Epona...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Epona...

Postautor: MasterLink » 22 maja 09, 19:04

... a raczej jej brak.

Kilka razy zdarzyło mi się że jak wyjdę np. z Castle Town i gram sobie pieśń Epony na moście, Epona się nie zjawia... (to znaczy.. słychać odgłos jak przybiega, ale jej tam nie ma). Jak pójdę z powrotem do Castle Town i potem znowu wrócę w to samo miejsce to Epona już tam jest. Taka sama sytuacja pojawia się również kiedy wychodzę np. z Kakariko Village czy Gerudo Valley. Mieliście takie coś? (Pieśń musi być zagrana od razu po wyjściu z lokacji).

BTW Pewnie nic nowego, ale jeśli wejdziecie po łańcuchu na górę i zeskoczycie (równolegle do ściany) w kierunku drugiego łańcucha to czeka na was sporo 'niewidzialnych' rupee.
Obrazek
“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
ganon
VIP
VIP

Postautor: ganon » 22 maja 09, 20:47

Miałem takie coś.Ja po prostu wyłączyłem konsole i już wszystko było ok.Więc nie wiem.Spróbuj wyłączyć konsole i sprawdzić.
Obrazek
"Nie lubię chodzić utartymi ścieżkami- wolę tworzyć nowe"

Shigeru Miyamoto

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 23 maja 09, 00:02

Akurat ta sytuacja to jakiś bug gry i nie zdarza się zbyt często, więc wyłączenie konsoli temu nie zapobiegnie bo bug w grze tak czy inaczej pozostanie. Ten temat jest raczej w ramach ciekawostki niż pomocy.

Miał ktoś jeszcze coś takiego?
Obrazek

“Whe̷n̶e͡ver̡ there͞ is a me͡ȩtįn͟g, ̕a ͘p̷ar̴ti͢ng҉ ͠sh̷all folĺow. But ̵th͘at pa͠r̀t͟i̕ng ҉n̛eed̡s ͟ņo͝t last̕ ́fo̧r̛ev͘eŗ. ͜
͞ ̛W̢het̕he͟ŗ a̕ ́p̴ar͡t̴i̴ng͡ bé f͢ore̴v͜e͘r͟ ̶or͝ ̧mere͡l̕ý ̡for ͜a sho͟r͡t wh͞il̶e.͜.̧. t͝h̕at̴ i̵s ưp̛ ͡to҉ y҉óu.”͟

Awatar użytkownika
Boryn
Zastępca redaktora naczelnego
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 23 maja 09, 06:44

Mi normalnie działało, ty grasz w Wind Waker Limited? Czy OoT MQ na N64? Ja grałem na romie na n64 i było ok.
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 23 maja 09, 10:42

Boryn pisze:ty grasz w Wind Waker Limited? Czy OoT MQ

Gram w MQ. MQ był dodatkiem do Wind Waker Limited. Ale ten błąd występuje również w zwykłej OoT. Jak już mówiłem n ie zdarza się zbyt często.
Obrazek

Awatar użytkownika
pablo_jar
Goron
Goron

Postautor: pablo_jar » 23 maja 09, 16:07

Wydaje mi się, że też miałem ten sam problem - zdarzało się: wychodzę z Castle Town, gram odpowiednią pieśń, czekam... i nic. Ale odejście kawałek od wrót zamku chyba pomagało...
Obrazek

Awatar użytkownika
starfoch
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: starfoch » 23 maja 09, 19:01

Znam to.
Po prostu Epona też człowiek, czasami może zaspać nie?
:]
Śmierć zabija.

Awatar użytkownika
Amek
VIP
VIP

Postautor: Amek » 23 maja 09, 21:52

Też miałem :P. Ale przeważnie Epona przybiegała przy drugim zagraniu melodii.

Awatar użytkownika
Boryn
Kontaktowanie:

Postautor: Boryn » 24 maja 09, 22:22

Wiem, w że grasz w MQ, ale chodziło mi czy CE, czy na N64 ;)
Obrazek[center]Zapunktuj.pl. Zdobywaj różne nagrody: Przelewy PayPal w wysoko?ci 5 -200 zł, konsole PS3, PSP, doładowania telefonów w wysoko?ci 5 - 100 zł i wiele innych. Kliknij w logo, zarejestruj się i bierz udział w loteriach i zdobywaj masę punktów, które możesz wymienić na wiele nagród.[/center]

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 24 maja 09, 22:47

MQ nie ukazał się na konsolę n64 jako samodzielna gra. Tylko GCN.
Obrazek

Awatar użytkownika
Storms
Zora
Zora
Kontaktowanie:

Postautor: Storms » 25 maja 09, 11:47

To normalka zwykle zaraz po wyjściu z zamku koń nie pojawi się musisz odejść troche dalej (niebo się rozjaśni) i zagrać. Powinno działać.
Redaktor www.retroage.net
Solki na nintendo64 www.n64solki.yoyo.pl
Galeria biletowa www.bileterka.yoyo.pl

Awatar użytkownika
eviltwin1
Zora
Zora

Postautor: eviltwin1 » 27 maja 09, 17:33

MasterLink pisze:MQ nie ukazał się na konsolę n64 jako samodzielna gra. Tylko GCN.

Jest jeszcze piracka wersja. Na N64. Poprzez emulator.

Awatar użytkownika
MasterLink
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: MasterLink » 27 maja 09, 17:42

No jest, ale ja mówię o oryginałach :J
Obrazek

Wróć do „Legend of Zelda: Ocarina of Time-Master Quest”