Ciekawe... Ten wyraz twarzy statuetki Linka z Majora's Mask pochodzi od jednej z japońskich Masek Noh.
Tutaj jest artykuł na ten temat KLIK
A tu kilka szczegółów o samej masce:
http://www.the-noh.com/sub/jp/index.php ... class_id=1
Maska Noh
Moderator: Moderatorzy
- MasterLink
- Administrator
- Kontaktowanie:
Maska Noh
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟
Jestem ciekaw co twarz Linka oznaczała. Taki wredny uśmieszek. Myślałem że nintendo specjalnie zrobili taką figurkę, a tu się okazuje że to wzięto z japońskiej kultury! Jak oglądałem na You Tubie zamek ikany, to król ikany mówił oś że ta statua to "żołnierz bez serca" chyba albo się przewidziałem.
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra
Głeboko rozumi swoje życie?? Niektórym pokazywałem tą statułetkę i mówili " o Boże co to jest". Nawet próbowałem stać jak ona, ale idiotycznie to wyglądało. Niezbyt przypomina mi Linka. Ma za długie włosy (koleżanki mówiły że to dziewczyna) zadarty nos (świnki?) i nie proporcjonalnie ciało.
PS. Czy figurka linka nadal stoi w zamku ikany?
PS. Czy figurka linka nadal stoi w zamku ikany?
"...That sword! Where did you get that?! Are you... Is it even possible...? ...How could it be?" - Tetra
Wróć do „Legend of Zelda: Majora's Mask”