Moje pierwsze wrażenia (TP - GC)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kat_robert
Goron
Goron

Postautor: kat_robert » 22 grudnia 06, 18:44

lukaszSA pisze:Weź pod uwagę, że płyta MiniDVD ma tylko 1.4 GB. A taki voice-acting czy muzyka MP3 by strasznie dużo zeżarli, a MIDI zajmuje bardzo mało miejsca.

No tak TYLKO 1,4 gb. kiedyś gry wychodziły na płytach cd, nie zajmowały ich całych i miały muzyke w formacie bardziej miejsco-żernym niż midi
ogni homo me guarda come fosse una testa de cazi

...i niekoniecznie sie myl?...

Awatar użytkownika
Zero
VIP
VIP

Postautor: Zero » 22 grudnia 06, 18:50

Mini-DVD sa dla kostki, natomiast Wii obsługuje również 12-centymetrome dyski, które pomieszczą znacznie więcej danych, po prostu Nintendo chciało wydać ten tytuł jak najszybciej, więc zamiast dopieścić wersję na Wii wydali to samo, na obie platformy(chodzi mi oczywiście o oprawę A/V, nie o interfejs:P)
8=============D

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 22 grudnia 06, 19:40

kat_robert pisze:
lukaszSA pisze:Weź pod uwagę, że płyta MiniDVD ma tylko 1.4 GB. A taki voice-acting czy muzyka MP3 by strasznie dużo zeżarli, a MIDI zajmuje bardzo mało miejsca.

No tak TYLKO 1,4 gb. kiedyś gry wychodziły na płytach cd, nie zajmowały ich całych i miały muzyke w formacie bardziej miejsco-żernym niż midi

No i te gry miały tekstury o dużo mniejszych rozdzielczościach :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
kat_robert
Goron
Goron

Postautor: kat_robert » 22 grudnia 06, 19:59

lukaszSA pisze:
kat_robert pisze:

No i te gry miały tekstury o dużo mniejszych rozdzielczościach :wink:

tak, oczywiście, ale nie zmienia to faktu, że na tym 1,4gb dało się upchnąć muzyke lepszej jakości i bawi mnie stwierdzenie "tylko 1,4 gb", gdyż podążając takim tokiem rozumowania za niedługo będziemy mówić tylko 10gb

Awatar użytkownika
lukaszSA
Goron
Goron

Postautor: lukaszSA » 22 grudnia 06, 22:11

No niestety, świat idzie naprzód. To co kiedyś wydawało się wielkie teraz jest małe :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
kat_robert
Goron
Goron

Postautor: kat_robert » 22 grudnia 06, 23:22

lukaszSA pisze:No niestety, świat idzie naprzód. To co kiedyś wydawało się wielkie teraz jest małe :wink:

tak, i dlatego na komputerach które kiedyś były mega wypaśnymi maszynami do gier dziś edytora tekstu nie uruchomisz, bo świat idzie naprzód, ale koniec offtopa
temat jest o pierwszym wrażeniu z Zeldy na GC a wieć: moje pierwsze, drugie i trzecie wrażenie to ogromne rozczarowanie: nintendo zrobiło nas w [cenzura] przesuwając date wydania po premierze Wii, potem jeszcze raz wypieło się na nas zalewając Europe niezliczoną ilością kopii, przez co wydałem mnóstwo kasy i nadal nie mam swojego egzemplarza.

powtórze jeszcze raz: oceniając Zeldę: Twilight Princess na GameCuba jako całokształt, a nie samą grę jestem rozczarowany

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 13 stycznia 07, 21:33

Heh, wlasnie skonczylem giere, jest WSPANIALA, czasami mi sie gacek wolniej chodzil bo nie mogla odtworzyc grafiki np w zamku hyrule. Muzyka mila dla ucha, fajny sie robi klimat na pustyni jak sie ma wlaczony dzwiek :D Najleprzym bossem byl SPOILER Aragok(no, ten smok). A Zant myslalem ze on jest powazny, a okazal sie swirem... END.
Poswiecajac sie, bede robil mapke dla gc, gdzie sie serca, robale i duchy znajduja... tylko nie moge znalec ich ikon, wie ktos, gdzie moge te 3 obrazki (w jpg nalepiej) znalezc?

Awatar użytkownika
Wertyp
Zora
Zora

Postautor: Wertyp » 15 stycznia 07, 20:55

Ja ukończyłem grę w 8 dni po zaczęciu grania. Powiem tyle:
Grafika - 10/10 (biorąc pod uwagę możliwości GC) - jest pięknie po prostu xD
Fabuła - 9/10 - Cóż, fabuła jak to w większości Zeld, ale trzeba przyznać, że dużo mroczniejsza od pozostałych. I wciąga jak cholera ;)
Dźwięk - 8/10 - Cóż, co do formatu MIDI, to rzeczywiście wolałbym więcej orkiestrowanych utworów. Ale jest dobrze, utwory takie jak Midna's Theme i Hyrule Field zapadają w pamięć i trudno je z niej wygrzebać xD
Grywalność - 100/10! Po prostu nie do określenia. Nie można się oderwać od pada. Pierwszego dnia grałem tak długo, że musiałem w końcu wyłączyć późno w nocy, bo jeszcze bym zasnął przy konsoli.

Podsumowując: TP jest Zeldą absolutnie niesamowitą. Ten klimat, ta grafika... Nie dziwię się że to Gra Roku 2006 (TP dostało w grudniu nagrodę X-Play w tej kategorii). Po prostu gra przebija Okarynę, czyli grę - bóstwo. To tyle. May the TriForce be with you!

Aha, Mada (SPOILER) - Co do Zanta, to miałem takie samo wrażenie. Aż mi było go żal, tak łatwo dał się oszukać...pathetic
~Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me~

Awatar użytkownika
Pious
Kokiri
Kokiri

Postautor: Pious » 16 stycznia 07, 18:21

Spoiler Zastanawiam się czy to Zant był pionkiem Ganona czy na odwrót. W zakończeniu widać jak Zant przekrzywia głowe i w tym momencie ginie Ganon. Troche to dziwne.

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 16 stycznia 07, 19:29

Buah, w koncu zrobilem MAPE do GC i WII :D Mozna tam znalezc umiejscowienie robali, duchow, serc :twisted: no i najwazniejsze itemy w dungeonach
Link do wersji GC jest tu, tylko kliknij .

SPOILER Midna mowila (po walce w twilight palace), ze Zant byl tylko pionkiem Ganona, ktory mial takie samo marzenie co jego "bog" czyli zeby swiat opanowala ciemnosc... A w tej scenie o ktorej mowisz to Ganciowi sie przypomnial Zant ktory wydal jakby ostateczny wyrok na niego...

Awatar użytkownika
Lakitu
Zora
Zora

Postautor: Lakitu » 1 lutego 07, 13:58

Ja wczoraj skończyłem Zeldę (40h) i powiem wam że do okaryny jej trochę brakuje (szczególnie traci na muzyce). Świat w grze jest duży ale ... pusty :roll: . Jeżeli Ocarina of Time dostaje odemnie 10/10 to Twilight Princess dostaje 9+/10 :P .

P.S: Gdy pokonałem Ganondorfa i zobaczyłem Midne to myślałem że z łóżka spadne ... wyglądała lepiej niż Zelda :shock: .

Pierwszy post :D !!!

Awatar użytkownika
Squall
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Squall » 17 lutego 07, 19:02

czy Tp jest trudniejszy od WW lub OoT?

Awatar użytkownika
Link2
Kokiri
Kokiri

Postautor: Link2 » 21 lutego 07, 13:58

Co do Midny sie zgodze(tyle że ja z krzesła :D ). Ale moim zdaniem jeśli chodzi o złożoność fobuły to TP przewyższa OoT pod kilkoma wzgledami.A zła muzyka i pustość świata moim zdaniem w WW terz było więc mnie to nie zraziło
3VI7 L33T

Awatar użytkownika
pablo1517
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: pablo1517 » 1 kwietnia 07, 12:35

jaka pustość świata? jaka zła muzyka? Jak muza jest boska. Ogólnie gra jest najlepsza ze wszystkich
Obrazek

Awatar użytkownika
Link.
Goron
Goron

Postautor: Link. » 9 czerwca 07, 13:06

Ja THoZ TP przelazłem w 71h i ileś minut. I jak mam ocenić tą grę to wszystko dał na 10 albo na 100 !

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”