HELP CENTER (TP)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kuchar
Goron
Goron

Postautor: Kuchar » 6 stycznia 08, 16:45

A pojawia sie w prowincji ordon przy tym wielkim jeziorku ducha. wiem bo niedawno tez tam bylem :D

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 9 stycznia 08, 14:42

Kuchar dzieki za podpowiedz.
Tym razem mam 2 pytania :
1. Czy zawsze kiedy zawyjemy przy Howling Stone to wilk jest w ordon przy jeziorku?
2. Co trzeba zrobić w "Upper Zora's River", kiedy już znalazłem zamarznięte zory i mam tam punkt teleportacjny?
Z góry dzięki.
Pozdro.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 9 stycznia 08, 15:03

hitex pisze:1. Czy zawsze kiedy zawyjemy przy Howling Stone to wilk jest w ordon przy jeziorku?

Zależy w który Howling Stone zawyjesz.

hitex pisze:2. Co trzeba zrobić w "Upper Zora's River", kiedy już znalazłem zamarznięte zory i mam tam punkt teleportacjny?

Musisz przeteleportować się do Dead Mountain. Potem podejść do olbrzymiej wulkanicznej skały (znajdującej się na środku). Potem przeteleportuj ją do Zora's Domain.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 9 stycznia 08, 17:03

Dzieki MasterLink. Narazie szukam insektów i zawyłem przy 2 Howling Stone. Ikonka wilka pokazała mi się przy Hyrule Castle(po lewej stronie) więc jest pewnie tam.
Narzie nie mam żadnych problemów.
Jeszcze raz dzięki za podpowiedż.
Pozdro.

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 9 stycznia 08, 17:18

Biały wilk pojawia się w następnych miejscach według określonej kolejności. Więc, np. gdybyś minął ten Howling Stone i znalazł następny, to wilk wtedy pojawiłby się w ordon koło fontanny.
Kuchar's mentor :)

Awatar użytkownika
Kuchar
Goron
Goron

Postautor: Kuchar » 11 stycznia 08, 15:22

i jeszzce mam mala podpowiedz. w zwiazku z tym glazek ktorym rozmroziles wode u zorasow, wskocz na dno i rozwal ta skale za pomoca wodnej bomby. reszte sam zobaczysz :D

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 11 stycznia 08, 16:18

Dobra Kuchar, dzięki. Dziś jeszcze nie grałem ale domyślam się że tam coś w stylu Heart Piece albo cos innego jest :D

________
Johnyu - akurat przy pierwszym Howling Stonie był jakiś błąd - pokazywało mi że wilk jest na Death Mountain ( :shock: ) ale jednak był koło jeziorka.
Z 2 HS (Upper Zora's River) było ok, pojawił się na prawo od lewego wyjścia z Hyrule Castle, tak jak pokazywało. Ale o tym błędzie już nie mówmy, bo przynajmniej go znalazłem :D

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 12 stycznia 08, 01:06

Coś lepszego. :P I zabawniejszego. :P

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 12 stycznia 08, 13:02

Żal mi siebie samego kiedy to piszę - po prostu nie umiem jako Link dojść do Zora's Domain :( . Tak, wiem że jest to głupie bo każdy wie, ale próbowałem godzinę i mi się nie udało.
1 przejście z Z.Domain do H.Field - przez takie kanały. Zbyt mocny nurt i nic sie nie da.
2 przejście z Z.Domain do H.Field - kiedy zabija się insekty - w Zora Domain na mapie po prawej jest 1 insekt - jak się pojdzie kawałek w dół to jest jakoś przejście, ale dość skomplikowane dojście, patrzyłem na mapke, no i nie wiem. Powie ktoś jak się tam dostać?

P.S.

Albo ja jestem taki ciemny albo przejście jest skomplikowane.

Awatar użytkownika
Kuchar
Goron
Goron

Postautor: Kuchar » 12 stycznia 08, 14:30

chyba jednak to pierwsze... ta gra nie moze byc tak skomplikowana. poszukaj dobrze, albo uzyj solucji :D

P.S.
a jak nadal nie bd mogl dotrzec do tego jednego insekta to napisze ci jutroi bo tez niedlugo bd zbieral insekty :}

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 12 stycznia 08, 16:07

http://zelda.com.pl/gry/ww2/mapa/WII_Lo ... by_M12.jpg
Zerknij na mapę. Hyrule Field na północ od zamku ma przejście do Zora's Domain (idzie się na północ). Nie za bardzo pamiętam, jak to przejście wygląda, ale możliwe że trzeba wysadzić jakieś głazy blokujące drogę.

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 12 stycznia 08, 20:05

1. Kuchar - ja ci tu o insektach nie mowie, tylko o przejściu do Zora Domain,żeby wysadzić t o coś o czym mi mówią Water Bomb'ą.
2. Chodzi mi o przejście człowiekiem, ale jakoś nie wiem....

3. Johnyu - tamto przejście to nie ma głazów, tylko kanały zatkane siatką 3x wieksza niż sam Link.

Poszukam jeszcze, jakby ktoś mógł dokładniej to proszę o pomoc :wink:

Wondercrow
Zora
Zora

Postautor: Wondercrow » 13 stycznia 08, 11:13

Kanalami tam nie doplyniesz. Jak masz na mapce tam u gory Hyrule Field, to idziesz na sam koniec (taki jakby kanion tam bodajze jest), gdzie juz nie ma rzeki i tam jest przejscie zatkane glazami. Trzeba to wysadzic i mozna wejsc do Zora's Domain. Szkoda tylko, ze na Eponie sie nie da, ale coz xD'

[EDIT]
A inna droga to tylko przez portal.

hitex
Goron
Goron

Postautor: hitex » 13 stycznia 08, 20:15

Dzięki Wondercrow.
Nie wiem co bym zrobił bez Zelda Central :43 .

Fajnie, drugi Bomb bag :D

A tak przy okazji - znowu utknąłem Lakebed Temple.
Teraz to już kompletnie nie mam pomysłu.
Pokój, w którym jest z 2 stron siatka, przez którą nie da się przejść.

Wiem, że dużo zadaje pytań, ale w końcu to Help Center :D :D :D

Nie używaj tych słów!
Tingle Tingle, Koloo-Limpah! :52 = :37

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 13 stycznia 08, 20:38

A od czego jest solka? Czy pisałem po to opis przejścia np. Lakebed Temple żeby se leżał? :P http://zelda.com.pl/readarticle.php?article_id=122
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”