Na Czym Wam Się Lepiej Gra

Moderator: Moderatorzy

Zelda TP Na Czym Lepsza

Wii
15
56%
GameCube
12
44%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Blizzard
Zora
Zora

Postautor: Blizzard » 16 maja 08, 18:25

ja tam nie mam ani tego ani tamtego xD ale wolalbym se kupic wii niz gc
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Link.
Goron
Goron

Postautor: Link. » 17 maja 08, 13:29

:14 :14 :14 :14 :14 :14 :14 :14 :14 :14 na wii
Zostanę kiedy? największym Hokage, kumalski!
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
eviltwin1
Zora
Zora

Postautor: eviltwin1 » 17 maja 08, 14:15

Link, czy aby nie przesadzasz?

Ja już swoje zdanie wyraziłem. Jak narazie Wii w ogóle nie wzbudza mojego zainteresowania.

Awatar użytkownika
Sys
Goron
Goron

Postautor: Sys » 3 czerwca 08, 14:24

Wii i tylko Wii. Sterowanie rządzi. Grałem na GC u brata ciotecznego bo on ma i to i to. Szczerze mówię, że wersja Wii jest leprza.

Awatar użytkownika
eviltwin1
Zora
Zora

Postautor: eviltwin1 » 3 czerwca 08, 17:36

Błagam (a gdzie przecinek?)dbaj o język polski, bo on cierpi. W jakimś stopniu też przez ciebie.

Wii i tylko Wii. Sterowanie rządzi. Grałem na GC u brata ciotecznego bo on ma i to i to. Szczerze mówię, że wersja Wii jest leprza.

Hehe xD. Dopatrzyłem się również innych błędów interpunkcyjnych, lecz to nieistotne. Prócz tego, to może byś uzasadnił twoją wypowiedź?

Awatar użytkownika
Sys
Goron
Goron

Postautor: Sys » 4 czerwca 08, 10:22

eviltwin1 pisze:Hehe xD. Dopatrzyłem się również innych błędów interpunkcyjnych, lecz to nieistotne.

Dobra, ale widziałeś jak on napisał? Ja staram się nie popełniać błędów. A tak z innej półki. Chcesz uzasadnienia?
Sterowanie rządzi.

O, tu jest. To jest uzasadnienie - STEROWANIE. Na Wii gra mi się o wiele lepiej. Dzięki sterowaniu oczywiście.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
XxXRafcioXxX
VIP
VIP

Postautor: XxXRafcioXxX » 26 sierpnia 10, 11:10

wii rules for ever i w ogóle wii jest lepsze bez dwoch zdan!
[center]Czekam na nowa Zeldę. Arrghh![/center]
Obrazek

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 26 sierpnia 10, 12:17

fanboy alert (?)
btw, naprawdę nie rozumiem czemu w nowej zeldzie brak będzie "lefty support". przecież to nie może być taki wielki problem po prostu odwrócić postać linka :-?
*!nerd rage!*

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 26 sierpnia 10, 13:14

Dziwna sprawa, bo przecież Miyamoto jest leworęczny.
Może doszedł do wniosku, że jednak dobrze mu się macha prawą ręką :-? .

Wracając do tematu.
Wersja na GC ma możliwość "nastawienia miecza" przed uderzeniem trzymając B podczas biegu, analogi w minigrach też dają radę no i to pierwotna wersja, a na Wii ma łatwiejszy spin attak i kilka innych ruchowych bajerów, pointer itd.
Dla mnie mimo wszystko remis.

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 26 sierpnia 10, 18:11

choćby nie wiem jak pad od GC był wygodny celowanie pointerem i potrząsaniem kontrolerem jest bardziej intuicyjne od naciskania guzików i ruszania gałką :7

OFF TOPIC
(różnicę pomiędzy Wii a GC widać dobrze w grach Battalion Wars i Battalion Wars 2)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 26 sierpnia 10, 18:32

Ja nie mam wersji na Wii tylko na Gamecube i jak sobie grałem na Wii to jednak na Gamecube lepsza.Ogólnie na Wii fajnie się walczy ale ze spin atakiem jest bardzo kiepsko i się po kilku godzinach grania ręka męczy.Przynajmniej dla mnie.No i jeszcze to nieszczęsne obrócenie świata w TP na Wii.Na przykład mój brat ma problem ze sterowaniem.To mnie wkurza.Głos na Gamecube. :)
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 10, 20:17 przez ganon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
piotrek94
Zora
Zora

Postautor: piotrek94 » 26 sierpnia 10, 20:53

to odwrócenie świata to dla każdego kłopotliwe byłoby, ręka ci się męczy nie trzeba przez pół pokoju machać jak na reklamach wystarczy tylko wstrząsnąć lekko (parę wyścigów kolarskich lub kajakarskich w WiiSports Resort i byś się nie męczył) :lol:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 26 sierpnia 10, 21:05

Karn pisze:fanboy alert (?)

Nie raczej wciśnięty na siłę post żeby podbić licznilk.

Karn pisze:btw, naprawdę nie rozumiem czemu w nowej zeldzie brak będzie "lefty support". przecież to nie może być taki wielki problem po prostu odwrócić postać linka :-?

Może do premiery jeszcze coś się pozmienia i będzie można to zmienić. A tak wgl to zawsze niby będzie można machać ręką lewą a link w tym czasie będzie machać ręką prawą nie?

Awatar użytkownika
Kruppol
Powiernik Trójmocy
Powiernik Trójmocy

Postautor: Kruppol » 26 sierpnia 10, 22:00

Ganon, "Po kilku godzinach ręka się męczy", ale tam wystarczy tak machać, jakbyś komuś machał na pożegnanie, takie lekkie drobne ruchy.

Głos na Wii, grałem na obu wersjach i Wii, za sterowanie, łatwiejszy spin attack, większa frajda.
Obrazek
FALCON PAWNCH!

Awatar użytkownika
Fisior
Kokiri
Kokiri

Postautor: Fisior » 11 listopada 13, 11:56

W końcu dorwałem wersję na Wii, pograłem kilka godzin i mogę się wypowiedzieć. Wolę wersję na GameCube :) Pewnie wynika to z sentymentu bo w styczniu 2007 szarpałem w grę na Gacku, uwielbiam tą konsolę i jej pada. W wersji na Wii drażni mnie lustrzane odbicie i to niebieskie coś na ekranie. Brak widescreena na Gacku jakoś mi nie przeszkadza, bo i tak na LCD obraz jest rozciągnięty, a poza tym mam CRT do retro konsol. Jedyną poważną wadą wersji na Gacucha jest idiotycznie obrócona kamera której nie można zmienić. Na Wii na szczęście można to zmienić. Podsumowując - obiektywnie lepsza jest wersja na Wii, ale mi lepiej się gra na starym poczciwym GameCube.
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Twilight Princess”