HELP CENTER (TP)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 17 lutego 07, 21:45

Link2 pisze:Jak dostać się do nauczyciela przy like Hylia?

Eeee... jakiego nauczyciela?
maciekl15 pisze:sory ze przeszkadzam wam w tak ciekawej konwersacji
ale moze pomozecie mi w odpowiedzi na moje pytanie?
chodzi mi o ten temat"problem w lake hylia"
z gory dzieki

Sorry ze przeszkadzam w tak ciekawymej wypowiedzi, ale to TU wlasnie sie wpisuje problemy w TP a nie sie tworzy nowe tematy zasyfiajac forum. Prosze, nie tworzcie nowych tematow typu "POMOCY w GRZE".
A co do twojego problemu, zeby wiatrak sie ruszyl potrzebna jest plynaca woda. Po prawej stronie, za krecona droga, na jakims pietrze trzeba uruchomic plynaca wode, potem schodami trzeba skierowac splyw wody na pietro gdzie owy wiatrak sie znajduje na przejsciu (na lewa strone swiatyni jak mniemam ci chodzi).

Awatar użytkownika
Link2
Kokiri
Kokiri

Postautor: Link2 » 17 lutego 07, 21:55

nauczyciela czyt. Złotego wilka (pokazuje sie po zawycu pieśni przy postumentach z takim okiem)
3VI7 L33T

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 18 lutego 07, 10:21

Aha... Tam bedziesz mogl dopiero zawyc jak juz bedzies po Water Temple i zdobedziesz Master Sworda z swietego lasu (ktory dobitnie przypomina muzycznie zagubiony las kokirii). Potem bedziesz sie mogl dowolnie przemieniac w wilka kiedy chcesz.

maciekl15
Kokiri
Kokiri

Postautor: maciekl15 » 18 lutego 07, 10:30

a jak mam uruchomic ta wode??? :?
laze po wszystkich pietrach (tam gdzie sa schody obrotowe) i zadnego przelacznika nie widze :( a zeby bylo jasne nie mam jeszcze harpuna
gdzie ty miales wlacznik od tej wody?? na scianie, na podlodze czy na suficie??
a moze w jakis inny sposob właczyles ta wode?

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 18 lutego 07, 11:02

Nie tam w glownej hali. Spojz na mape. max na prawo (w wersji GC) widzisz wielo pietrowa komnate.
Dostanie sie tam (moge sie pomylic wiec musisz uwzac, dawno mnie tam nie bylo):

1. Przejdz przez drzwi na drugim pietrze w glownej hali. Kieruj sie w kierunku wschodnim.

2. Bedziesz w sali z niembieskim murem. Po lewej beda kikuty to je zestrzel bombami. Gdzies w tej sali rowniez sie znajduje klucz, niepamietam gdzie (sprawdz kolo pionowego wiatraka po prawej stronie tej komnaty, moesz przejsc przez srodek sali). Potem kierunek do polnocej sali.

3. Zabijasz robala w kulce wodnej. Potem widzisz niebieska druzke kolujaca sie (to jest ta wielo pietrowa komnata). Wchodzisz na szczyt, drabinki, skaczesz na drazek i masz biezaca wode (a teraz slizgaczem w dol). Na dole uruchamiasz jeszcze kolejny drazek.
Woda plynie i uruchamia WSZYSTKIE mechanimy w wschodniej czesci mapy. Teraz bedziesz mogl pojsc po harpun. Z komnaty z drugiego punktu, z jej srodka skaczesz w dol.

4.Zobaczysz komnate z 3 obracajacymi sie podstawami. W dzwiach po prawej zdobywasz klucz i droga wodna idziesz, by walczyc z mini bossem. (tam z kad bija babelki sa skarby).
Gdy zdobedziesz harpun to idz do sali do krorej spadles, w poludniowej jej czesci bedzie kawalek serca (niepamietam jak sie ja zdobywalo).

5.Wracasz do sali GLOWNEJ i z 2 pietra po wschodniej stronie uzywasz harpuna i zachaczasz sie w czerwony punkt. schody sie obracaja a woda splywa. (rowniez w tej sali, tam gdzie zyrandol jest kolejny kawalek serca).

Dalej proboj sam, sadze ze to co teraz opisalem bylo latwiejsze do przejscia niz to co cie czeka a caly opis przejscia WT nie chce mi sie pisac... :/

Awatar użytkownika
Link2
Kokiri
Kokiri

Postautor: Link2 » 18 lutego 07, 12:00

Mada12 pisze:Aha... Tam bedziesz mogl dopiero zawyc jak juz bedzies po Water Temple i zdobedziesz Master Sworda z swietego lasu (ktory dobitnie przypomina muzycznie zagubiony las kokirii). Potem bedziesz sie mogl dowolnie przemieniac w wilka kiedy chcesz.

dawno to mam ale nie wiem jak wdrapać sie na miejsce gdzie on stoi i nie postument ale wilk.
3VI7 L33T

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 18 lutego 07, 13:13

Masz linka do GameFaq- opis dokladnego pobytu wilka http://db.gamefaqs.com/console/wii/file ... owling.txt .
jesli zawylas w Lake Hylia to wilk powinien sie znajdowac przed wejsciem do Bazy moblinow. Zeby dotrzec wogole na pustynie, to pogadaj z gosciem na wiezy w Lake Hylia.
on da ci jakies pisemko, pojdziesz do grubego klauna i cie wystrzeli na pustynie.

UWAGA jesli nie wyjecie w podanej kolejnosci, jaka jest w podanym przezemnie linku to miejsce i sposob dotarcia do wilka sie zmienia np w moim przypadku nie zawylem w Lake Hylia, ten kamien dopiero znalazlem jako ostatni, to wilk, ktory sie ujawnil byl przy Zamku Hyrule (czyli kolejnosc sie zmienia).

[glow=red]Mam prosbe, podawajcie wszystkie szczegoly problemu, w jakim sie znalezliscie np. dokladnie gdzie jestescie, jaki przedmiot przed chwila dostaliscie, gdzie sie pojawil wilk na mapie (tak na wszelki wypadek :D).[/glow]

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 18 lutego 07, 17:35

Ja mam 3 pytanka: co daje Jovanni za 60 duchów i czy da się jeszcze raz wejść do przejścia do zamku z baru Telmy?
Jak chce się warpować, pokazuje się mapka z całym Hyrule Kingdom i zaznaczonymi na niej warpami, ale ostatnio zauważyłem, że można kliknąć nie tylko na prowincje, ale także na Hyrule Kingdom, tyle że jest on jakby niedostępny. :/ Ktoś wie po co to jest?

Awatar użytkownika
Mada12
Demon King Malladus
Demon King Malladus
Kontaktowanie:

Postautor: Mada12 » 18 lutego 07, 18:31

I oto odpowiedzi:
1. Za 60 duchow otrzymujesz 200 rupii (beznadzieja nie?), to tylko dla wytrwalych i fanow, ktorzy chca przejsc gre w 100%.

2. Juz tamtendy nigdy nie przejdziemy, bo Giovanni zasypal wejscie kasa (sie szlo od Telmy, ladowalismy u zlotego goscia a on za zabicie ducha jeden raz otworzyl przejscie, tak tylko przypominam :D).

3. Przewarpowac sie mozna tylko do zaznaczonych czarna dziura miejsc, czyli tam, gdzie pokonalismy te no... krzykacze XD (jakos sie na f nazywaja... finsternisy?). Z innymi miejscami bedacymi na mapie nic sie nie da zrobic jak tylko przyblizyc i ewentualnie zobaczyc nazwe prowincji.

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 18 lutego 07, 21:50

I po co ja się męczyłem z tymi duchami... :x :x :x :x Przez 2 dni szukałem ostatniego, który mi brakuje (mam 59). :/
Ad.3
Właśnie się tak zastanawiałem, czy nie będzie walki z potworami Twilightu w zamku, ale nie było w końcu. Jednak po coś to chyba jest. Zamek jest traktowany trochę przy wyborze warpu jak oddzielna prowincja, więc po coś to chyba jest, tyle że nie da się przybliżyć. :/
Kuchar's mentor :)

Awatar użytkownika
Link2
Kokiri
Kokiri

Postautor: Link2 » 18 lutego 07, 22:33

Sam znalazłem tego wilka (bo nie chodziło o tego) ale mam jeszcze jedno pytanie: Gdzie dostać worek na 1000 rupi?
3VI7 L33T

maciekl15
Kokiri
Kokiri

Postautor: maciekl15 » 19 lutego 07, 12:16

musisz zlapac wszystkie 24 złote robale i zanieć je do Agathy w hyrule jest w jednej z alejek.

Awatar użytkownika
anmarolka
Zora
Zora

Postautor: anmarolka » 19 lutego 07, 19:02

Może wam się wydawać że zbieranie poe jest warte 200 rupii, ale tak naprawde ich nieskończoność. Jak odczarujesz w pełni złotego gościa :D i pogadasz z nim potem w Telma bar, a następnie wrócisz do jego domu to jego kot rzuci tę sumke. :D

johnyu
Goron
Goron

Postautor: johnyu » 19 lutego 07, 19:16

To jest wada tej gry - kasy jest mnóstwo, ale nie ma ich zbytnio na co wydawać. :/

maciekl15
Kokiri
Kokiri

Postautor: maciekl15 » 20 lutego 07, 08:26

mam jeszcze jedno male pytanie odnosnie water temple
nie wiem jak wziasc klucz zeby wejsc do komnaty z bossem:? wiem gdzie jest ten klucz ale nie moge wejsc tam:/ powiedzcie jak wy go zdobyliscie

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”