upgrady broni to napewno się przydadzą wystarczy popatrzeć na RE4 też taki element dodali i spisał się fenomenalnie więc tu również się przyda, tylko zamiast szybkości przeładowania będzie szybszy zamach mieczem

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 28 sierpnia 06, 12:22

Im wiekszy miecz tym wolniej będzie machał,ale za to potężniejsze uderzenie zada,im lepsza tarcza z lepszego materiału to mocniejsze ataki wytrzyma proste,tylko mogliby rzucić jakąs kośc do obgryzienia bo chciałbym wiedzieć wiecej jakie bronie będą :P

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 28 sierpnia 06, 12:36

Najsilniejsze miecze w grze według lini czasu w serii Zelda:
1.OoT - Biggoronsword
2.MM - Great Fairy sword
3.Tp - ??
4.Master Sword wersja tuningowana potezny miecz

Oczywiscie kluczowa role posród mieczy odgrywa jak zwykle master sword to jest oczywiste :wink:

Stawiam iz w TP pojawi sie cuz podbnego wizualnie do Biggoronsworda,tyle tylko,ze bedzie jeszcze silniejsze od Miecza Gornów ,a takze od Great Fairy Sword.
Dlaczego tak sądze,o tuz poddawano próbie Big'a i Great Sword.Nad tym panuje wiele dyskusji,przyjmuje sie jednak iz wraz z nadchodząca czescia najlepszy miecz jest coraz to silniejszy.Wywnioskowano iz Wielki miecz Gornów jest najsilniejsza bronia w OoT ,znowu w Majora Mask najsilniejszym mieczem jest Great Fairy Sword,ktorego uwaza sie za jeszcze silniejszego niz Biggoronsword z OoT,wiec wynika iz w Tp pojawi sie najsilniejszy miecz potezniejszy o ty dwóch wspomnianych,dlatego tez w WW role najpotezniejszego miecza nie odgrywa zaden inny dodatkowy miecz tylko Master Sword.To sa oczywiscie tylko i wyłacznie przypuszczenia,całej prawdy dowiemy sie juz wkrootce

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 29 sierpnia 06, 09:46

Te twoje przypuszczenia są prawdziwe ale tylko w WW,tych odmian miecz ma być kilka,jednak nie sądze aby to Master Sword był taki tam potężny,przypuszczam nawet że najsilniejszy miecz zdobędzie w królestwie Alesia albo tym razem w Zora's Domain :D

Octopus Sword :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Dark Shadow
Zora
Zora

Postautor: Dark Shadow » 29 sierpnia 06, 11:27

Nie raczej zostanie jak zwykle Master Sword ale upgradowany na maxa.

Awatar użytkownika
Gangsta
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Gangsta » 29 sierpnia 06, 12:13

No to tez jest wyjscie,podbnie w WW master rowniez był upgradowany.
No,ale jeszcze do konca nic nie wiadomo i taki potezny mieczyk w TP jak najbardziej podkręciłby motyw z walkami :wink:

Awatar użytkownika
chrno
Hylianin
Hylianin
Kontaktowanie:

Postautor: chrno » 30 sierpnia 06, 08:54

Tak tylko zauważ że Master Sword stracił swą moc,więc i tak trzeba było szukać jego mocy,a mi chodzi o własny normalny upgrade kiedy sie che nie chce aby było liniowo z bronią,bo wyjdzie okropna nędza

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”