pomoc... ;(

Moderator: Moderatorzy

Hugos1993
Kokiri
Kokiri

pomoc... ;(

Postautor: Hugos1993 » 9 sierpnia 09, 21:02

Bardzo prosilbym o pomoc wczesniej jak gralem w zelde to przechodzielm wszystko po trochu... No i w swiatyni wody... cos porobilem i wyszedlem.... i teraz jak ide tam na lewo zagrac piosenke zeldy zeby mi sie woda obnizyla to ni ciula nie chce sie obnizyc i nie wime co jest grane... tak samo w Fortecy Gerudo uwolnilem wszystkich stolarzy no i nie wziolem zadnej karty klubowicz bo nie wiedizalem o niej... i teraz biale damy mnie scigiaja i nie da rady przejsc obok nich bez tej karty... gdzie ja moge zdobyc ponownie bo we wiezieniu juz ich nie ma i krece sie i nie wiem co robic... ;( moze ktos odpisac jak ktos jeszcze ingeruje w to forum...? smileysmiley :46 :15 :gafa:

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 9 sierpnia 09, 21:12

dobra to jeśli chodzi o water temple to musisz się upewnić, ze piosenkę wygrywasz w odpowiednim miejscu (znaczek trójmocy) i po wyciągnięciu okaryny powinna się pojawić taka niby pięciolinia.
w fortecy gerudo automatycznie po uwolnieniu wszystkich stolarzy pojawia się gerudanka i przekazuje kartę. radzę odwiedzić jeszcze raz wszystkie cele (chyba 4 są) i upewnić się czy wszyscy stolarze są uwolnieni.
innego rozwiązania nie widzę, a jak dalej będziesz miał problemy to napisz :)

Hugos1993
Kokiri
Kokiri

Postautor: Hugos1993 » 9 sierpnia 09, 21:16

nom bylem w fortecy i wszystkie po koeli zapsialem i sprawdzilem i nic a w swiatyni stoje przed znaczkiem triforca i wlasnie nie wychodzi mi pieciolinia... jest ten zielony pataszek na tym znaczku i cos psize ze jakas pisoenka dla royal family... i stoje odwrrucony do niej i klikam prubuje grac i dupa nic nie wyskakuje... ;( tylko tak jak mowie wczesniej cso gralem i pozdopbywalem mapkekompas itp... tylko ze dalej jest ten proeblem...

[ Dodano: Nie 09 Sie, 2009 ]
a wlasnie... moze czegos nie mam? bo zeby zdobyc ten Nokturn Cienia ( aha wlasnie a szukalem tego sheika i gdzie on jest w tym kokiri? bo przeszedlem swiatynie ognia no ale nie mam tej nutki i nie moge isc przechodzic dalej... :/

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 9 sierpnia 09, 21:21

powinieneś raczej stać odwrócony przodem do ściany, a w Fortecy raczej na pewno masz bug'a
masz tą grę z płyty na GameCuba czy jeszcze na N64?
może niestety się okazać, że masz wadliwy egzemplarz...
Nokturn Cienia akurat nie ma związku z Twoimi problemami a powinieneś go zdobyć po przejściu świątyni ognia i wody w Kakariko (po cutscence)
Ostatnio zmieniony 9 sierpnia 09, 21:24 przez Karn, łącznie zmieniany 1 raz.

Hugos1993
Kokiri
Kokiri

Postautor: Hugos1993 » 9 sierpnia 09, 21:23

na nitendo.... no wlasnie stoje przodem do sciany wogoel chodzilem po calym tym kawalku i chcailem grac i nic... :/ a co z tym nokturnem co dopisalem?

jakeigo buga wlasnie?

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 9 sierpnia 09, 21:27

Bug to taki błąd w grze.

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 9 sierpnia 09, 21:30

jak na N64 to jest duże prawdopodobieństwo, że coś się już w niej fajczy...
możesz jeszcze wczytać starszego sejwa, albo (jak masz czas) zacząć zupełnie od nowa...
właściwie mógłbyś sobie ściągnąć emulatora i roma z grą, bo masz oryginałka także Cię nikt nie złapie :wink:

Hugos1993
Kokiri
Kokiri

Postautor: Hugos1993 » 9 sierpnia 09, 21:30

aha op ok wiem... a czesto to sie zdarza..? :/ ten bug a szczegolnie na kasetce? :/ co mam przechodzic od nowa? :/ aha nokturn jest po swiatyni wody tez a bo gdzie indziej widzialem ze tylko po swiatyni ognia... ;s no cuz narazie bede cos probowal wykabinowac... prsoilbym nie zamykac mzoe ktos cos jeszcze podpowie a jak mi sie cos uda to tez napisze... ;)

Dziekuje za wszystko... ;)

ale co przez konsole jest blad w grze? :/ czy jak? a wlasnie jak chcialem wyskoczyc tam na ten znaczek triforca z ta woda... to jak skakalem po kącie to mi robilo takiego"dja" bo jakos tak go przycianlo :/

Awatar użytkownika
Toon
VIP
VIP

Postautor: Toon » 9 sierpnia 09, 21:57

Z tego co wiem to zależy od konsoli (ten bug).
Bugi zdarzają się dosyć często (z tego co wiem to w 85% graczy każdy miał buga).

Awatar użytkownika
pablo_jar
Goron
Goron

Postautor: pablo_jar » 9 sierpnia 09, 22:05

@Hugos1993 - Jak sprawdzałeś, czy wszystkich stolarzy uwolniłeś? Z Solucją? Ja zawsze musiałem sie troche pokręcić po fortecy, żeby wszystkich znaleźć. Ostatni mi chyba sprawiał odrobinke problemów... Mimo, że grałem w ooT nie jeden raz, zawsze (może nie zawsze) się jakoś tam zakręciłem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karn
VIP
VIP

Postautor: Karn » 9 sierpnia 09, 22:17

kartridże mają niestety to do siebie, że mają nie za długą żywotność (o wiele krótszą niż kompakty), a co gorsza wystarczy jakiekolwiek przerwanie styku czy zabrudzenie żeby gra zaczęła się sypać (parę moich gierek na gbc tak właśnie zakończyło swój żywot). a fakt, że, jak piszesz, jeszcze przycinało Linka w tym miejscu przemawia właśnie za takim "zużyciem"

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 9 sierpnia 09, 23:05

Hugos1993 pisze:Bardzo prosilbym o pomoc wczesniej jak gralem w zelde to przechodzielm wszystko po trochu... No i w swiatyni wody... cos porobilem i wyszedlem.... i teraz jak ide tam na lewo zagrac piosenke zeldy zeby mi sie woda obnizyla to ni ciula nie chce sie obnizyc i nie wime co jest grane...

W tym miejscu nie obniżysz wody. To miejsce służy do podwyższenia poziomu wody o jedno piętro (taki jaki jest po wejściu do świątyni). Już wyżej nie da się go podwyższyć, dlatego piosenka nie działa jak ją grasz.

Co do Gerudo to przeszukaj jeszcze raz miejsca w których uwolniłeś stolarzy.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Hugos1993
Kokiri
Kokiri

Postautor: Hugos1993 » 10 sierpnia 09, 21:29

nooo juz zrobielm siwatynie wody... trzeba bbylo isc na samo dno i tam przejsc do innej komnaty i tam bylo obnizenie wody do zera... iak dalej.... a co do tej fortecy... tam na gorze jest skrzynka... i mam long shota co w niej jest moze ten papierek? bo jeszcze sie tam nei zaczepialem amoze tam to gowienko jest... :/ a teraz przechdoze swiatynie cienia i przy bosie juz 3 razy padlem a mialem po 2 te ptaszki co laduja zycie i nie moge ogarnac tego stfora wale mu w rece ale zanim w lapy obydwie celne to druga sie podnosi imnie bija nawet nei zdarzam w oko mu wlanac.. :/ a stolarzy napenwo uwolnilem wszystkich... i dalej dupa... a ma ktos mzoe screeny gdzie sa wszystkie stolarze? to bym porownal sobie... ;) Jutro cos bede czail w tej fortecy moze za pomoca tych butow latajacyh czy innych itemkow cos zdzialam narazie dzieki serdeczne... ;)

[ Dodano: Pon 10 Sie, 2009 ]
pablo_jar pisze:Z Solucją?
z solucja tzn? oco chodzi?

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 10 sierpnia 09, 21:55

Hugos1993 pisze:tam na gorze jest skrzynka... i mam long shota co w niej jest moze ten papierek?

Nie ma. Karte dostajesz tylko od Gerudo.

Hugos1993 pisze:ma ktos mzoe screeny gdzie sa wszystkie stolarze? to bym porownal sobie...

Video:

Część 1:
:arrow: TUTAJ

Część 2:
:arrow: TUTAJ
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Hugos1993
Kokiri
Kokiri

Postautor: Hugos1993 » 10 sierpnia 09, 21:59

dzeki ten ggerudo to ostatni stolarz tak?

[ Dodano: Pon 10 Sie, 2009 ]
hmm na tym filmiku zwuazylem ze koles beirze i gasi siwatlo tzn robi noc to jest konieczne? :/ i juz chyba wiem gdzie jest jeden stolarz ale nie wiem czy juz tam nie bylem... :/

Wróć do „Legend of Zelda: Ocarina of Time-Master Quest”